Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες-φωτιά για Οικονόμου: «Στην ΑΕΚ πιστεύω ότι θα...» - Μπορεί να γίνει αντι-Βράνιες;
| 2018-07-01 13:34:00

Ατάκες-φωτιά για Οικονόμου: «Στην ΑΕΚ πιστεύω ότι θα...» - Μπορεί να γίνει αντι-Βράνιες;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες-φωτιά για Οικονόμου: «Στην ΑΕΚ πιστεύω ότι θα...» - Μπορεί να γίνει αντι-Βράνιες;

Ο Γιάννης Χριστόπουλος για τη μεταγραφή του Έλληνα στόπερ στην Ένωση.

Ο Μάριος Οικονόμου είναι η λύση που βρήκε η ΑΕΚ για την αντικατάσταση του Όγκνιεν Βράνιες, του οποίου το νούμερο θα φορέσει ο Έλληνας στόπερ τη νέα σεζόν. Όσοι έχουν δουλέψει με τον 25χρονο αμυντικό μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.

Αυτό φαίνεται και από τα λεγόμενα του Γιάννη Χριστόπουλου, του ανθρώπου που ανέβασε τον παίκτη από την Κ20 στην επαγγελματική ομάδα του ΠΑΣ. «Είναι ένα παιδί το οποίο βρήκα στα Γιάννινα σε μία ηλικία 19 χρονών και τον εμπιστεύτηκα τόσο για τη θέση του στόπερ όσο και του δεξιού μπακ, ενώ δεν είχε παραστάσεις από επαγγελματική ομάδα. Έπαιζε στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΣ. Έκανε προπονήσεις με τη μεγάλη ομάδα. Εγώ τον χρησιμοποίησα πολύ, γι' αυτό και έγραψε 19 ματς», ήταν το πρώτο σχόλιο του Έλληνα τεχνικού στο sportdog.gr.

Ποια είναι τα ελκυστικά στοιχεία του παίκτη; «Έχει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και σωματότυπο. Είναι ψηλό παιδί και έχει καλή ταχύτητα για το ύψος του. Μπορεί να βοηθήσει πολύ μία ομάδα. Έχει αποφασιστικότητα πάνω στις φάσεις. Τώρα πιστεύω, ότι έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλά στάνταρ. Οι νεαρότεροι ποδοσφαιριστές έχουν σκαμπανεβάσματα, εκείνος όμως έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο», απαντά ο προπονητής, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στις Ακαδημίες της ΑΕΚ.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του; «Είναι εξαιρετικό παιδί. Έχει λογική και σύνεση. Δεν ξεφεύγει ποτέ ούτε εντός ούτε εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας», αναφέρει ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο Οικονόμου αποκτήθηκε ως αντί-Βράνιες. Μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο ή δεν υπάρχουν συγκρίσεις; Ο παλιός προπονητής του Οικονόμου πιστεύει, ότι θα τα καταφέρει.

«Ο Βράνιες είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής όσον αφορά το μαρκάρισμα. Και στο ένας με έναν και σε ανοιχτούς χώρους και στο ψηλό παιχνίδι. Είναι πολύ δυναμικός και αποφασιστικός. Πιστεύω όμως ότι εφόσον ο Μάριος προσαρμοστεί, που θα το κάνει εύκολα, θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει», υποστηρίζει.

Ένα από τα ατού του παίκτη είναι η δυνατότητά του να βοηθήσει στο build up της ομάδας. «Μπορεί να χτίσει μάλιστα τόσο με κοντινές όσο και μακρινές πάσες», υπογραμμίζει ο Χριστόπουλος.

Η ΑΕΚ δίνει μία μεγάλη ευκαιρία στον Οικονόμου. Όχι όμως για δυναμικό come back. «Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι τέτοιο, γιατί στην Ιταλία έπαιζε σε υψηλό επίπεδο. Εντάξει, εδώ έρχεται στην πρωταθλήτρια Ελλάδας και αυτό είναι πολύ τιμητικό για τον ίδιο. Εφόσον υπάρξουν ευρωπαϊκά παιχνίδια θα είναι καλό για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Να δείξει πραγματικά και σε υψηλό επίπεδο, τι αξίζει και να προχωρήσει περισσότερο», κατέληξε ο Γιάννης Χριστόπουλος μιλώντας στο sportdog.gr.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags