Facebook Pixel «Βόμβα»... 25 εκατ. από Μαρινάκη στον Ολυμπιακό
| 2018-06-13 10:43:00

«Βόμβα»... 25 εκατ. από Μαρινάκη - Ακυρώνεται του «κλεισμένου»; - Μία ανάσα η «τρέλα» του Μαρτίνς

του Παναγιώτη Νικολάου
«Βόμβα»... 25 εκατ. από Μαρινάκη - Ακυρώνεται του «κλεισμένου»; - Μία ανάσα η «τρέλα» του Μαρτίνς

Απίθανο σενάριο για επιστροφή-βόμβα στην επίθεση. Παίζει;

Το όνομα Λαζάρ Μάρκοβιτς μπήκε από χθες δυναμικά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ως υποψήφιου στόχου για την ενίσχυση των εξτρέμ. Όντως στο λιμάνι εξετάζουν πολύ σοβαρά τη συγκεκριμένη περίπτωση και, μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει τις επαφές για την απόκτηση του 24χρονου Σέρβου. Ωστόσο, πρόκειται για μία δεδομένα πολύ δύσκολη περίπτωση.

Οι Πειραιώτες δε συζητούν καν με την αγγλική ομάδα την αγορά του παίκτη, ο οποίος έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο. Αντίθετα, παλεύουν να τον αποκτήσουν για ένα χρόνο, καλύπτοντας ένας σημαντικό μέρος του συμβολαίου του, προκειμένου να τον αποκτήσουν του χρόνου ως ελεύθερο, συζητώντας από τώρα τους όρους του δικού του συμβολαίου.

Βέβαια, στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο ούτε τη Λίβερπουλ να πείσουν, ούτε και τον παίκτη να ικανοποιήσουν, από τη στιγμή που απολαμβάνει συμβόλαιο με αποδοχές 1,8 εκατ. ευρώ το χρόνο. Πάντως, όπως προαναφέραμε, στον Πειραιά αρέσει πολύ η συγκεκριμένη περίπτωση και θα παλέψουν να βρουν την κατάλληλη φόρμουλα για να κάνουν δικό τους τον νεαρό επιθετικό, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

25 εκατ. από τη Λίβερπουλ

Ο Λαζάρ Μάρκοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του το 2011 στην Παρτιζάν και παρέμεινε στην ομάδα του Βελιγραδίου μέχρι το 2013, όταν και μετακόμισε στη Λισσαβόνα για την Μπενφίκα. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τα χρώματα της πορτογαλικής ομάδας ήταν το διαβατήριό του για τη Λίβερπουλ, η οποία το καλοκαίρι του 2014 δαπάνησε 25 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Την πρώτη του σεζόν στο «Άνφιλντ» πραγματοποίησε συνολικά 34 συμμετοχές, έχοντας 3 γκολ και 1 ασίστ.  Το καλοκαίρι του 2015 δόθηκε δανεικός στν Φενερμπαχτσέ, όμως, αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και έπαιξε μόλις σε 21 ματς (2 γκολ, 3 ασίστ). Τον Αύγουστο του 2016 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Εκεί αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια με την πορτογαλική ομάδας, έχοντας 2 γκολ.

Στις αρχές του 2017 επέστρεψε στη Λίβερπουλ και δόθηκε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στη Χαλ. Στη βρετανική ομάδα παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2017-2018 και είχε 14 συμμετοχές με 2 γκολ. Το πρώτο μισό της περασμένης σεζόν βρισκόταν στο ρόστερ των «κόκκινων», ενώ τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Άντερλεχτ. Στο Βέλγιο αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια, σκοράροντας 1 γκολ και μοιράζοντας 1 ασίστ.

Θα «κάψει» τον ΜακΚέι;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιθανή απόκτηση του Σέρβου δεν «ακυρώνει» απαραίτητα τη μεταγραφή του Μπάρι ΜακΚέι, όπως φημολογείται, καθώς έτσι κι αλλιώς στο λιμάνι έχουν αποφασίσει να κινηθούν για δύο ακραίους κυνηγούς.

Πάντως, οι πληροφορίες του sportdog.gr αναφέρουν ότι ο Σκωτσέζος άσος δεν ήρθε χθες στην Ελλάδα, όπως κυκλοφόρησε, ενώ δεδομένα, ακόμα και στο ενδεχόμενο που ήρθε, κάτω από άκρα μυστικότητα, δεν έχει περάσει από εξετάσεις.

Όπως και να έχει, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η περίπτωσή του δεν έχει πάει πίσω λόγω της υπόθεσης του Λαζάρ Μάρκοβιτς, αν και δεν αποκλείεται ο παίκτης της Νότιγχαμ Φόρεστ να βρίσκεται στην αναμονή και να περιμένει το τελικό νεύμα από τους Πειραιώτες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Έρχεται η «καψούρα»

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η απόκτηση του Αντρέ Πεντρόσα της Σετούμπαλ, καθώς ο μάνατζέρ του ξεπέρασε τις δικαστικές περιπέτειες που τον απασχολούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα και μπορεί να τρέξει τις διαπραγματεύσεις.

Πρόκειται για παίκτη που αποτελεί θερμή εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς, όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το sportdog.gr από τις 6 Μαϊου.

Οι Πειραιώτες αναμένεται να κάνουν κίνηση για να πάρουν τον 21χρονο χαφ με τη μορφή συνιδιοκτησίας, καταβάλλοντας περίπου στην ομάδα του ποσό των 500.000 ευρώ.

Βέβαια, η μεταγραφή δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα «τελειωμένη», καθώς υπάρχουν κάποιες «φωνές» εντός του συλλόγου που είναι αρκετά διστακτικές για τον συγκεκριμένο παίκτη, ωστόσο η λογική λέει πως τελικά θα γίνει το... χατίρι στον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος βάζει το χέρι του στη φωτιά για τον νεαρό άσο.

Απίθανο του Ιντέγιε

Όσον αφορά τα νέα σενάρια για τον Μπράουν Ιντέγιε, τονίζουμε ξανά ότι είναι μία απίθανη περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Κίνα, που είναι πολύ δύσκολο να «σπάσει» και έχει κασέ αυτή τη στιγμή 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ακόμα και δανεικός να δοθεί, δεν μπορούν οι Πειραιώτες να καλύψουν ούτε κατά το ήμισυ ένα τέτοιο συμβόλαιο, ενώ θυμίζουμε ότι στο λιμάνι δεν έχουν ξεχάσει μέχρι σήμερα τον τρόπο που ο Νιγηριανός φορ αποχώρησε από την ομάδα.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags