Facebook Pixel Sportdog.gr | Με (γ)Κολάροφ και Πρίγοβιτς «καθάρισε» την Κόστα Ρίκα η Σερβία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-17 16:54:00

Με (γ)Κολάροφ και Πρίγοβιτς «καθάρισε» την Κόστα Ρίκα η Σερβία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Με (γ)Κολάροφ και Πρίγοβιτς «καθάρισε» την Κόστα Ρίκα η Σερβία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Σέρβοι νίκησαν 1-0 με υπέροχο γκολ από φάουλ.

Με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της, Αλεξάνταρ Κολάροφ, η Σερβία νίκησε με 1-0 την Κόστα Ρίκα και πήρε σημαντικό τρίποντο στη «μάχη» για την πρόκριση του πέμπου ομίλου, για τον οποίο στις 21.00 η Βραζιλία κοντράρεται με την Ελβετία. Ως αλλαγή μπήκε στο παιχνίδι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς!

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά με μία σπουδαία φάση για κάθε ομάδα. Έστω κι αν οι Σέρβοι ήταν αυτοί που είχαν κυρίως την κατοχή (38% - 62%) δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο 45άλεπτο. Οι Τάντιτς και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς δημιούργησαν «πονοκέφαλο» στους Κοσταρικανούς στο κέντρο και στο δεξιό άκρο, ο Μίτροβιτς υπήρξε διαρκής κίνδυνος στην περιοχή, αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη. Στο 12ο λεπτό, πάντως ήταν η Κόστα Ρίκα που πλησίασε πρώτη το γκολ, όταν  ο Γκονσάλες σηκώθηκε μόνος του μπροστά στην εστία, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Στο 27ο λεπτό οι Σέρβοι δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους με το τετ α τετ Μιλίνκοβιτς -Σάβιτς, αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο Νάβας.

Η ανωτερότητα της Σερβίας συνεχίστηκε με την επανέναρξη και στο 50ο λεπτό ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή της, με τον Μίτροβιτς να βγαίνει απέναντι στο Νάβας, αλλά ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα κράτησε το 0-0. Το γκολ για την ομάδα του Μλάντεν Κρστάιτς δεν άργησε πάντως, αφού στο 56ο λεπτό, ο αρχηγός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Κολάροφ, με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ! Ο Κέιλορ Νάβας δεν μπορούσε  να κάνει τίποτα εκεί που πήγε η μπάλα, αυτή τη φορά. Τέσσερα λεπτά αργότερα (60΄), η αντίδραση του τεχνικού της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Ραμίρες ήταν η πρώτη αλλαγή, με τον Μπολάνιος να περνά στη θέση του Βενέγκας. Ο 34χρονος μέσος, Κριστιάν Μπολάνιος, έγινε ο πρώτος Κοσταρικανός με συμμετοχή στα 3 τελευταία Μουντιάλ. Στο 67ο λεπτό, στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Τζόελ Κάμπελ (αντί του Ουρένια), ενώ ο Κολινδρές στη θέση του Γκουσμάν στο 73΄ ήταν η 3η αλλαγή του Ραμίρες. Ο κλοιός έσφιγγε για την Κόστα Ρίκα που προσπαθούσε να βρει τον δρόμο προς την ισοφάριση, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 82ο λεπτό, για τη Σερβία πέρασε ο Ρουκάβινα στο κέντρο αντί του πολύ καλού Τάντιτς κι ενώ ο Κόστιτς είχε αντικαταστήσει τον Λιάιτς στο 69΄. Στο 87ο λεπτό, ο Μίτροβιτς βρέθηκε απέναντι στο Νάβας, έχασε το κοντρόλ, έπεσε στην περιοχή, ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά και σωστά δεν έδωσε κάτι. Στο τέλος, υπήρξε ένταση στον πάγκο της Κόστα Ρίκα, καθώς υπήρχε εκνευρισμός για τη μη επίτευξη της ισοφάρισης, αλλά εκτονώθηκε γρήγορα.

 

 

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα, Ακόστα, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Κάλβο, Βενέγας (60' Μπολάνιος), Γκουσμάν (73' Κολίνδρες), Μπόρχες, Ρουίς, Ουρένια (67' Κάμπελ).

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροβ, Μάτιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Τάντιτς (82' Ρουκάβινα), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λιάιτς (70' Κόστιτς), Μίτροβιτς (90' Πρίγιοβιτς).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags