Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έτσι μας πήρε ο Ολυμπιακός - Καλύτερα με Γιαννακόπουλο - Στόχος για ΠΑΟ η... παραμονή»
| 2018-06-29 17:00:00

«Έτσι μας πήρε ο Ολυμπιακός - Καλύτερα με Γιαννακόπουλο - Στόχος για ΠΑΟ η... παραμονή»

του Γιώργου Κτενά
«Έτσι μας πήρε ο Ολυμπιακός - Καλύτερα με Γιαννακόπουλο - Στόχος για ΠΑΟ η... παραμονή»

Φοβερή συνέντευξη του Νίκου Καρούλια στο sportdog.gr.

Σαν σήμερα, 29/06/1982, πριν από ακριβώς 36 χρόνια δηλαδή, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο μπαράζ του Βόλου από τον Ολυμπιακό, με 2-1, και έχασε το πρωτάθλημα.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Καρούλια, που ήταν βασικός στους Πράσινους σε εκείνο το παιχνίδι και, μάλιστα, είχε σκοράρει το γκολ του Τριφυλλιού, και  μας αποκάλυψε τι ακριβώς είχε συμβεί. Τόσο πριν από το παιχνίδι όσο και κατά τη διάρκειά του. 

Ακόμα, αναφέρθηκε στη διαφαινόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου, στο γεγονός ότι η καλύτερη λύση θα ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά και στη μάχη που θα δώσει ο Παναθηναϊκός τη νέα αγωνιστική περίοδο για να μην πέσει κατηγορία.  

«Έχει μεγάλη ιστορία αυτός ο αγώνας, τότε είχαμε θέματα με την περίπτωση του Μπουμπλή και μας είχαν αφαιρέσει βαθμούς. Ο Βαρδινογιάννης δεν το δεχόταν και δεν ήθελε να κατέβουμε στα μπαράζ του Βόλου. Μας είχε στείλει για διακοπές, μάλιστα, για 2-3 μέρες. Μετά δεν ξέρω ποιοι ήταν οι λόγοι που αποφάσισε ότι έπρεπε να πάμε στο μπαράζ. Ο Ολυμπιακός ήταν προετοιμασμένος, δεν ξέρω πώς είχαν γνώση ότι θα γίνει το μπαράζ, ήταν μια εβδομάδα στο Βόλο. Πήγαμε και εμείς 2 ημέρες νωρίτερα. Είχαμε κάποιες ιστορίες το βράδυ πριν από το παιχνίδι, με τηλεφωνήματα από την Αμερική τα οποία προερχόντουσαν από ανθρώπους του Ολυμπιακού ή δήθεν ανθρώπους του Ολυμπιακού. Υπήρξε κάποια αναστάτωση στην ομάδα μας και είχαμε, παραμονή του αγώνα, τα τηλέφωνα που είπα. Και πολλά άλλα, βέβαια, που δεν είναι της στιγμής. Πήγαμε στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός το ήθελε περισσότερο. Προηγήθηκαν με 2-0 και στο τέλος μείωσα εγώ σε 2-1», ήταν το αρχικό σχόλιο του Νίκου Καρούλια στο sportdog.gr

Κύριε Καρούλια, ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή κατάσταση στην ομάδα και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό που είναι πολύ κοντά με τον Παϊρότζ; 

«Κάτι έπρεπε να γίνει στην ομάδα, από τη στιγμή που ο Αλαφούζος δεν ήθελε να συνεχίσει και δεν μπορούσε να "τρέξει" πια τον Παναθηναϊκό. Έπρεπε να βρεθεί μια διάδοχη κατάσταση. Κι εδώ που τα λέμε, ευτυχώς που βρέθηκε και αυτή η λύση. Γιατί μπορεί να λέμε συνεχώς ότι ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί-γωνία, αλλά το θέμα είναι στο τέλος ποιος θα βάλει τα λεφτά. Η καλύτερη περίπτωση, αν είχε προχωρήσει, θα ήταν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Που είναι πιο Παναθηναϊκός από όλους τους Παναθηναϊκούς, και ο συνδυασμός που είχε φτιάξει θα ήταν η καλύτερη δυνατή περίπτωση. Αλλά από όσο έχω καταλάβει, η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα στη δική του περίπτωση».

Πώς σχολιάζετε την παρουσία των Δώνη - Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό;

«Το θετικό στον Παναθηναϊκό είναι ότι έγιναν αλλαγές και ο ερχομός του Δώνη και του Νταμπίζα, που είναι γνώστες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι το εχέγγυο για να πάει καλά ο Παναθηναϊκός. Έστω και με τις λίγες οικονομικές δυνατότητες που θα έχει φέτος ο σύλλογος. Γιατί ο Ταϊλανδός θα πρέπει να καλύψει προϋπάρχουσες εκκρεμότητες της ομάδας. Φέτος δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες, αλλά τουλάχιστον να πάρουμε καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στη Σούπερ Λιγκ και στη συνέχεια να επιδιώξουμε να πάρουμε μια καλή θέση. Ο Δώνης με τον Νταμπίζα θεωρώ ότι μπορούν να το κάνουν».

Μπορεί να δημιουργηθεί ανταγωνιστική ομάδα με τόσους περιορισμούς; 

«Όχι, δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός φέτος ο Παναθηναϊκός. Έχω κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια από τον λαϊκισμό. Να λέμε αλήθειες στον κόσμο. Φέτος ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει, αρχικά, να μείνει στην Α΄ Εθνική και μετά να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία. Μακάρι να τα καταφέρει και να είναι ψηλά. Συγχρόνως θα βάλει νέα παιδιά στην 11άδα του και κάποιοι από αυτούς, αφού θα έχουν παίξει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, θα είναι έτοιμοι για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο μαζί με εκείνους που θα έρθουν με μεταγραφή. Είναι ευκαιρία η χρονιά που έρχεται για να αναδείξει ο Παναθηναϊκός τα δικά του παιδιά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags