Facebook Pixel Sportdog.gr | Το Κόσοβο στηρίζει Σακίρι-Τσάκα – Συγκεντρώθηκε ποσό για το πρόστιμο
| 2018-06-27 23:54:00

Το Κόσοβο στηρίζει Σακίρι-Τσάκα – Συγκεντρώθηκε ποσό για το πρόστιμο

Sportdog Team
Το Κόσοβο στηρίζει Σακίρι-Τσάκα – Συγκεντρώθηκε ποσό για το πρόστιμο

Απίστευτη κινητοποίηση για τους Αλβανούς της Ελβετίας.

Το ποσό των 14.000 δολαρίων έχει συγκεντρωθεί σε λιγότερο από 24 ώρες, στην καμπάνια «αλληλεγγύης» προς τους Ελβετούς διεθνείς Γκράνιτ Τσάκα και Σερντάν Σακίρι για την τιμωρία τους με πρόστιμο από την FIFA. Οι δύο ποδοσφαιριστές σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αετό της αλβανικής σημαίας, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για τα δύο τέρματα στο ματς απέναντι στη Σερβία, την περασμένη Παρασκευή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία τους τιμώρησε άμεσα.

Με αφορμή το πρόστιμο, δημιουργήθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη, ειδική σελίδα για τη συγκέντρωση του ποσού των 25.000 δολαρίων που απαιτείται ώστε να εξοφληθεί η ποινή προς την FIFA. Τη... φιλανθρωπική καμπάνια, η οποία στήθηκε επειδή «οι Σακίρι και Τσάκα πρόσφεραν χαρά και ευτυχία σε όλους τους Ελβετούς και τους Αλβανούς σε παγκόσμια κλίμακα», στηρίζουν ακόμη και πολιτικοί από το Κόσοβο. Ένας εξ αυτών, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μπαϊράμ Χασανί, πρόσφερε το μισθό ενός μήνα, δίνοντας και πολιτικό τόνο στην καμπάνια.

«Τα συναισθήματά μας όταν οι Τσάκα και Σακίρι έκαναν το πανηγυρισμό με τον αετό, ήταν ανεκτίμητα», είπε ο Χασάνι.

Να θυμίσουμε ότι η FIFA τιμώρησε τους Τσάκα και Σακίρι με 10.000 ελβετικά φράγκα και τον Λιχτστάινερ με 5.000 για «αντιαθλητική συμπεριφορά» για τη συγκεκριμένη χειρονομία, η οποία συμβόλιζε τον αετό της αλβανικής σημαίας. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Σερβίας, Σλάβισα Κοκέσα και ο ομοσπονδιακός προπονητής των «πλάβι», Μλάντεν Κρστάιτς, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 5.000 ελβετικών φράγκων ο καθένας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags