Facebook Pixel Sportdog.gr | Το πρώτο «μπαμ» του Μουντιάλ! Το Μεξικό… φόρεσε σομπρέρο στη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-17 19:51:00

Το πρώτο «μπαμ» του Μουντιάλ! Το Μεξικό… φόρεσε σομπρέρο στη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Το πρώτο «μπαμ» του Μουντιάλ! Το Μεξικό… φόρεσε σομπρέρο στη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετριότατοι οι πρωταθλητές κόσμου, νίκη 1-0 για το Μεξικό.

Με γκολ του Λοσάνο στο 35ο λεπτό, το Μεξικό επικράτησε 1-0 της Γερμανίας και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση από τον έκτο όμιλο, όπου βρίσκονται επίσης Σουηδία και Νότια Κορέα.

Οι Γερμανοί ήταν προβληματικοί, με τρομερά κενά στην άμυνα, ενώ παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας μετά το γκολ, δεν είχαν ουσία και έχασαν δίκαια.

Το Μεξικό μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Γερμανούς. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Λοθάνο μπήκε στην περιοχή και την τελευταία στιγμή πριν σουτάρει απέναντι στον Νόιερ ο Μπόατενγκ πρόλαβε να κάνει το σωτήριο τάκλιν και να διώξει σε κόρνερ. Το συγκρότημα του Λεβ δοκίμασε να απαντήσει στην επόμενη φάση όμως ο Βέρνερ μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο.

Ο ρυθμός στο πρώτο διάστημα του αγώνα ήταν εξαιρετικός με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 7’ ο Χούμελες έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση έξω από την περιοχή όμως ο Οτσόα ήταν σε ετοιμότητα. Επτά λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Μορένο έπιασε την κεφαλιά όμως ο Νόιερ ήταν στη σωστή θέση. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου στο ματς, ο Τίμο Βέρνερ γύρισε ωραία το κορμί του μέσα στην περιοχή και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας των Μεξικάνων δεν δυσκολεύτηκε να μαζέψει.

Στην αντεπίθεση… 1-0!

Οι Μεξικάνοι έδειχναν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έτσι σε μία από αυτές στο 35’ κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσιτσαρίτο βρήκε ωραία τον Λοθάνο μέσα στην περιοχή που «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε σωστά τον Νόιερ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οτσόα και δοκάρι σταμάτησαν τον Κρόος

Τα «πάντσερ» προσπάθησαν να απαντήσουν στο 39’ όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρόος και αφού πρώτα ακούμπησε την μπάλα και ο Οτσόα σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή για την ομάδα του Λεβ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο μέρος. Οι Γερμανοί έδειχναν εγκλωβισμένοι από την καλή ανασταλτική λειτουργία των αντιπάλων τους και ο μόνος τρόπος να απειλήσουν ήταν κάποιες προσωπικές ενέργειες που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι Μεξικανοί είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στο 45’ όταν ο Βέλα από καλή θέση πέρασε άουτ.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο. Οι παίκτες του Οσόριο άφηναν την κατοχή της μπάλας στους Γερμανούς και προσπαθούσαν να απειλήσουν στην κόντρα. Σε μία από αυτές, στο 57’ βρέθηκαν δύο με έναν όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Λεβ θέλοντας να δώσει ταχύτητα στην επίθεση της ομάδας του πέρασε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα τον Μάρκο Ρόις στη θέση του Κεντίρα.

Έπρεπε το ρολόι να δείξει το 65’ για να σημειώσουμε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2014 στο δεύτερο μέρος όταν ο Κίμιχ επιχείρησε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οτσόα. Δύο λεπτά αργότερα η «Νασιονάλμανσαφτ» είχε μία ακόμα καλή στιγμή όταν ο Βέρνερ από κοντά πλάσαρε ψηλά άουτ.

Ανέβασε στροφές η Γερμανία αλλά...

Όσο περνούσε η ώρα οι Μεξικάνοι έδειχναν να επηρεάζονται από την κόπωση και να μην έχουν αποθέματα ενέργειας. Έτσι, οι Γερμανοί έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 76’ ο Κρόος σούταρε πάνω στην κίνηση από το ύψος της περιοχής όμως έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Οτσόα.

Λίγο πριν την συμπλήρωση των 90’ το συγκρότημα του Λεβ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όμως το πολύ καλό σουτ του Μπραντ από το ύψος της περιοχής πέρασε μόλις άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς με τους Μεξικάνους τελικώς να παίρνουν την νίκη και να αποκτούν πολύ σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα νοκ άουτ.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ (81’ Μάριο Γκόμεζ), Κρόος, Κεντίρα (60’ Ρόις), Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ)

Μεξικό: Οτσόα, Χιούγκο Αγιάλα, Σαλσίδο, Λαγιούν, Κάρλος Βέλα (58’ Άλβαρες), Τσιτσαρίτο Ερνάντες, Χέκτορ Μορένο, Χέκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκες), Χίρβινγκ Λοθάνο, Χεσούς Γκαγιάρδο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags