Facebook Pixel Sportdog.gr | Δέλλας για την πρόκριση στο Euro: «Τεράστια χαρά, ξέραμε για Τσιάρτα, είχαμε και τύχη»
| 2018-07-01 10:05:00

Δέλλας για την πρόκριση στο Euro: «Τεράστια χαρά, ξέραμε για Τσιάρτα, είχαμε και τύχη»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δέλλας για την πρόκριση στο Euro: «Τεράστια χαρά, ξέραμε για Τσιάρτα, είχαμε και τύχη»

Ο Κολοσσός θυμάται στο sportdog τον άθλο του 2004.

Και μόνο η παρουσία της στα ημιτελικά του Euro φάνταζε άθλος. Όλη η Ελλάδα περίμενε πως και πως αυτό το παιχνίδι, στο οποίο εν τέλει γράφτηκε μία ακόμα σελίδα της γνωστής λαμπρής ιστορίας που κάθε ελληνικό στόμα διηγείται με υπερηφάνεια και ας έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε. Σαν σήμερα, την 1η Ιουλίου 2004, η Ελλάδα επικράτησε στην παράταση 1-0 της Τσεχίας και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης της Πορτογαλίας.

Τα πράγματα ήταν ζόρικα από την αρχή. Οι Έλληνες παίκτες είχαν μπροστά τους θηρία. Νέντβεντ, Πομπόρσκι και Κόλερ έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη ο Αντώνης Νικοπολίδης όμως ήταν κέρβερος στην υπεράσπιση της εστίας του σαν Σπαρτιάτης πολεμιστής. Η γαλανόλευκη κράτησε το 0-0 στην κανονική διάρκεια. Τα πάντα θα κρίνονταν στην παράταση, ίσως και στα πέναλτι. Το άγχος όμως είχε συσσωρευτεί στην αντίπαλη πλευρά που φάνταζε φαβορί.

Στο 106 του πρώτου μέρους του επιπλέον χρόνου η Ελλάδα κέρδισε κόρνερ. Γκολ και φύγαμε για τελικό, ήταν η ατάκα του γνωστού στπορτκάστερ που μετέδιδε με γλαφυρό τρόπο τους αγώνες της Εθνικής μας μέσω των ερτζιανών. Ο Τσιάρτας παίρνει φόρα, σερβίρει γλυκά στο πρώτο δοκάρι, το κεφάλι του Δέλλα παρεμβάλλεται σε αυτά των αντίπαλων αμυντικών και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ που ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Θυμηθείτε το παιχνίδι στο παρακάτω βίντεο:

Η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της με τον Ότο Ρεχάγκελ και τα παλικάρι του να γράφουν ένα ακόμα έπος. Η ειρωνεία της υπόθεσης ήταν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό ήταν και το τελευταίο του «ασημένιου γκολ», δηλαδή όποια ομάδα είχε υπέρ της το σκορ στην πρώτη παράταση, ήταν και η νικήτρια. Η γαλανόλευκη ευτύχησε να το πετύχει στις καθυστερήσεις και έβγαλε ξανά τους Έλληνες στους δρόμους.

Ποια ήταν τα συναισθήματα του Τραϊανού Δέλλα πριν δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από την κεφαλιά του; «Συναισθήματα δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή. Μπορεί εσείς που ήσασταν εκτός γηπέδου να είχατε περισσότερα από εμένα. Με την ένταση του παιχνιδιού δεν κατάλαβα πολλά πράγματα. Αυτό που θυμάμαι ήταν η τεράστια χαρά που είχαμε όλοι. Γιατί κάναμε που ούτε και εμείς οι ίδιοι δεν περιμέναμε», απαντά ο παλαίμαχος πλέον διεθνής Έλληνας αμυντικός στο sportdog.gr.

Η Τσεχία σφυροκοπούσε 105 λεπτά. Πως κατάφεραν οι διεθνείς μας να κρατήσουν το σκορ; «Ήταν η καλύτερη ομάδα που είχαμε αντιμετωπίσει. Όλοι δώσαμε κάτι παραπάνω και με τη βοήθεια της τύχης καταφέραμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο να πάρουμε εμείς την πρόκριση», υποστηρίζει ο «Κολοσσός».

Η φάση του γκολ φάνηκε να είναι δουλεμένη στην προπόνηση. Εξάλλου ο Τσιάρτας πάντα συνήθιζε και πρότεινε στους συμπαίκτες του να ορμούν στο πρώτο δοκάρι απ' όπου και επιτεύχθη το τέρμα. Τι λέει για αυτό ο Δέλλας; «Γνωριζόμασταν με τον Βασίλη. Όλοι ξέραμε τι πόδι έχει. Και έτσι γράφτηκε ιστορία», κατέληξε ο άνθρωπος που έστειλε την Εθνική μας στον τελικό του Euro 2004.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags