Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρελαμένος Σόουζα για την παραμονή στον Άρη – Σεβασμός στον Καρυπίδη
| 2018-06-21 20:39:00

Τρελαμένος Σόουζα για την παραμονή στον Άρη – Σεβασμός στον Καρυπίδη

Sportdog Team
Τρελαμένος Σόουζα για την παραμονή στον Άρη – Σεβασμός στον Καρυπίδη

Ευγνώμων εμφανίστηκε μετά την υπογραφή της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ούγκο Σόουζα μετά από την ανανέωση του συμβολαίου του με τους "΄κιτρινόμαυρους", με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως η αγάπη που του δείχνει ο κόσμος του Άρη ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την παραμονή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Libero 107,4 FM και την εκπομπή AllAboutARIS On Air:

Για την αγάπη του κόσμου:

«Είναι πραγματικότητα. Το νιώθω και είναι ένας από τους λόγους που έμεινα στον Άρη. Είναι ένας σημαντικός λόγος γιατί με σέβονται και με αγαπάνε».

Για το στρες που υπήρχε τον τελευταίο καιρό:

«Ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση για εμένα και την οικογένεια μου. Δεν είναι εύκολο να μην ξέρεις τι θα κάνεις στο μέλλον σου, αν δεν ξέρεις αν θα παραμείνεις ή όχι. Τώρα που τελείωσαν όλα, είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στον Άρη».

Για τις συζητήσεις με τον Θόδωρο Καρυπίδη:

«Ο κ. Καρυπίδης ήξερε ότι θέλω να παραμείνω από την πρώτη μέρα. Ήταν προτεραιότητα μου να μείνω εδώ αλλά δεν ήταν εύκολο γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν περιορισμένο χρόνο που παίζουν ποδόσφαιρο. Είμαστε επαγγελματίες και κοιτάζουμε και διάφορα άλλα πράγματα».

Για τα όσα ειπώθηκαν τον τελευταίο καιρό:

«Από το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα με την φανέλα του Άρη, έδωσα τα πάντα. Ήμουν συγκεντρωμένος κάθε 90λεπτο για να επιστρέψει ο Άρης στην πρώτη κατηγορία. Έληγε το συμβόλαιο μου και έλεγαν διάφορα για εμένα αλλά δεν με επηρέασε αυτή η κατάσταση».

Για τον Πάκο Ερέρα:

«Έχουμε παρόμοια φιλοσοφία και μπορούμε να συνεννοηθούμε. Είναι ένας Ισπανός προπονητής με καλό βιογραφικό και ήταν ένας ακόμα λόγος για να παραμείνω στον Άρη, αφού είναι ένας έμπειρος προπονητής και εγώ θέλω να μάθω».

Για τα όσα έμαθε για τον νέο προπονητή του Άρη:

«Τηλεφώνησα σε κάποιους ανθρώπους που τον γνώριζαν και μου είπαν τα καλά λόγια. Έχω μάθει ότι είναι ένας καλός προπονητής και θα βοηθήσει τον Άρη».

Για τον μάνατζερ του, τον Ίλια Ίβιτς:

«Ο Ίλια ήταν πολύ σημαντικός για εμένα. Με έπεισε να μείνω εδώ. Μου είπε εξ αρχής για το μέγεθος της ομάδας και τον κόσμο της. Μου είπε από την πρώτη στιγμή ότι ο Άρης είναι σε μια δύσκολη στιγμή αλλά η θέση του δεν είναι στην Β αλλά στην Ευρώπη».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις και την ψυχολογία που είχε μόλις ήρθε στην Ελλάδα:

«Όταν ήρθα εδώ, ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου γιατί προερχόμουν από τραυματισμό. Από ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία Βελγίου, ήρθα στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. Ο Ίλια με κάλεσε και μου είπε για τον Άρη αλλά ήταν μια δύσκολη απόφαση για εμένα. Όταν ήρθα εδώ, είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να ανέβει η ομάδα αλλά και για να διακριθώ μέσα από αυτή. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δίνω τα πάντα στην ομάδα. Έδωσα τα πάντα και δούλεψα σκληρά. Αυτό είχε σημασία».

Για τις πρώτες του σκέψεις μετά την απώλεια της περσινής ανόδου:

«Σκέφτηκα να γυρίσω για να είμαι ειλικρινής. Ήθελα να γυρίσω στο Βέλγιο. Κάποιες ομάδες μου έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά μίλησα με τον Ίλια και τους ανθρώπους του Άρη για το πόσο μεγάλη είναι η ομάδα και αποφάσισα να παραμείνω».

Για τον στόχο της νέας σεζόν και τα όσα πρέπει να γίνουν:

«Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσουμε για αυτό και με το νέο προπονητή. Να βάλουμε στόχους για τη νέα σεζόν. Ο Άρης είναι στο Top-5 της Ελλάδας και μπορεί να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη. Αλλά το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε βήμα-βήμα παρά να "σκοντάψουμε". Θα ήθελα να πω στους φίλους να έρθουν στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ρεαλιστές και να αντιλαμβανόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τον Ντάρσι Νέτο και όσα του είπε:

«Την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, άκουγα τον Νέτο να μιλάει μόνο στη γλώσσα του. Έβλεπα που έβγαινε ο κόσμος φωτογραφίες μαζί του και έτσι αντιλήφθηκα πόσο μεγάλος είναι ο Νέτο για τον Άρη. Μου είπε ότι αν μείνω εδώ και συνεχίσω έτσι, θα γίνω και εγώ σαν και αυτόν και θα ζήσω τις ίδιες καταστάσεις».

Για τις αλλαγές σε "Κλεάνθης Βικελίδης" και Ρύσιο:

«Φυσικά είναι πολύ σημαντικό. Σου δίνουν παραπάνω κίνητρο. Ο πρόεδρος μου εξήγησε τι θα γίνει στο Χαριλάου και στο Ρύσιο και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τους παίκτες. Είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης και είναι καλό να γίνονται αυτά τα πράγματα».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέσα στη χρονιά:

«Ο καθένας ξέρει ότι έχουμε δύσκολες στιγμές. Δεν είναι εύκολη για κανέναν η Football League. Φυσικά είχαμε προβλήματα αλλά τα λύσαμε όλοι μαζί. Μπαίναμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Τα έχουμε αφήσει στο παρελθόν».

Για την συνεργασία του με τον Γιώργο Δεληζήση:

«Δεν ξέρω αν θα παραμείνει ο Δεληζήσης. Όταν ήρθε, κάποιοι είπαν ότι είναι καλός και κάποιοι ότι δεν είναι. Από τον πρώτο καιρό είχαμε καλές συνεργασίες. Τώρα έχουμε διαφορετικό προπονητή και φιλοσοφία. Θα σεβαστούμε τις επιλογές του προπονητή αλλά σημασία έχει να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Άρης:

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα, είδα ότι ο Άρης έχει προβλήματα με πολλούς. Έγιναν διάφορα περίεργα και οι αντίπαλες ομάδες ήθελαν να αποδείξουν πολλά πράγματα κόντρα σε εμάς. Ίσως επειδή είναι μεγάλη ομάδα ο Άρης. Ευτυχώς, τα ξεπεράσαμε όλα αυτά και κερδίσαμε».

Για την "δίψα" του κόσμου:

«Κάποιες φορές όταν είμαι έξω, έρχονται οι φίλοι του Άρη και μου δείχνουν διάφορα βίντεο. Θέλουν ξανά Europa League και μεγάλες στιγμές, όπως όλοι».

Για το Μουντιάλ και την ομάδα που υποστηρίζει:

«Φυσικά είμαι με την Πορτογαλία. Ο Κριστιάνο για εμάς είναι θεός. Συζητούν για την Βραζιλία και την Αργεντινή, αλλά η Πορτογαλία είναι ένα μικρό κράτος. Εμείς έχουμε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή (σ.σ. Κριστιάνο Ρονάλντο) και τον καλύτερο προπονητή (σ.σ. Ζοζέ Μουρίνιο)».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο:

«Είναι είδωλο για εμένα γιατί δεν έχει την τεχνική που έχει ο Μέσι, αλλά δουλεύει πάρα πολύ για να πετύχει τους στόχους του. Όταν βλέπω τον Κριστιάνο, σκέφτομαι πως ξεκίνησε και που έφτασε μέσα από την δουλειά του. Ξεκίνησε από την φτώχεια και έχει φτάσει σε σημείο να είναι ένα από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου».

Για το αν ήταν λόγος παραμονής, η "ζωή" της Θεσσαλονίκης:

«Όχι. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Θέλω να παίζω ποδόσφαιρο για να βοηθήσω την οικογένεια μου. Δεν έμεινα εδώ για τους καφέδες, αλλά γιατί δουλεύω για αρκετούς ανθρώπους που στηρίζονται οικονομικά από εμένα».

Για τον “επαγγελματισμό" και την έξτρα δουλειά στο γυμναστήριο:

«Μου αρέσει να παραμένω στο γυμναστήριο μετά το τέλος της προπόνησης. Για να είσαι καλός ποδοσφαιριστής, πρέπει να προπονείσαι και να δίνεις τα πάντα για να είσαι έτοιμος όταν ξεκινάει το παιχνίδι. Πρέπει να είσαι έτοιμος να διεκδικήσεις τη μπάλα σε κάθε φάση. Η Θεσσαλονίκη είναι μια ωραία πόλη, αλλά πρέπει να υπάρχει ο χρόνος για τα πάντα. Πρέπει να δείχνεις σεβασμό και στην ομάδα και στους οπαδούς της».

Για τις φιλίες του μέσα στην ομάδα:

«Το σημαντικό δεν είναι να έχουμε τις φιλίες έξω από το γήπεδο αλλά μέσα σε αυτό, για να αποδίδει καλύτερα η ομάδα».

Για την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με την Μπόκα Τζούνιορς:

«Είδα βίντεο από το πρώτο παιχνίδι. Ζήσαμε μια τρελή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ο Άρης. Οι φίλοι του είναι η δύναμη της ομάδας. Αυτό θέλω σε κάθε παιχνίδι».

Για το φιλικό με την ΑΕΚ στις 25 Ιουλίου:

«Φυσικά και ανυπομονούμε αλλά είναι ακόμα νωρίς για να δείξουμε κάτι. Θα έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα αλλά είναι πολύ νωρίς γιατί θα έχουμε μόλις 20-25 μέρες ως ομάδα».

Για την φιλία του με τον Λεο Μάτος:

«Ξέρω για τον ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνω τι γίνεται ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αν χρειαστεί να σκοτώσω τον Λεο, θα σκοτώσω τον Λεο (σ.σ. γελάει). Θα κάνω τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είμαστε επαγγελματίες και οι δύο και θέλουμε το καλό για την ομάδα μας. Μέσα στο γήπεδο θα είμαστε αντίπαλοι».

Για τον Ντανίλο, τον πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη που αγωνίζεται στην Πόρτο:

«Έχουμε παίξει αντίπαλοι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιοι λένε ότι κάποιος δεν μπορεί να παίξει αλλά την άλλη στιγμή μπορεί να βρεθεί πολύ ψηλά».

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη:

«Πρέπει να σεβαστώ τον πρόεδρο που μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω στον Άρη και μου άνοιξε τις πόρτες. Είναι νέος και έχει φιλοδοξίες και στόχους. Υπέγραψα διετές συμβόλαιο και είμαι έτοιμος να τον δικαιώσω και να βοηθήσω τον Άρη φυσικά».

Για τη μοναδική φετινή ήττα του Άρη στο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ:

«Δεν είμαι χαρούμενος για εκείνο το παιχνίδι. Θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και θέλαμε την πρωτιά. Δεχτήκαμε ένα γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και όταν πιέσαμε, δεχτήκαμε και ένα δεύτερο».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στα δεξιά της άμυνας σε σύστημα 3-5-2:

«Έχω αγωνιστεί και σε εκείνη τη θέση. Δεν έχω πρόβλημα να αλλάξω κάποια θέση. Το μόνο που θέλω είναι να δώσω τα πάντα για την ομάδα. Αν ο κόουτς θέλει κάτι τέτοιο, εγώ απλά θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Για το θετικό και το αρνητικό στοιχείο του:

«Ξέρω τι μπορώ να κάνω. Αυτό είναι το θετικό μου. Φυσικά πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα γιατί δεν είμαι ακόμα ο Σέρχιο Ράμος. Κάθε μέρα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος μέσα από τη δουλειά».

Για τον Ρονάλντο Γκιάρο:

«Γνωριστήκαμε όταν ήταν στην Ελλάδα. Ξέρω ότι ο κόσμος λάτρευε τον Γκιάρο. Μιλήσαμε και από κοντά. Έχουμε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού γιατί αυτός χρησιμοποιούσε περισσότερο το μυαλό του».

Για το τι περιμένει από τον εαυτό του τη νέα σεζόν:

«Έμεινα γιατί ήθελα να είμαι με τον Άρη στη Superleague. Θέλω να παίξω σκληρά για να διακριθώ μέσα από την ομάδα και να κάνω το επόμενο βήμα αλλά και να επωφεληθεί η ομάδα.

Έμεινα εδώ γιατί με αγαπούν και με σέβονται. Αν είναι καλύτερο για εμένα και την οικογένεια μου να μείνω εδώ για 10 χρόνια, θα μείνω. Το ποδόσφαιρο δεν κρατάει για πάντα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές εδώ αλλά θα τις έχω για πάντα μέσα στο μυαλό μου. Δεν νιώθω ως ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε απλά από τον Άρη».

Για το ταξίδι του στην Πορτογαλία:

«Επιστρέφω αύριο στην Πορτογαλία. Θέλω να δω την οικογένεια μου, να χαλαρώσω και να πάρω κάποια αντικείμενα. Θα επιστρέψω σε λίγες μέρες για την προετοιμασία. Έχω ένα πρόγραμμα από την ομάδα και θα πρέπει να προσέξω και τα κιλά μου».

Κλείνοντας έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη:

«Πρέπει να παραμείνουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Είναι ένα σημαντικό βήμα για εμάς και όλοι μαζί θα κάνουμε μεγάλο τον Άρη. Ότι και αν συμβεί θα πρέπει να παραμείνουμε μαζί».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags