Facebook Pixel Sportdog.gr | Γράφτηκε ιστορία με πρωτοβουλία του sportdog στο γήπεδο της ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-23 16:52:00

Γράφτηκε ιστορία με πρωτοβουλία του sportdog στο γήπεδο της ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Γράφτηκε ιστορία με πρωτοβουλία του sportdog στο γήπεδο της ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο από τις συγκινητικές στιγμές στην Αγιά Σοφιά.

Στις 20 Ιουνίου 2018, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, γράφτηκε ιστορία στο εργοτάξιο της Αγιά Σοφιάς. Δύο πρόσφυγες Α' Γενιάς έριξαν χώμα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες με τη βοήθεια μικρών παιδιών στα θεμέλια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η Ευγενία Στραβαρίδη από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας και ο Σταυρίκος Παπαβραμίδης εκ Τραπεζούντος πρόσφεραν συγκινητικές στιγμές στους Ενωσίτες που βρέθηκαν στό χώρο. Στο εργοτάξιο ήχησε η ποντιακή λύρα με παραδοσιακούς σκοπούς, όπως το «Πάρθεν η Ρωμανίαν» και το «Αητέντς επαραπέτανεν».

Το sportdog.gr μέσω του Χρήστος Κωνσταντινίδης είχε την τιμή να προτείνει τον παππού Σταύρο, στον Σύλλογο Μικρασιατών Κωνσταντινοπουλιτών «ΡΙΖΕΣ» Χαλανδρίου που διοργάνωσε την εκδήλωση και να τον μεταφέρει στην προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε το βίντεο του sportdog.gr

Αμέσως μετά τη σεμνή τελετή, ο δημοσιογράφος του sportdog.gr, Χρήστος Κωνσταντινίδης, ποντιακής καταγωγής επίσης, έκανε το εξής σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για αυτήν την πρωτοβουλία:

«Οι στιγμές ήταν συγκινητικές. Γιατι ήταν πολύ συγκινητικό, το να βλέπεις παιδάκια μαζί με δύο γέροντες πρόσφυγες Α' γενιάς, να σύρουν χώμα από τις αλησμόνητες πατρίδες μέσα στο χώρο που σε ένα χρόνο η ΑΕΚ θα παίζει, ξανά, μετά από 16 χρόνια που την κράτησαν μακριά από την προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια.

Μου σηκώνεται η τρίχα και μόνο στη σκέψη, ότι εκεί μέσα ήχησε η λαλία της κεμεντζές. Ο παππούς Σταύρος ξετρελάθηκε με τους Ενωσίτες και την πρωτοβουλία που πήρε ο Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινοπουλιτών ΡΙΖΕΣ Χαλανδρίου.

Εγώ προσωπικά που είχα την τιμή να τον μεταφέρω στο εργοτάξιο της Αγιάς Σοφιάς αφουγκραστηκα τη χαρά του. Οπότε το "μπράβο ρε Κωνσταντινίδη, μου έδωσες άλλα 100 χρόνια ζωής" που μου είπε μεσα στο αμάξι κατά την επιστροφή, ήταν η καλύτερη ηθική ανταμοιβή που θα μπορούσα να εισπράξω.

"Να το ξανακάνουμε 10 φορες, να σου δώσουμε 1000 χρόνια" ήταν η απάντησή μου. Πάππου Σταύρο, όλοι οι Ενωσίτες σε ευγνωμονούν. Σε ευχαριστούμε για την παρουσία σου και για την τύχη που είχαμε να πάρουμε την ευχή σου».

 

Τον συντάκτη του sportdog.gr ευχαρίστησε μέσω ανακοίνωσης ο Σύλλογος «Ρίζες» και ο πρόεδρος του, Νίκος Καραμπουρνιώτης, όπως και όλους τους συντελεστές που συνέβαλλαν για αυτήν την εκδήλωση.

«Ως Συνδεσμος Μικρασιατων Κωνσταντινουπολιτων Ριζες θα θελαμε να πουμε ενα μεγαλο ευχαριστω στην ΑΕΚ για αυτη τη μεγαλη στιγμη που ζησαμε προχθες καθως και για την αδεια που μας εδωσε να καλεσουμε τους προσφυγες για να ριξουν το αιματοβαμμενο χωμα απο την πατριδα.Θα θελαμε να πουμε ενα μεγαλο ευχαριστω στις οικογενειες των δυο προσφυγων καθως και στους κυριους Χρηστο Κωνσταντινιδη δημοσιογραφο για την πρωτοβλουλια και την επαφη με τον ποντιο προσφυγα κυριο Παπαβραμιδη,την Ευξεινο Λεσχη Αχαρνων και Αττικης ''Καπεταν Ευκλειδης'' ,τον προεδρο Γιαννη Τοπαλιδη,τον λυραρη Κωστα Κωστελιδη,τον νταουλιερη κυριο Σιδηροπουλο,τον κυριο Αλεξη Παπαναστασιου,τον κυριο Αντωνη Παυλακη,τον κυριο Χρηστο Παπαδημητριου,τον κυριο Ιωαννη Μπιλιο,τον κυριο Ανδρεα Δηματο,τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ,την Ερασιτεχνικη ΑΕΚ,τους εργατες και το προσωπικο του εργοταξιου,τους δημοσιογραφους της ΑΕΚ καθως και ολους τους δημοσιογραφους εκτος ΑΕΚ που στηριξαν την τελετη την εφημεριδα Ωρα των Σπορ, καθως και ολο τον κοσμο που ητνα εκει μαζι μας.Μα πανω απο ολους ενα μεγαλο ευχαριστω στα μικρα παιδια που εδωσαν μηνυμα σε ολο τον κοσμο για τη συνεχεια του Μικρασιατκου Πολιτισμου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags