Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποθέωση Ντιγκινί από πρώην συμπαίκτη του: «Δουλευταράς, όλοι περιμένουν από αυτόν στον Άρη»
| 2018-06-27 22:42:00

Αποθέωση Ντιγκινί από πρώην συμπαίκτη του: «Δουλευταράς, όλοι περιμένουν από αυτόν στον Άρη»

Sportdog Team
Αποθέωση Ντιγκινί από πρώην συμπαίκτη του: «Δουλευταράς, όλοι περιμένουν από αυτόν στον Άρη»

Όλοι λένε τα καλύτερα για τον Γάλλο.

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Σωκράτης Φυτανίδης και σκιαγράφησε το προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη, Νικολά Ντιγκινί, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στους Περιστεριώτες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αγωνιστικό προφίλ του Ντιγκινί: «Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, δεν δίνει δικαιώματα και του αρέσει η δουλειά. Σαν παίκτης θα δώσει ταχύτητα, είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας και τεχνίτης. Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις της επίθεσης ακόμη και ως κλασικός επιθετικός. Τα χαρακτηριστικά του είναι τέτοια που τον βοηθούν να κινείται και ως περιφερειακός αλλά και ως εξτρέμ. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει σε πάνω από μια θέση. Θα δώσει λύση στο σκοράρισμα, θα βοηθήσει και με ασίστ και γενικά θα είναι πολύ χρήσιμος παίκτης για μια χρονιά, στην οποία όλοι στον Άρη περιμένουν το κάτι παραπάνω. Έλειπε μια μεγάλη ομάδα από τη Super League και η φετινή χρονιά θα είναι κριτήριο για όλους. Είναι σημαντικό να έρχονται παίκτες με ταλέντο και όρεξη για δουλειά».

Για το γεγονός ότι γνωρίζει τη Super League: «Είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα να γνωρίζει πού έρχεται, τις συνθήκες της νέας του ομάδας. Είναι διαφορετική η πίεση που δέχεται ένας παίκτης του Άρη από τον Ατρόμητο και τον Πανθρακικό που αγωνιζόταν μέχρι τώρα. Έχει την ποιότητα και τον χαρακτήρα να σταθεί σε μια μεγάλη ομάδα με πίεση. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει σε ένα στυλ παιχνιδιού με γρήγορους παίκτες που μπορούν να συνδυάζονται και να παίξουν ένα γρήγορο και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο».

Για το στυλ του Ντιγκινί σε σχέση με τον Πλατέλλα που αποχώρησε: «Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Πλατέλλας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, που δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε με του Ντιγκινί. Ο Ντιγκινί έχει και περισσότερο ύψος, κινείται διαφορετικά στο γήπεδο, χρησιμοποιεί και τον ελεύθερο χώρο. Ο Πλατέλλας του αρέσει να παίζει με την μπάλα στα πόδια και πολλές φορές καθυστερεί το παιχνίδι. Ο Ντιγκινί μπορεί να παίξει στον χώρο, να παίξει το 1-2 και να φύγει, μπορεί να παίξει με πλάτη, εν αντιθέσει με τον Πλατέλλα που θέλει χώρο και να βρίσκει τον αντίπαλο με πρόσωπο. Είναι χρήσιμοι και οι δύο παίκτες, όμως νομίζω ότι δεν ήταν κριτήριο η φυγή του ενός για να έρθει ο άλλος. Μπορούσαν να είναι και μαζί. Δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags