Facebook Pixel Sportdog.gr | Σεισμός στη Superleague - Ποιος τα «διαλύει» όλα - Στα κάγκελα οι ομάδες, κίνδυνος για ΠΑΟ
| 2018-06-17 13:35:00

Σεισμός στη Superleague - Ποιος τα «διαλύει» όλα - Στα κάγκελα οι ομάδες, κίνδυνος για ΠΑΟ

Sportdog Team
Σεισμός στη Superleague - Ποιος τα «διαλύει» όλα - Στα κάγκελα οι ομάδες, κίνδυνος για ΠΑΟ

Έρχεται... τσουνάμι και θα πάρει πολλούς! Καυτό ρεπορτάζ!

Σε τροχιά αναδιάρθρωσης βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης θα καταφέρει να… περάσει τις αλλαγές που θέλει, έστω και περιορισμένες, αφού διαπίστωσε ότι δεν γίνεται να προχωρήσει το πλάνο του με τις 20 ομάδες και τα δύο πρωταθλήματα.

Ωστόσο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού με την έγκριση της ΦΙΦΑ προχωράει πλέον στο plan b και ποντάροντας στο γεγονός ότι οι ομάδες αναζητούν χρήματα από τα τηλεοπτικά, ελπίζει πως θα καταφέρει να το προχωρήσει.

Αυτή τη στιγμή, το νέο σενάριο είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει κανονικά με 16 ομάδες (τις 14 που παρέμειναν μετά τον υποβιβασμό των Πλατανιά και Κέρκυρας συν Αρη και ΟΦΗ, που ανέβηκαν). Να υποβιβαστούν έξι στο τέλος της περιόδου, δύο απευθείας και τέσσερις από πλέι άουτ που θα συμμετέχουν έξι ομάδες και να ανέβουν δύο από τη football League οπότε το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να διεξαχθεί με 12 ομάδες. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο και των πλέι οφ για τον πρωταθλητή!

Αν γι’ αυτά δεσμευθούν οι διοργανωτές, τότε θα προχωρήσει και η τηλεοπτική χρηματοδότηση των νυν “άστεγων” σε σύμπραξη που θα προκύψει με Νοva και EΡΤ!

Ακόμα και έτσι όμως και με τα χρήματα που βρίσκονται πλέον στο τραπέζι να είναι πολλά, δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει η συμφωνία από τις ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να δεχθούν ότι θα παίξουν 40 παιχνίδια τη νέα σεζόν, άρα να έχουν και ανάλογο ρόστερ, ενώ αυτοί που χτυπάνε πρωτάθλημα, θα πρέπει να δεχθούν ότι θα το διεκδικήσουν μέσω των πλέι οφ!

Επίσης, θέμα υπάρχει και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται στο μπλοκ των ομάδων που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και λόγω της ρήτρας που έχουν συνυπογράψει όλοι, δεσμεύονται να κλείσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο ΟΛΟΙ μαζί. Αυτό σημαίνει, πως οι ομάδες αυτές θα ψηφίσουν το ίδιο και για την αναδιάρθρωση και άρα έχουν… δύναμη.

Γιατί σε ένα πρωτάθλημα που δύο πέφτουν απευθείας και άλλες έξι ομάδες θα μπουν στην διαδικασία των μπαράζ παραμονής, ελάχιστοι θα μπορούν να αισθάνονται σίγουροι, πιθανότατα και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα κατέβει στη νέα σεζόν με ένα «πειραματικό» ρόστερ, με αρκετές νέους και χωρίς μεταγραφές!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags