Facebook Pixel Sportdog.gr | Έγραψαν ιστορία οι Σαουδάραβες! Τεράστια νίκη στο 95', απογοήτευσε η Αίγυπτος (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-25 19:03:00

Έγραψαν ιστορία οι Σαουδάραβες! Τεράστια νίκη στο 95', απογοήτευσε η Αίγυπτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έγραψαν ιστορία οι Σαουδάραβες! Τεράστια νίκη στο 95', απογοήτευσε η Αίγυπτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σαουδική Αραβία νίκησε (2-1) ττη Αίγυπτο και έφυγε με ψηλά το κεφάλι.

Ματς... γοήτρου στην Volgograd Arena, με την Σαουδική Αραβία να παίρνει τη νίκη (2-1) απέναντι στη Αίγυπτο, αποχαιρετώντας το Μουντιάλ με ψηλά το κεφάλι.

Πιο δραστήρια ξεκίνησε την αναμέτρηση η Σαουδική Αραβία, που φάνηκε να... πατά καλύτερα από τους Αιγύπτιους στον αγωνιστικό χώρο στην Volgograd Arena, με τον Ελ Νταουσάρι να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης καθώς το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε ψηλά, πάνω από την εστία του Ελ Χανταρί.

Στην συνέχεια, η Αίγυπτος ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 22ο λεπτό, μετά από λάθος της άμυνας των Σαουδάραβων, ο Σαλάχ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ψύχραιμο ψιλοκρεμαστό πλασέ, νίκησε τον Αλ Μοσαϊλέμ, για να ανοίξει το σκορ για τους «Φαραώ».

Δύο λεπτά αργότερα, ο Σαλάχ έχασε τρομερή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της Αιγύπτου καθώς το πλασέ που επιχείρησε σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Σαουδικής Αραβίας, κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 33’ οι Αιγύπτιοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Τρεζεγκέ να σουτάρει από πλάγια αριστερά και την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Αλ Μοσαϊλέμ. Οι ευκαιρίες της Αιγύπτου... ξύπνησαν τους Σαουδάραβες που ισορρόπησαν το ματς, έχοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 40’, όταν και κέρδισαν πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλ Μουβαλάντ, όμως ο 45χρονος (!) Ελ Χανταρί του είπε «όχι», κρατώντας το μηδέν για τους Αιγύπτιους, γράφοντας παράλληλα ιστορία, ως ο γηραιότερος τερματοφύλακας που αποκρούει πέναλτι σε Μουντιάλ.

Ό,τι δεν κατάφερε, ωστόσο, ο Αλ Μουβαλάντ στο 40’, το κατάφερε ο Αλ Φαράζ στο 45’, αφού οι Σαουδάραβες κέρδισαν πέναλτι, που προκάλεσε την χρήση του VAR, με τον αρχηγό της Σαουδικής Αραβίας, να αναλαμβάνει την εκτέλεση κερδίζοντας αυτή τη φορά τον Ελ Χανταρί και οδηγώντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια με 1-1.

«Χ»αμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Σαουδική Αραβία να έχει την κυριαρχία των κινήσεων, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαχεμπρί, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, αφού κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Αιγύπτου να απειλήσει, με τον Τρεζεγκέ να παίρνει τη κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο. Στο 69’ η Σαουδική Αραβία έχασε ακόμη μια ευκαιρία, όμως ο Ελ Χανταρί ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας εντυπωσιακά κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ των Σαουδαράβων.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Αιγύπτου, χάθηκε στο 84’, όταν ο Καχραμπά, βρέθηκε απέναντι από τον Αλ Μοσαϊλέμ, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Η ψυχρολουσία για τους Αιγύπτιους ήρθε στο 95ο λεπτό, με τον Αλ Νταουσάρι να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ελ Χανταρί, χαρίζοντας το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του.

Με αυτόν τον τρόπο η Σαουδική Αραβία, αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση, εν αντιθέσει με τους Αιγύπτιους, που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε έναν βαθμό στον πρώτο όμιλο.

 

Πηγή: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags