Facebook Pixel Sportdog.gr | Σαν σήμερα: Το χρυσό γκολ του Τρεζεγκέ που… ξέρανε την Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-02 10:00:00

Σαν σήμερα: Το χρυσό γκολ του Τρεζεγκέ που… ξέρανε την Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Σαν σήμερα: Το χρυσό γκολ του Τρεζεγκέ που… ξέρανε την Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο θρίαμβος της Γαλλίας στο Euro 2000.

Το Euro 2000 έμοιαζε να είναι… γαλλική υπόθεση, αφού η παρέα του Ζιντάν και του Ανρί βρισκόταν ίσως στην κορυφαία περίοδο της ιστορίας της, προερχόμενη από την κατάκτηση του Μουντιάλ δύο χρόνια νωρίτερα.

Στα γήπεδα της Ολλανδίας και του Βελγίου η Γαλλία έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου συνάντησε την Ιταλία, η οποία πήγε ως εκεί με όπλο την άμυνά της και τον τερματοφύλακα, Φραντσέσκο Τόλντο, που είχε κάνει τρομερή διοργάνωση.

Οι Ιταλοί βολεύτηκαν με τον ρόλο του αουτσάιντερ και έβαλαν δύσκολα στη Γαλλία, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με γκολ του Ντελβέκιο στο 55’ και κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τις καθυστερήσεις.

Πάνω που οι Ιταλοί ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν, η Γαλλία πέτυχε το αδιανόητο,  με τον Βιλτόρ να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του αγώνα (φέρει ευθύνη και ο Τόλντο).

Στην παράταση δύο αλλαγές του Ροζέ Λεμέρ συνεργάστηκαν για να χαρίσουν την κούπα στη Γαλλία. Στο 103’ ο Πιρές έβγαλε τη σέντρα και ο Τρεζεγκέ σκόραρε με φοβερό μονοκόμματο σουτ. Στη διοργάνωση ίσχυε ο κανονισμός του χρυσού, με το παιχνίδι να τελειώνει αμέσως μετά το τέρμα του Τρεζεγκέ και τη Γαλλία να στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags