Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατακάρες για Μουντιάλ: «Αυτό κάνει ο Μέσι του Ρονάλντο, είναι αδικία - Το πέναλτι; Εγώ θα είχα...»
| 2018-06-16 23:30:00

Ατακάρες για Μουντιάλ: «Αυτό κάνει ο Μέσι του Ρονάλντο, είναι αδικία - Το πέναλτι; Εγώ θα είχα...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατακάρες για Μουντιάλ: «Αυτό κάνει ο Μέσι του Ρονάλντο, είναι αδικία - Το πέναλτι; Εγώ θα είχα...»

Ο Σάκης Τσιώλης σχολιάζει τους πρώτους αγώνες του Μουντιάλ.

Τους αγώνες που ξεχώρισαν κατά την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ σχολιάσε ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στο sportdog.gr, ανέλυσε τις σημαντικότερες αναμετρήσεις, και στάθηκε στο Πορτογαλία-Ισπανία. Παράλληλα αναφέρθηκε στις νέες συγκρίσεις που άρχισαν να φουντώνουν για Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο και δήλωσε βέβαιος ότι ο Αργεντινός θα βελτιωθεί στους επόμενους αγώνες. Στο τέλος σχολίασε την απόδοση του Ουάρντα στο Αίγυπτος-Ουρουγουάη.

Περιμένατε τέτοια σαρωτική Ρωσία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ;

«Παρότι δεν υπάρχει η Σοβιετική Ένωση, η Ρωσία διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά, τη μαχητικότητα, την πειθαρχία. Αυτή η ποδοσφαιρική κουλτούρα τη διακρίνει. Παίζει μεγάλο ρόλο, ότι αγωνίζεται στην έδρα της. Ξέρει το κλίμα. Εγώ πιστεύω, ότι η πειθαρχία αυτής της ομάδας θα τη φτάσει μέχρι τους “16”, ίσως και μέχρι τους “8”».

Τι κρατάτε από τη ματσάρα ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ισπανία;

«Αυτοί έδωσαν το στίγμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν ό,τι καλύτερο για διαφήμιση της διοργάνωσης. Νομίζω, ότι όλοι είναι χαρούμενοι με την εικόνα των δύο ομάδων. Η Ισπανία είναι ένα από τα φοβορί, ενώ η Πορτογαλία μετά την κατάκτηση του Euro έχει θέση πολύ ψηλά τον πήχη. Το θέμα όμως είναι, ότι παίζουν και οι δύο επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Αυτό αρέσει πάρα πολύ».

Είδαμε την Παρασκευή τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει χατ τρικ με την Πορτογαλία και τον Μέσι να χάνει πέναλτι με την Αργεντινή και να είναι ξανά σκιά του καλού εαυτού του. Όπως καταλαβαίνετε άρχισαν ξανά οι συγκρίσεις...

«Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο τόσα χρόνια, έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα για τους δύο παίκτες. Νομίζω, ότι η εποχή αδικεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο, γιατί γεννήθηκε στην εποχή του Μέσι. Αυτή είναι η άποψή μου. Στα πρώτα παιχνίδια φαίνεται, ότι τις εντυπώσεις έκλεψε ο Ρονάλντο και η Πορτογαλία. Αλλά βέβαια η συνέχεια έρχεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά, ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδική υπόθεση. Όσο μεγάλο παίκτη και αν έχεις μέσα στην ομάδα σου, θα πρέπει να έχεις όλη την ορχήστρα σε συνεργασία. Πρέπει να παίξουν και οι άλλοι παίκτες γύρω του».

Πιστεύετε, ότι ο Μέσι θα ανέβει στη συνέχεια;

«Είμαι σίγουρος γι'αυτό. Ήταν άσχημο το αποτέλεσμα της Αργεντινής, αλλά νομίζω, ότι θα περάσει. Όσον αφορά τον Ρονάλντο έδειξε όσα δείχνει όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν δική του η αγωνιστική. Το πέναλτι όμως για μένα ήταν 50-50...»

Αν δινόταν τέτοιο πέναλτι σε ομάδα που κοουτσάρατε δεν θα τρελαινόσασταν στον πάγκο;

«Ναι σίγουρα. Απορώ βέβαια πως δεν το πήραν πίσω με το σύστημα VAR που έχουν βάλει».

Είναι θετικό όμως να βλέπουμε διαιτητές να μη ζητούν VAR. Για παράδειγμα στο Αργεντινή-Ισλανδία ο ρέφερι έπαιρνε ξεκάθαρα πάνω τις αποφάσεις του δείχνοντας ότι έχει αυτοπεποίθηση και διατηρεί τον έλεγχο χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας.

«Νομίζω, ότι και ο κανονισμός λέει, πως ο διαιτητής θα ανατρέχει σε αυτό, όταν έχει αμφιβολίες. Είδαμε χαρακτηριστικά όμως, ότι αν υπάρχει αμφισβητούμενη φάση, ειδοποιούν τον ρέφερι μέσω του συστηματος επικοινωνίας».

Η Γαλλία πως σας φάνηκε με την Αυστραλία, της οποίας επικράτησε 2-1;

«Ήταν όπως την περίμενα. Νομίζω, ότι είναι πολύ μπλανζέ ομάδα. Σίγουρα έχει πολύ ταλέντο, αλλά θα δυσκολευτεί πάρα πολύ, να περάσει στους “16”».

Ποια ομάδα σας έχει κερδίσει μέχρι στιγμής;

«Ισπανία και Πορτογαλία ξεχώρισαν. Τη Ρωσία δεν περιμέναμε τόσο ανεβασμένη. Σίγουρα αναμένουμε ομάδες όπως η Βραζιλία και η Γερμανία. Αυτά είναι και τα βαριά χαρτιά του Μουντιάλ. Πρέπει να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τις ομάδες. Αυτό που μας χαροποιεί είναι, ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι ομάδες».

Πως σας φάνηκαν οι «Έλληνες» του Μουντιάλ, Ουάρντα, Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Μασούντ;

«Μόνο και μόνο που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μας. Θα σταθώ στην περίπτωση του Αιγυπτίου. Ο Ουάρντα ήταν ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Τον περίμενα καλύτερο με την Ουρουγουάη. Του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει βασικός και έπρεπε να ήταν καλύτερος. Ήρθε 2-3 φορές κοντά στο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αν το έκανε θα ανέβαινε κατακόρυφα η απόδοσή του. Παρ' όλα αυτά είναι θετικό πρόσημο το ότι οι παίκτες αυτοί εκπροσωπούν την Ελλάδα, κατά κάποιον τρόπο, στη διοργάνωση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags