Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκινητική ιστορία για Ιαπωνία – Με το νου στην πατρίδα το ματς με την Κολομβία
| 2018-06-18 23:45:00

Συγκινητική ιστορία για Ιαπωνία – Με το νου στην πατρίδα το ματς με την Κολομβία

Sportdog Team
Συγκινητική ιστορία για Ιαπωνία – Με το νου στην πατρίδα το ματς με την Κολομβία

Γιατί η Τρίτη 19 Ιουνίου είναι ξεχωριστή μέρα για τους Ιάπωνες;

Η εθνική ομάδα της Ιαπωνίας αντιμετωπίζει την Τρίτη 19 Ιουνίου (15:00) στην "Μορντόβια Αρένα" την αντίστοιχη της Κολομβίας, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 8ου ομίλου, ωστόσο το μυαλό όλων είναι πίσω στην πατρίδα.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 300 είναι οι τραυματίες από το σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που "χτύπησε" την πόλη Οζάκα (σ.σ. στα βόρεια της μεγάλης παραθαλάσσιας πόλης). Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Ακίρα Νισίμο, επεσήμανε πως όλοι οι παίκτες του είναι επηρεασμένοι από το γεγονός.

"Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές μου είναι ακόμα σοκαρισμένοι, μιλούν συνέχεια για το σεισμό και ανησυχούν ιδιαίτερα για τους συγγενείς και τους φίλους τους", δήλωσε ο Νισίμο στην Kyodo News. "Ναι, κάποιοι έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά και πνευματικά και για εμάς και την προσπάθειά μας εδώ στη Ρωσία, αυτό είναι ανησυχητικό".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αρχηγού των "σαμουράι", Μακότο Χάσεμπε, στη συνέντευξη Τύπου: "Υπάρχουν συγγενείς μας και φίλοι μας που ήταν κοντά στην Οζάκα και την ευρύτερη περιοχή. Ανησυχούμε για την ασφάλειά τους. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να μεταφέρω τη συμπαράσταση όλης της ομάδας στους τραυματίες και τους πληγέντες".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags