Facebook Pixel «Τρέμουν» Τσόσιτς και... Μάνταλος με τον Οικονόμου
| 2018-06-30 11:00:00

«Τρέμουν» Τσόσιτς και... Μάνταλος μ’ αυτόν που έφερε ο Τίγρης - «Αχτύπητος, αρχηγός, παίζει παντού»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Τρέμουν» Τσόσιτς και... Μάνταλος μ’ αυτόν που έφερε ο Τίγρης - «Αχτύπητος, αρχηγός, παίζει παντού»

Τρομερές ατάκες για τον στόπερ που θα... σβήσει τον Βράνιες.

Ο Μάριος Οικονόμου θα φορέσει και επίσημα τη φανέλα του Όγκνιεν Βράνιες, αυτή με το νούμερο «4», η οποία έχει συμβολικό χαρακτήρα στην ΑΕΚ, μιας και την είχε ο μεγάλος Στέλιος Μανωλάς. Ο 25χρονος αμυντικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού, με την Ένωση να βάζει οψιόν αγοράς την επόμενη χρονιά.

Μπορεί, όμως, ο Ηπειρώτης στόπερ να αναπληρώσει επάξια την απώλεια του Βόσνιου; Ποια είναι τα δυνατά του στοιχεία και που ξεχωρίζει; Σε αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο Ανδρέας Λαυδαριάς, ο οποίος ήταν προπονητής του Μάριου Οικονόμου στην Κ-20 του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Το παιδί, ό,τι κάνει, το ζει με το ποδόσφαιρο», ήταν η πρώτη ατάκα του Έλληνα τεχνικού στο sportdog.gr, ο οποίος φέτος βρέθηκε στην ΑΕΛ ως βοηθός του Ηλία Φυντάνη, ενώ την κοούτσαρε σε κάποια ματς ως πρώτος μετά την αποχώρηση του συναδέλφου του.

«Μου το είχε πει χαρακτηριστικά, γιατί είχε περάσει και στο Πανεπιστήμιο. Σπούδαζε φυσικός στα Γιάννινα. Κάποια στιγμή τον ρώτησα, "Μάριε δεν έχεις μάθημα στο Πανεπιστήμιο;". Ήταν τακτικός στην αρχή μετά, όμως, δεν ήξερα πώς πήγαινε. Και μου απάντησε "εγώ κύριε Ανδρέα, θέλω να ζήσω τη ζωή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή και θα κάνω ό,τι είναι δυνατό". Τελικά τα κατάφερε και προς τιμήν του. Είναι ταπεινός, όμως. Δεν είναι σαν κάποιους που ξεφεύγουν επειδή έγιναν φίρμα», αποκάλυψε.

Τα χαρακτηριστικά του Μάριου Οικονόμου κερδίζουν κάθε προπονητή. «Είναι πολύ καλός παίκτης. Στο ψηλό παιχνίδι είναι αχτύπητος. Είναι γρήγορος και δε φοβάται ποιον θα έχει απέναντί του ως αντίπαλο. Είτε παίζει με τον Ολυμπιακό είτε με τον Βελισσάρη, θα δείξει την ίδια σοβαρότητα. Με προπονητή ή συμπαίκτη δεν πρόκειται να έρθει ποτέ σε προστριβή μαζί του. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κάνει το καλύτερο και να βελτιωθεί. Βελτιώνεται καθημερινά και αυτό είναι μεγάλο προσόν», ανέφερε.

Ο νεοαποκτηθείς παίκτης της ΑΕΚ ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα σε ηλικία 19 χρονών. «Τον έβλεπαν στα Γιάννινα όταν έπαιζε στην Κ-20. Ήταν από τα παιδιά που ξεχώριζαν και λόγω σωματικών προδιαγραφών, αλλά και για την τεχνική του κατάρτιση και τη δύναμή του. Για στόπερ η τεχνική του είναι πολύ καλή. Όλοι τον πρόσεχαν στο γήπεδο», υποστήριξε.

«Δώστε του τo περιβραχιόνιο»

Η ατάκα για την τεχνική έδωσε την καλύτερη «πάσα» για το αν ο Μάριος Οικονόμου μπορεί να βοηθήσει στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ από πίσω. «Θέλει να κατεβάζει την μπάλα. Είναι επίσης γεννημένος αρχηγός. Μπορείς να του δώσεις το περιβραχιόνιο. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είναι κάπτεν», ανέφερε ο Ανδρέας Λαυδαριάς κάτι που σημαίνει ότι ο Έλληνας στόπερ θα... μονομαχήσει για τη θέση με τον Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος διαθέτει το συγκεκριμένο ατού.

Μπορεί ο Μάριος Οικονόμου να παίξει ρόλο αντί-Βράνιες; «Πιστεύω ναι. Έχουν σχεδόν τα ίδια στοιχεία. Απλά ο Βόσνιος φαινόταν πιο άγριος. Ο Μάριος όμως είναι εξίσου δυναμικός και αθλητικός. Το στυλ του κολλάει στην ΑΕΚ», απάντησε ο άλλοτε προπονητής του και αποκάλυψε:

«Ο Μάριος όμως έχει και άλλο προσόν. Μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση. Θέλεις να τον βάλεις δεξί μπακ; Θα καλύψει την πλευρά. Μπορεί να παίξει αμυντικό χαφ, αλλά και αριστερό μπακ. Γνωρίζει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Δούλεψε και έμαθε. Είναι παίκτης που μπορεί να τον αξιοποιήσει ο προπονητής».

Στο τέλος, ο Ανδρέας Λαυδαριάς επεσήμανε μιλώντας στο sportdog.gr: «Θα καθίσει και θα ακούσει τον κόουτς. Θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που τον συμβούλεψε στην προπόνηση. Μπορεί να δυσανασχετήσει αν δεν τα καταφέρει, αλλά την επόμενη φορά το πετυχαίνει, γιατί έχει πείσμα». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags