Facebook Pixel Sportdog.gr | Πεντάρα... στο χαλαρό ο ΠΑΟΚ - Δοκιμές από Λουτσέσκου και σκόρερ έκπληξη
| 2018-06-26 21:20:00

Πεντάρα... στο χαλαρό ο ΠΑΟΚ - Δοκιμές από Λουτσέσκου και σκόρερ έκπληξη

Sportdog Team
Πεντάρα... στο χαλαρό ο ΠΑΟΚ - Δοκιμές από Λουτσέσκου και σκόρερ έκπληξη

Νίκη με 5-0 κόντρα στην U23 της Γάνδης στο πρώτο φιλικό της χρονιάς.

Δύο διαφορετικές ενδεκάδες, μία για κάθε ημίχρονο, φάσεις που... άγγιξαν τα «θέλω» του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ «ξεμούδιασε» με πεντάρα απέναντι στην Κ23 της Γάνδης, πετυχαίνοντας μερικά εξαιρετικής ομορφιάς γκολ.

Λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται τα αποτελέσματα των φιλικών προετοιμασίας του καλοκαιριού, ιδιαίτερα αν μιλάμε για το πρώτο της σεζόν που δίνει την ευκαιρία στις δυο ομάδες για μια καλή προπόνηση και ένα καλό... ξεμούδιασμα. Το 5-0 (πέντε διαφορετικοί σκόρερ) του ΠΑΟΚ επί της Κ23 της Γάνδης ωστόσο δίνει στον Ραζβάν Λουτσέσκου την ευκαιρία για συμπεράσματα από το υλικό που... μοντάρεται στα χέρια του. 

Αποφασισμένος να μοιράσει το χρόνο του παιχνιδιού εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, χωρίζοντας το διαθέσιμο γκρουπ του σε δύο ενδεκάδες, με την καθεμία να παίρνει από ένα 45λεπτο. Στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού δεν βρέθηκε ο Χατσερίδης λόγω ενός εγγράφου που δεν έφτασε στα χέρια του ΠΑΟΚ, ο Μουλέν που θα παραμείνει στα... πιτς λόγω του προβλήματος στο δεξί πέλμα για μία τουλάχιστον εβδομάδα, ο Βιεϊρίνια που προτιμήθηκε να προφυλαχθεί λόγω ενοχλήσεων και ο Ενρίκε λόγω της πληθώρας επιλογών που υπήρχε στα χέρια του Ρουμάνου τεχνικού για τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Οι επιλογές Λουτσέσκου για το α΄ημίχρονο

Στο α΄ημίχρονο, η ενδεκάδα που παρουσιάστηκε από τον ΠΑΟΚ, αποτελούνταν από τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπαλογιάννη στο αριστερό και δίδυμο των στόπερ τους Μιχόγεβιτς και Κρέσπο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Μαουρίσιο - Κάνιας, με τον Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού και τους Μπίσεσβαρ (αριστερά) και Ζαμπά (δεξιά) στις πτέρυγες και τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης.

Όπως ήταν λογικό, μετά από τέσσερις ημέρες προετοιμασίας με διπλές προπονήσεις, το ζητούμενο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν να δει αυτοματοποιημένες κινήσεις στο χώρο και συνεργασίες παικτών από μία δουλεμένη -από πέρσι- ομάδα, με τους παίκτες του να προσφέρουν αντίστοιχα ορισμένες καλές στιγμές. Μια εξ΄αυτών μετουσιώθηκε σε γκολ με πρωταγωνιστή τον Μαουρίσιο μετά από εξαιρετική συνεργασία των "ασπρόμαυρων".

Με το "καλημέρα" ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και με ωραίες αλλαγές στην πτέρυγα ανάπτυξης, προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα της Γάνδης. Στο 15΄ οι Βέλγοι έδειξαν διάθεση να αιφνιδιάσουν με εκφραστή τον Μπούρσενς, αλλά και τις δύο φορές, ο Κρέσπο ήταν εκεί για να κόψει.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 21΄, βγήκε ωραία... κομπίνα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ με αποδέκτη τον νεαρό Μπαλογιάννη που παρά το... νωθρό του ξεκίνημα, έδειχνε να πατάει καλύτερα όσο περνούσε η ώρα και απείλησε με ένα δυνατό σουτ που κατέληξε άουτ. Σκυτάλη πήρε ο Ζαμπά στο 24΄αλλά το τελείωμα του με το αριστερό, φάνηκε πως δεν ήταν το καλό του πόδι.

Στο 28΄σημειώθηκε μια ακόμη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Μπίσεσβαρ να σεντράρει από τα αριστερά, τον Κουλούρη να πηδάει σε σωστό χρόνο αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Μία από τις φάσεις που έχουν δουλευτεί στις προπονήσεις των παικτών από τις πρώτες ημέρες, παρά το γεγονός ότι δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ο Ολλανδός από δημιουργός, βρέθηκε ως φορ αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό, με τα σημάδια της κούρασης να κάνουν την εμφάνισή τους. Ωστόσο, αυτό που ήθελε να δει ο Λουτσέσκου, αναμφίβολα του το έδωσαν οι ποδοσφαιριστές του στην φάση του γκολ στο 45΄σε ένα απίθανο "τριγωνάκι", Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 

Δεύτερη ενδεκάδα από τον Λουτσέσκου

Στο δεύτερο ημίχρονο, φανέλες βασικών πήραν οι Σιαμπάνης, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα και Μπαλογιάννης. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Χαρίσης, Σάκχοφ με τον Πέλκα μπροστά τους και τους Λημνιό (δεξιά) και Λάμπρου (αριστερά) στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Μυστακίδης αγωνίστηκε σε ρόλο φορ.

Το αξιοσημείωτο στην σύνθεση της δεύτερης ενδεκάδας του ΠΑΟΚ ήταν η απουσία του Λεβέκ, ο οποίος ήταν να αγωνιστεί στο β΄ημίχρονο αλλά την τελευταία στιγμή αισθάνθηκε... ενοχλήσεις και έτσι μέσα στο γήπεδο, παρέμεινε ο νεαρός Μπαλογιάννης.

Αρκετή διάθεση μεσοεπιθετικά από τον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο 55΄ μετά από συνεργασία των παικτών ψηλά και τον Πέλκα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, πασάροντας για τον Λάμπρου, ο οποίος με την σειρά του, ντρίπλαρε τον τερματοφύλακα, σούταρε, αλλά την τελευταία στιγμή έδιωξαν οι αμυντικοί της Γάνδης.

Ότι δεν πέτυχε ο Λάμπρου στην συγκεκριμένη φάση, το έκανε δύο λεπτά αργότερα, όταν εκμεταλλευόμενος την σύγχυση στην άμυνα της Γάνδης, "τσίμπησε" τη μπάλα και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 2-0. Από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, ο Λάμπρου αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, κάτι που φάνηκε και στο πρώτο φιλικό τεστ.

Οι Βέλγοι προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές, έξι στο νούμερο, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει ωστόσο με αμείωτο ρυθμό να παράγει φάσεις, αποδίδοντας ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο 64΄ο Μυστακίδης έκανε ωραία κίνηση, σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, δυο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Λημνιού, ο Μυστακίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 72΄για το 3-0 από τα πόδια του Πέλκα, ο οποίος αποτελεί μια... σταθερά από πέρσι για την ομάδα του Δικεφάλου, με τον Έλληνα άσο να πιάνει ένα δυνατό σουτ από μακριά, "εκτελώντας" τον πορτιέρε της Γάνδης.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε... non stop και ο Μυστακίδης είχε βαλθεί να πετύχει το δικό του γκολ, κάτι που κατάφερε στο 77' με εντυπωσιακό τρόπο και με γυριστό εναέριο σουτ, έγραψε το 4-0. Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Λημνιό στο 84΄ με ένα ωραίο σουτ, με τον Έλληνα άσο να σημειώνει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Πέντε τέρματα, πέντε διαφορετικοί σκόρερ.

Το αξιοσημείωτο στο β΄ημίχρονο, η επέμβαση του νεαρού Σιαμπάνη στο 81΄, ο οποίος φώναξε παρών στην μοναδική φάση... παραφωνίας που "έσπασε" την επιθετική διάθεση των παικτών του ΠΑΟΚ. 

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags