Facebook Pixel Sportdog.gr | Τους έκανε... κουτούς στο 91’ ο Κουτίνιο και γλίτωσε από το «κάζο» την Βραζιλία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-22 16:54:00

Τους έκανε... κουτούς στο 91’ ο Κουτίνιο και γλίτωσε από το «κάζο» την Βραζιλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Τους έκανε... κουτούς στο 91’ ο Κουτίνιο και γλίτωσε από το «κάζο» την Βραζιλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολη νίκη με 2-0 επί της Κόστα Ρίκα.

Παραλίγο να ντυθεί... Αργεντινή η Βραζιλία και να μπει σε περιπέτειες όσον αφορά στην πρόκριση, όμως ο Φιλίπε Κουτίνιο έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στη "σελεσάο" με γκολ στο 91'. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Νεϊμάρ στο 97'.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Βραζιλίας, που όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Κοσταρικανών και να κερδίσει τον πολύ καλό κάτω από τα δοκάρια, Κέιλορ Νάβας.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς την τεράστια φάση, όμως το δεύτερο ξεκίνησε με δοκάρι της Βραζιλίας ύστερα από κεφαλιά του Ζεζούς. Οι Βραζιλιάνοι πίεσαν πολύ στην επανάληψη και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 58' και το 72', ενώ στο 78' ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε τράβηγμα στον Νεϊμάρ, όμως με την βοήθεια του VAR το πήρε πίσω.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ακόμα μία μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ ήρθε ο Κουτίνιο στο 91' για να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να απελευθερώσει την "σελεσάο" από το άγχος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ένα γκολ του Νεϊμάρ στο 97' για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 για την Βραζιλία, που πλέον την φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Βραζιλία: Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο, Ζέσους, Νειμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Γουίλιαν (46’ Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68’ Φιρμίνιο), Φάγκνερ

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν, Βενέγκας, Γκαμπόα (75’ Κάλβο), Γκούζμαν (83’ Τεγιέντα), Ουρένα (54’ Μπολάνος)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags