Facebook Pixel Κίνηση - έκπληξη από Μαρινάκη, ποιος θα κάνει κουμάντο στον Ολυμπιακό
| 2018-06-19 10:49:00

«Παραμιλάνε» στο λιμάνι - Κίνηση - τρελή έκπληξη από Μαρινάκη, ποιος κάνει κουμάντο στον Ολυμπιακό

του Παναγιώτη Νικολάου
«Παραμιλάνε» στο λιμάνι - Κίνηση - τρελή έκπληξη από Μαρινάκη, ποιος κάνει κουμάντο στον Ολυμπιακό

Απρόσμενη απόφαση, τι σημαίνει για τον σύλλογο. Αλλάζουν όλα;

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η απόφαση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να δώσει τα ηνία του σχεδιασμού της ομάδας στον Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Γάλλος αναλαμβάνει χρέη αθλητικού διευθυντή και στην ουσία αναβαθμίζεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς, πλέον, στο νέο του πόστο θα έχει μεγαλύτερο ρόλο σχετικά με τις κινήσεις ενίσχυσης του συλλόγου.

Πάντως, κανείς δεν περίμενε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, από την άποψη ότι Κριστιάν Καρεμπέ είχε έτσι κι αλλιώς σημαντική θέση στην ΠΑΕ, ως «πρεσβευτής» του συλλόγου στο εξωτερικό, χωρίς, όμως, να έχει άμεση εμπλοκή στον προγραμματισμό της ομάδας.

Πλέον, αυτό αλλάζει και προφανώς η κίνηση αυτή δείχνει ότι εκτιμάται η παρουσία και προσφορά του παλαίμαχου άσου στο λιμάνι, αν και ο ίδιος ποτέ δεν έδειξε ότι στόχευε να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο στην ΠΑΕ, το οποίο πέρυσι κατείχε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αυτή η εξέλιξη δεν αναμένεται να αλλάξει και τον τρόπο που λειτουργεί ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια μεταγραφικά. Δηλαδή, ο Κριστιάν Καρεμπέ δε θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές, καθώς αυτός ανήκει παραδοσιακά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στους άμεσους συνεργάτες του.

Βεβαίως, ο Γάλλος θα λειτουργεί ως τεχνικός διευθυντής, κάνοντας τις προτάσεις του, καθώς έχει αποδείξει ότι έχει εξαιρετικό «μάτι». Αν και η τελική έγκριση, όπως προαναφέραμε, θα δίνεται πάντα από τη διοίκηση, ενώ δεδομένα ο Κριστιάν Καρεμπέ δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά, τον αντικαταστάτη του Γιάννη Βρέντζου, ο οποίος παραμένει το «δεξί χέρι» του μεγαλομετόχου. 

Εξάλλου, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια εξαιρετικές διασυνδέσεις στην αγορά, δουλεύοντας με μερικούς από τους κορυφαίους μάνατζερ στον κόσμο, κάτι που θα συνεχίσουν να κάνουν με την ίδια επιτυχία, καθώς αυτό το μοντέλο ήταν που στην ουσία απογείωσε τον σύλλογο και τον έφερε να κάνει deals εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα.

Κουντέ, Μάρκοβιτς και Λόπες

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά θέματα, όπως όλα δείχνουν, ο Πιερ Κουντέ βρίσκεται μια ανάσα από τους Πειραιώτες, καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αυτό που στην ουσία «υπέδειξε» στον παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν ποδοσφαιριστή που χαρακτηρίζεται «λαχείο» και δεν έχει παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Για τον Λάζαρ Μάρκοβιτς στην ουσία στον Ολυμπιακό δίνουν «μάχη» με τους άλλους μνηστήρες που έχουν προκύψει και είναι ιδιαίτερα «δυνατοί», ενώ για τον Λισάντρο Λόπες, οι ενδοιασμοί του παίκτη για την Ελλάδα είναι αυτοί που στην ουσία «φρενάρουν» προς το παρόν τις συζητήσεις.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags