Facebook Pixel Η ρουκέτα Βασιλειάδη για να πάρει τους «μικρούς» - Τι κάνουν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
| 2018-07-02 10:59:00

Πόλεμος χαρακωμάτων - Η ρουκέτα Βασιλειάδη για να πάρει τους «μικρούς» - Τι κάνουν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Πόλεμος χαρακωμάτων - Η ρουκέτα Βασιλειάδη για να πάρει τους «μικρούς» - Τι κάνουν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Θρίλερ για γερά νεύρα. Ποιος θα πει την τελευταία λέξη;

Σα βόμβα έσκασε η σημερινή αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει τη φορολογία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τα συμβόλαια των αθλητών, από το 42% που ισχύει τώρα στο 30%. Κάτι που, βεβαίως, αν γίνει, αποτελεί τρομερή «εξυπηρέτηση» για τις ΠΑΕ, οι οποίες θα γλιτώσουν αρκετά χρήματα και κατά συνέπεια θα έχουν την άνεση για περισσότερες και θεωρητικά καλύτερες μεταγραφές.
 
Το συγκεκριμένο σχέδιο, άλλωστε, ευνοεί αποκλειστικά τους συλλόγους και τον φόρο που καταβάλλουν στην εφορία για κάθε συμβόλαιο και όχι, φυσικά, τους παίκτες, οι οποίοι θα εξακολουθούν, αν προχωρήσει η συγκεκριμένη μείωση, να αμείβονται με ό,τι έχουν συμφωνήσει με τις διοικήσεις των ομάδων.

Πρόκειται πραγματικά για μία απίστευτη απόφαση από την κυβέρνηση, από την άποψη ότι θα είναι η μοναδική κατηγορία στην Ελλάδα που μειώνονται φόροι στα χρόνια του μνημονίου. Και που προφανώς στοχεύει στο να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των ομάδων και το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό. 

Από την άλλη, πάντως, οι «κακές γλώσσες» αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση μόνο τυχαία δεν ήταν. Λίγο πριν, μάλιστα, τη νέα συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τις ομάδες της Super League, κάποιοι αναφέρουν ότι ο υφυπουργός αθλητισμού έταξε... κάτι ακόμη στους συλλόγους, προκειμένου να προχωρήσει η αναδιάρθρωση που «μπλόκαρε» στο τελευταίο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.
 
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που το προχωρούν ακόμα περισσότερο και θεωρούν ότι όλες οι τελευταίες κινήσεις του Γιώργου Βασιλειάδη δεν αποσκοπούν μόνο στο να αποτρέψει μία πιθανή ήττα του, αλλά και να σταματήσει τη φημολογούμενη «συμμαχία» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.
 
Όπως λέγεται, δηλαδή, ο στόχος του υφυπουργού είναι να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο δίπολο που ετοιμάζεται να… κυβερνήσει στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να πάρει με το μέρος του όλες τις ομάδες που είναι οικονομικά αδύναμες και δεν μπορούν να συντηρηθούν χωρίς έσοδα. Κι αν το συγκεκριμένο σενάριο ισχύει, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν τα έχει παρατήσει και ετοιμάζει δυναμική αντεπίθεση, έτσι ώστε να προχωρήσει το δικό του πλάνο.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags