Facebook Pixel Κώστας Γκόντζος: Δεμένος χειροπόδαρα ο Παναθηναϊκός
| 2018-06-23 11:00:00

Δεμένος χειροπόδαρα ο Παναθηναϊκός - Ό,τι και να γίνει με τον Παϊρόζ, δεν μπορεί να κάνει τίποτα

του Κώστα Γκόντζου
Δεμένος χειροπόδαρα ο Παναθηναϊκός - Ό,τι και να γίνει με τον Παϊρόζ, δεν μπορεί να κάνει τίποτα

Σας πουλούν σανό για να σας έχουν ήσυχους και... σίγουρους.

Για να μην πολυβασανίζουμε κάποια πράγματα, τα οποία είναι και άνευ ουσίας πρακτικά.

Οι εξελίξεις σε σχέση με το αν τελικά ο Παϊρότζ και αυτοί που εκπροσωπεί, αποκτήσουν τις μετοχές της ΠΑΕ, συνεχίζονται… ακάθεκτες. Ίσως όχι με την ταχύτητα ή την… σοβαρότητα που περίμεναν οι περισσότεροι να προσχωρήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά πάντως… προχωράνε.

Τώρα το τι θα φέρουν άγνωστο. Ο… Θεός και η ψυχή των… εμπλεκομένων.

Το θέμα όμως είναι ένα και είναι αυτό που εδώ και δυο μήνες λέμε συνέχεια εδώ πέρα και έχουν αρχίσει όλοι πια εδώ και κάτι μέρες να επαναλαμβάνουν, παρά τα όσα αντίθετα έλεγαν μέχρι τώρα.

Κι αυτό είναι το ότι όπως κι αν καταλήξει τελικά το ντιλ ανάμεσα σε Αλαφούζο και Παϊρότζ ή… PANASIA αν θέλετε για να φαίνεται και πιο… επίσημο το πράγμα, η ουσία θα είναι η ίδια.

Η ομάδα, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού και ότι έχει να κάνει με αυτό, δεν θα επηρεαστούν σε καμιά περίπτωση είτε μείνουν οι μετοχές στον Αλαφούζο, είτε αλλάξουν χέρια.

Με λίγα λόγια, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ο Παναθηναϊκός κανονική ποδοσφαιρική ομάδα δε θα είναι σε καμιά περίπτωση και στη σεζόν που έρχεται.

Οτιδήποτε διαφορετικό ακούτε, διαβάζετε ή βλέπετε, απλά να είστε σίγουροι πως πρόκειται είτε για προϊόν άγνοιας όσων τα λένε, ή για εσκεμμένη προσπάθεια να σας πουλήσουν για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια σανό, για να σας έχουν ήσυχους και… σίγουρους.

Δεν είναι και δεν μπορεί αντικειμενικά να λειτουργήσει σαν κανονική ποδοσφαιρική ομάδα ο Παναθηναϊκός. Και δεν ξέρω ειλικρινά, όλα αυτά που διαβάζω, περί προτάσεων σε παίκτες, περί προπονητή, περί προπονητικού κέντρου για την προετοιμασία και όλα τα σχετικά, ποιος τα λέει, ποιος τα κάνει και με την άδεια και τον… λογαριασμό τίνος τελικά.

Τα κάνει ο Νταμπίζας;

Με… εξουσιοδότηση και… χορηγία τίνος;

Του τωρινού ιδιοκτήτη, του… επόμενου, του… μεταβατικού, τίνος τέλος πάντων;

Και πώς γίνεται να στήνει πλάνο για τη νέα σεζόν ο Νταμπίζας, την ίδια ώρα που διαβάζει καθημερινά πως αν σε λίγο καιρό οι μετοχές αλλάξουν χέρια, ο ίδιος πιθανότατα να μην είναι πλέον τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό;

Δηλαδή δουλευόμαστε όλοι ομαδικώς τώρα, ή λέμε και καμιά σαχλαμάρα να περνάει η ώρα και οι μέρες και μπας και τσιμπήσει κανά χάπατο και τα πιστέψει;

Τι ακριβώς κάνουμε και τι λέμε;

Κατ’ αρχήν τις ημερομηνίες, τα χρονικά… περιθώρια, τα έχετε προσέξει; Έχετε πάρει πρέφα για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε;

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την οποία τόσα ακούμε και την έχουν κάνει όλοι… σημαία της αλλαγής, έχει το εξής χρονοβόρο... χρονοδιάγραμμα.

Αρχικά με το που θα προκηρυχθεί, πρέπει να δοθεί μια διορία είκοσι τουλάχιστον ημερών, για τους ήδη υπάρχοντες μετόχους, μπας και θελήσουν να μπουν στην αύξηση.

Αφού περάσει αυτό το διάστημα και αφού πουν οι τωρινοί μέτοχοι ότι δεν ενδιαφέρονται ή έχουν ενδιαφερθεί και έχουν πάρει ένα μέρος των μετοχών για παράδειγμα, τότε ανοίγει η ΑΜΚ για κάθε ενδιαφερόμενο.

Κι εκεί υπάρχει ένα ακόμα ανάλογο χρονικό περιθώριο στο οποίο θα έχουν το δικαίωμα όσοι θέλουν να μπουν.

Μιλάμε δηλαδή πως ακόμα κι αν όλα πάνε καλά, ακόμα και αν όλα γίνουν όπως τα διαβάζουμε και τα ακούμε, πάμε για… Αύγουστο στην καλύτερη περίπτωση.

Μάλιστα.

Και μέχρι τότε;

Μέχρι τότε αδέρφια πως ακριβώς θα κινηθεί η ομάδα;

Στο… τζάμπα;

Και τι ακριβώς προσμένετε να γίνει στο… τζάμπα;

Ο Νταμπίζας και ο Δώνης για παράδειγμα που θα κληθούν να διαχειριστούν αυτή την ομάδα, τι ακριβώς περιμένουν να γίνει μέχρι τότε;

Το λέω αυτό ειδικά για να μην έχουμε ξανά-μανά τα ίδια με τον Ουζουνίδη, ότι να… τουχαν πει… αλλά τον πούλησαν… αλλιώτικα θα… και τα λοιπά.

Και ο Νταμπίζας και ο Δώνης λοιπόν ξέρουν καλά για τι πράγμα μιλάνε και συμφωνούνε και ξέρουν την κατάσταση πώς θα είναι και μάλιστα ανεξάρτητα από το σε τίνος τα χέρια θα είναι οι μετοχές σε λίγο καιρό.

Και ξέρουν επίσης πολύ καλά, όπως θα πρέπει να ξέρετε και όσοι από σας μπαίνετε στον κόπο να βάλετε στοιχειωδώς το μυαλό και την λογική σας να δουλέψουν, πως μια ομάδα που χρωστάει σε εκατό και βάλε ανθρώπους οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παίκτες και προπονητές, πως δεν μπορεί να κάνει… κιχ για μεταγραφές ή πληρωμές στην ομάδα.

Ούτε… 100 ευρώ δεν μπορεί να διαθέσει για πληρωμές παικτών ή να ακουσθεί ότι δίνει για… μεταγραφές ακόμα και… δωδεκάχρονων ταλέντων ο Παναθηναϊκός, καθώς με το που ακουσθεί κάτι τέτοιο θα πέσουν μιλούνια όσοι έχουν λαμβάνειν και θα πουν «για κάτσε ρε αδερφέ, τι μεταγραφές και πληρωμές κάνεις κι εμείς εδώ που περιμένουμε τόσο καιρό και τόσα χρόνια τι είμαστε, οι μ..κες ή τα κορόϊδα;».

Κι ούτε και στο… κρυφό μπορεί να κάνει κάτι ο Παναθηναϊκός. Και γιατί… τίποτε δεν μένει κρυφό τελικά, αλλά και κυρίως γιατί δεν φαίνεται κάποια τέτοια πρόθεση ούτε από τον νυν ιδιοκτήτη, ούτε από τον υποψήφιο αγοραστή και τους εταίρους του.

Αλλιώτικα δεν θα μπαίναμε σε διαδικασία να χάσουμε ή να μην μπορέσουμε ένα παίκτη για… πενήντα ή εκατό χιλιάδες ευρώ για παράδειγμα.

Γιατί τι πιο απλό αν όντως είχαν σκοπό να επενδύσουν και οι νυν και οι επόμενοι στον Παναθηναϊκό, από το «πάρε αδερφέ στη… σακούλα τα πενήντα χιλιάρικα από μένα από την κάβα που έχω για να… επενδύσω στον Παναθηναϊκό και δώσε μας ή άσε μας αντίστοιχα τον παικταρά κι εγώ μετά τα βρίσκω όταν θα 'χω τις μετοχές στα χέρια μου, γιατί αλλιώτικα κινδυνεύω να πάρω τις μετοχές αλλά να μην έχω παίκτες και προπονητή»;

Δεν φάνηκε όμως μέχρι τώρα και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κάποια τέτοια πρόθεση από πουθενά.

Κι εδώ που τα λέμε και πώς να φανεί;

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Συνεπέστατοι είναι όλοι τους με όσα σας έχουν πει, άσχετα αν οι περισσότεροι δεν θέλουν ούτε να το πιστέψουν και καμώνονται πως μιλάνε, γράφουν και αναφέρονται σε κανονική ομάδα, κανονικές… διαπραγματεύσεις και κανονικούς… προγραμματισμούς.

Απολύτως συνεπέστατοι μάλιστα θα έλεγα.

Ο μεν τωρινός ιδιοκτήτης έχει διευκρινίσει μέσω της ΠΑΕ, πως όσα και να μπουν από τον Ταϊλανδό και λοιπούς στην ΑΜΚ, θα πάνε αποκλειστικά και μόνο στην αποπληρωμή χρεών και από κει και πέρα αν έχουν σκοπό να βάλουν στην ομάδα άλλα, θα πρέπει να ξαναρίξου χρήμα από την τσέπη τους. Πάντως, τα 20 εκατομμύρια πάνε αποκλειστικά στα χρέη έτσι όπως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Την ίδια στιγμή ο Παϊρότζ, ο υιός του, ο δικηγόρος του, δεν ξέρω ποιος έχουν διαμηνύσει προς κάθε εφημερίδα, σάϊτ, ραδιόφωνο, και ρεπόρτερ, πως αν δεν πάρουν τις μετοχές στα χέρια τους δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για την ομάδα.

Οπότε για τι ακριβώς πράγμα μιλάμε ρε παιδιά;

Τι είναι το τόσο δύσκολο που δεν καταλαβαίνετε;

Απλά είναι.

Ο Παναθηναϊκός ό,τι και να γίνει στο ντιλ Αλαφούζου-Παϊρότζ, είναι σαν ομάδα ΔΕΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ και δεν μπορεί αντικειμενικά να κάνει ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό και… τέλος.

Από κει και πέρα, ο καθένας φυσικά έχει το δικαίωμα και μπορεί να γράφει και να λέει ό,τι θέλει. Αυτιά πρόθυμα να ακούσουν και μάτια επίσης πρόθυμα για να βλέπουν ό,τι σανό κι αν διανέμεται εδώ και χρόνια, δόξα τω Θεώ υπάρχουν άφθονα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags