Facebook Pixel Sportdog.gr | Τέλος διεθνής διαιτητής από το ελληνικό ποδόσφαιρο - Γιατί ζήτησε συγνώμη και από ποιους
| 2018-06-28 20:50:00

Τέλος διεθνής διαιτητής από το ελληνικό ποδόσφαιρο - Γιατί ζήτησε συγνώμη και από ποιους

Sportdog Team
Τέλος διεθνής διαιτητής από το ελληνικό ποδόσφαιρο - Γιατί ζήτησε συγνώμη και από ποιους

Δεν θα τον ξαναδούμε στα γήπεδα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρώην –πλέον- διεθνής διαιτητής, Σταύρος Μάνταλος, λέει «αντίο» στην διαιτησία και ευχαριστεί ονομαστικά όσους τον βοήθησαν στην καριέρα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταύρου Μάνταλου:

«Μετά από 20 γεμάτα χρόνια ενεργής ενασχόλησης μου με την Διαιτησία, 100 και πλέον παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο της μεγαλύτερης κατηγορίας, 20 παιχνίδια σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σχεδόν 1000 αγώνες σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους για την βοήθεια τους όλα αυτά τα χρόνια.

Αισθάνομαι, καταρχήν, πολύ τυχερός που «ανδρώθηκα» διαιτητικά στην μεγαλύτερη Ένωση της Ελλάδος, την ΕΠΣ Αθηνών, και σε ένα σύνδεσμο διαιτητών ποδοσφαίρου που ο ανταγωνισμός από την πληθώρα ικανών διαιτητών μόνο να δουλεύω σκληρά για να γίνω καλύτερος μου άφηνε το περιθώριο. Σε όλα αυτά θέλω να ξεχωρίσω έναν άνθρωπο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αθηνών Κο Παναγιώτη Βαρούχα, που αν και πολλές φορές διαφωνήσαμε, θεωρώ ότι έμαθα από τον ίδιο πολλά και σημαντικά πράγματα και νιώθω ότι του χρωστάω πολλά.

Στα πρώτα μου βήματα στην διαιτησία σε εθνικές κατηγορίες ξεχωρίζω δυο ανθρώπους που με τις συμβουλές τους με βοήθησαν να κατανοήσω καλύτερα τη διαιτησία, γεγονός που με οδήγησε στο επίπεδο που σήμερα βρίσκομαι. ΚΥΡΙΕ ΨΥΧΟΜΑΝΗ & ΚΥΡΙΕ ΒΕΛΛΙΩΔΗ σας είμαι ευγνώμων.

Η μεταγραφή μου το 2013 στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ήθελε να είναι κομβική για την συνέχεια της καριέρας μου. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στη διοίκηση της Ένωσης μου που πίστεψε σε εμένα και με βοήθησε στην εκπλήρωση των στόχων μου αλλά και ένα ιδιαίτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον πρώην Πρόεδρο Χαράλαμπο Ευσταθιάδη προσωπικά και στη διοίκηση του γιατί στάθηκε αρωγός στη σπουδαιότερη και σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου, τη στιγμή που κάθε διαιτητής ονειρεύεται, αυτής που ο Διαιτητής φορά το σήμα της FIFA σαν διεθνής διαιτητής. Και εγώ φοράω και τιμώ αυτό το σήμα από το 2016 έως σήμερα.

Από την ημέρα που η διαιτησία άρχισε να με απασχολεί ώρες ατελείωτες και καθημερινά δύο άνθρωποι βρέθηκαν δίπλα μου και έγιναν αχώριστοι φίλοι μου. Ο Κώστας που υιοθέτησα αρκετά πράγματα παρακολουθώντας τον να αγωνίζεται στα γήπεδα της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας και ο Αντώνης που με ατελείωτες ώρες προπόνησης, αμέτρητους αγώνες αλλά και ασυνήθιστους τσακωμούς και διαφωνίες στάθηκαν στο πλευρό μου με ανιδιοτέλεια και αληθινά αισθήματα φιλίας. Ο φυσικοθεραπευτής μου ο Γρηγόρης, οι γυμναστές μου, αλλά κυριότερος όλων ο Εθνικός γυμναστής κος Βασίλης Λώλης όπως και η διατροφολόγος μου Ειρήνη Μπαμπαρούτση ήταν εκεί να με συμβουλέψουν να με παρακολουθήσουν και να με βελτιώσουν τα μέγιστα. Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε εσάς είναι λέξη μικρή..

Συνεχίζοντας θέλω να ζητήσω μια συγγνώμη σε όλους του Έλληνες φιλάθλους όλων των ομάδων που κατά καιρούς στενοχώρησα με τις αποφάσεις μου σε αγώνες των ομάδων τους. Θέλω να τους βεβαιώσω πως όποιο ΛΑΘΟΣ κι αν έκανα έγινε χωρίς σκοπιμότητα.

Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους γιατί πολλές φορές η κριτική τους μου ανέβασε τη ψυχολογία και το ηθικό, αλλά και άλλες φορές με βοήθησε να βελτιωθώ και να δουλέψω περισσότερο.

Ακολούθως, ευχαριστώ όλες τις Επιτροπές Διαιτησίας αλλά και διοικήσεις Ε.Π.Ο. με τις οποίες συνεργάστηκα από την αρχή έως και σήμερα.

Για το τέλος, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους τους συναδέλφους μου διαιτητές και βοηθούς που συνεργαστήκαμε σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Χωρίς την δική σας αφοσίωση και συνεργασία δεν θα μπορούσα να πετύχω τίποτα.

Για επίλογο δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω την μητέρα μου, τον πατέρα μου, τον αδερφό μου και την οικογένεια του που στάθηκαν στο πλάι μου όλα αυτά χρόνια. Που με βοήθησαν με τη συνεχή και αυστηρή κριτική τους να γίνομαι ολοένα και καλύτερος.

Με την παρούσα κάνω γνωστό πως αποσύρομαι από την ενεργό διαιτησία, νιώθοντας πραγματικά ευλογημένος που υπηρέτησα και τίμησα το χώρο, γεμάτος εμπειρίες και συναισθήματα. Θέλω να συγχαρώ τους «νέους» αλλά και τους παραμένοντες στην κατηγορία συναδέλφους και τους εύχομαι να έχουν τύχη στα παιχνίδια τους. Να συγχαρώ τους Σταύρο Τριτσώνη και Μιχάλη Κουκουλάκη για τη νέα και απαιτητική αποστολή που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας. Εύχομαι σε όλα τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ αλλά και τους κυρίους Pereira, Marin και Lindberg να πετύχουν στο έργο τους, στην ομαλοποίηση, δηλαδή, της εικόνας της Ελληνική διαιτησίας το γρηγορότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags