Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη-βόμβα από Κούγια για Ολυμπιακό και 1 εκατ. ευρώ!
| 2018-06-01 10:21:00

Αποκάλυψη-βόμβα από Κούγια για Ολυμπιακό και 1 εκατ. ευρώ!

Sportdog Team
Αποκάλυψη-βόμβα από Κούγια για Ολυμπιακό και 1 εκατ. ευρώ!

Όταν μιλάει έχει πάντα κάτι να πει.

Στην υπόθεση του Μασούρα και του Ολυμπιακού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας, αποκαλύπτωντας ότι είχε ζητήσει για την παραχώρησή του 1 εκατ. ευρώ και τον Μανθάτη με τη μορφή δανεισμού!

Διαβάστε αποσπάσματα όσων δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ στο "Φως των σπορ":

Για το θέμα Μασούρα: «Έγινε επαφή με τον Ολυμπιακό, χωρίς να ολοκληρωθεί ακόμα. Πιθανώς ο Ολυμπιακός έχει άλλες προτεραιότητες. Ελπίζω να μην κάνει το ίδιο σφάλμα προηγούμενων ετών, όπου δαπάνησε τεράστια ποσά για αργούς παίκτες. Πολλά εκατομμύρια ευρώ για παίκτες τύπου Ένχελς, Βούκοβιτς, Ζιλέ, Οφόε, μην τους λέω τώρα όλους. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι φέτος έχει ξεκινήσει τις μεταγραφές, κυνηγώντας γρήγορους παίκτες». 

Για τα λεφτά που ζήτησε για Μασούρα: «Ένα εκατομμύριο ευρώ, το 10% σε περίπτωση μεταπώλησης και παίκτες ως ελεύθερους, ο ένας από την Κ-19 του Ολυμπιακού και ο άλλος ο Μανθάτης. Ο Μανθάτης μου αρέσει. Θεωρώ τον Μασούρα ως το μεγαλύτερο ταλέντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τέτοια ταχύτητα δεν βρίσκεις να παίζει όλη την πλευρά, ενώ έχει παίξει και αριστερά μπροστά με τον Παναθηναϊκό και αλάλιασε τον Κουλιμπάλι. Παίκτης που παίζει σε τέσσερις θέσεις, Μπακ και εξτρέμ με ασίστ και με γκολ. Εγώ θα ήθελα ο παίκτης να μείνει στην Ελλάδα, αλλά δεν βιαζόμαστε αν δεν πάρουμε τα λεφτά που τον κοστολογούμε, του ανανέωσα το συμβόλαιο με διπλάσιες απολαβές. Αν παίξει άλλον έναν χρόνο σε εμάς, την επόμενη σεζόν θα πουληθεί ακόμα ακριβότερα σε καλή ευρωπαϊκή ομάδα». 

Για την περίπτωση ΑΕΚ-Κάιπερς: «Κακώς έδωσε τα λεφτά η ΑΕΚ στον Εργοτέλη χωρίς να τα έχει βρει με τον παίκτη. Δικαίωμά του είναι του παίκτη να μην πάει! Το συμβόλαιο είναι ενοχικού δικαίου σχέση. Είναι σύμβαση τέτοια. Κορυφαία αρχή ενοχικού δικαίου είναι να εκφράζεται η ελεύθερη βούληση και των δύο μερών. Αν ένα από τα δύο μέρη δεν θέλει, δεν μπορεί να υπογράψει ποτέ. Η πώληση από τον Εργοτέλη στην ΑΕΚ, δηλαδή από μια ΑΕ σε έτερη ΑΕ, είναι μια άλλη σύμβαση, νόμιμη. Τώρα, αν ο Εργοτέλης έπιασε κορόιδο την ΑΕΚ και της πήρε τα λεφτά, αυτό είναι άλλο θέμα». 

Για το αν πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στην ΑΕΚ εφόσον ναυαγήσει η υπόθεση: «Ναι, με ρήτρα επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων». 

Για το αν μπορεί να μπλοκάρει η ΑΕΚ τη μεταγραφή του Κάιπερς σε άλλη ομάδα: «Όχι, δεν μπορεί η ΑΕΚ να μπλοκάρει τη μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Θα της επιστραφούν τα χρήματα και αυτό είναι όλο, θα κάνει αγωγή στον Εργοτέλη και θα της επιστραφούν τα λεφτά σε τρία χρόνια εντόκως. Γι’ αυτό πρέπει να τα βρίσκουμε και με τον παίκτη όταν θέλουμε να κάνουμε μεταγραφή, όχι μόνο με την ομάδα. Και πότε δεν καταβάλουμε χρήματα σε ομάδα αν δεν τα βρούμε με τον ποδοσφαιριστή. Ο Εργοτέλης δεν μπορεί να υποχρεώσει τον παίκτη να πάει στην ΑΕΚ». 

Για τον λόγο που κινήθηκε έτσι η ΑΕΚ: «Κατά την κρίση μου, το έκανε για να δημιουργήσει τετελεσμένα. Και για λόγους εντυπώσεων, διότι τον τελευταίο καιρό δέχεται τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη. Χαμένος τελικός μέσα στο ΟΑΚΑ που είναι η έδρα της χωρίς να παίξει μπάλα, ο καλύτερος παίκτης της, ο Χριστοδουλόπουλος, στον Ολυμπιακό, ο Φετφατζίδης, που τον ήθελε η ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό, ο προπονητής της, ο Χιμένεθ, την αφήνει για να πάει στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ο Αραούχο φεύγει, ο Γιόχανσον φεύγει, ο Ανέστης φεύγει, δέχτηκε πολλά χτυπήματα η ΑΕΚ μέσα σε λίγες ημέρες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags