29/06/18 - 19:57

Σίγουροι στη Λίγκα πως θα... περάσει η πρότασή τους - Θα κάνει πίσω ο Βασιλειάδης;

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Sportdog Team
Σίγουροι στη Λίγκα πως θα... περάσει η πρότασή τους - Θα κάνει πίσω ο Βασιλειάδης;
393views 0shares

Αισιόδοξος πως ο Γιώργος Βασιλειάδης θα αποδεχθεί την αντιπρόταση της Super League, η οποία και σφραγίστηκε στο σημερινό ΔΣ των 14 ΠΑΕ, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Ο πρόδρος της Σούπερ Λιγκ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί εν τέλει σημείο επαφής με τον κ. Βασιλειάδη και πως οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να φτάσουν σε συμφωνία, παρά το γεγονός πως η Super League αποφάσισε να μην αποδεχθεί τον απαράβατο όρο της μείωσης των ομάδων από 16 σε 12.

«Δεν πιστεύουμε πως ο υφυπουργός θα τινάξει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα για δύο ομάδες και πως θα αποδεχθεί την αντιπρότασή μας, μια και δεν έχει έρεισμα να είναι αρνητικός» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εγώ θα σας πω τι αποφάσισε η Super League. Αυτό μπορώ να σας πω μόνο, αλλά και πότε το αποφάσισε. Το ΔΣ της Super League αποφάσισε, λοιπόν για την περίοδο 2019-2020 τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14. Αυτό το πώς θα γίνει, θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεχόμαστε τη δημιουργία τριών κατηγοριών όπως και αν ονομαστούν αυτές και άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα πιο οργανωμένο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει ούτε η πρόταση Βασιλειάδη, ούτε η δική μας. Δεχθήκαμε τη δημιουργία τριών κατηγοριών ώστε να μπουν έλεγχοι και να σχεδιαστεί ένα πλάνο. Θεωρούμε πως ο υφυπουργός θα δεχθεί την πρότασή μας. Το να μιλάμε για μία βίαιη προσαρμογή σε ένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος. Ο υφυπουργός δεν έχει το οποιοδήποτε έρεισμα να μην την αποδεχθεί.

Το 14 είναι ένας αριθμός που αποφασίστηκε και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει. Είναι μία κίνηση που δείχνει, πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει μπροστά. Τώρα αν ο υφυπουργός αποφασίσει για δύο ομάδες να τινάξει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, τότε θα βρούμε και πάλι τρόπο να κάνουμε πρωτάθλημα.

Είναι μία ομόφωνη απόφαση όλων των ΠΑΕ. Δεν με απασχολεί η επιστολή της NOVA. Για να στείλει η NOVA επιστολή πρέπει να έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της και να μην προκαλεί προβλήματα σε ομάδες. Εμείς θα επιδιώξουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα όταν και έχει καθοριστεί. Αν θέλει η NOVA κάποιες ομάδες να μην έχουν τηλεοπτική στέγη να μας το πει. Όλες οι ομάδες θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα.

Φέτος δεν θα έχουμε πλέι οφ, αλλά ούτε και πλει άουτ. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Όταν θα εφαρμοστεί το μοντέλο των 14 ομάδων θα δούμε τι θα συμβεί με τα πλει οφ και πλέι άουτ.Συμφωνούμε πως πρέπει να είμαστε καθαροί να μη χρωστάμε. Και δεχόμαστε και τον έλεγχο και την άποψη πως πρέπει να φτιάξουμε το προϊόν μας. Αυτά και μόνο τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ