Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκινητική επιστολή από Ινιέστα για το τέλος του από την εθνική Ισπανίας
| 2018-07-03 18:14:00

Συγκινητική επιστολή από Ινιέστα για το τέλος του από την εθνική Ισπανίας

Sportdog Team
Συγκινητική επιστολή από Ινιέστα για το τέλος του από την εθνική Ισπανίας

Έτσι αποχαιρέτισε την "Furia Roja" ο Αντρές Ινιέστα.

Αναλυτικά η επιστολή του Αντρές Ινιέστα: 

«Γεια σε όλους, 

Πριν από 14 χρόνια έβαλα για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής μας, ήμουν 15 ετών και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Ήταν το όνειρο της ζωής μου το να υπερασπιστώ τα χρώματα της χώρας μου. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, όχι μόνο ένα όνειρο, αλλά και μία τεράστια ευθύνη. Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να έχω τη συναίσθηση του τι σημαίνει και να δίνω το μέγιστο για να αισθάνεστε υπερήφανοι. 

Πιστεύω ότι είχα την τύχη να ζήσω μία από τις καλύτερες εποχές του ισπανικού ποδοσφαίρου, με μία γενιά ποδοσφαιριστών που ήταν και είναι εξαιρετικοί από όλες τις απόψεις. Καταφέραμε μεγάλες επιτυχίες, πράγματα που όλοι ονειρευόμασταν όταν ήμασταν μικροί, αλλά επίσης είχαμε και μεγάλες απογοητεύσεις και ζήσαμε στιγμές δύσκολες. Σε όλους, πολλά ευχαριστώ που με κάνατε καλύτερο συμπαίκτη και καλύτερο ποδοσφαιριστή. Ήμουν περήφανος για όσα μοιράστηκα μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια. 

Τώρα είναι η στιγμή να κάνω ένα βήμα στο πλάι. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση, το αντίθετο. Το σκέφτομαι εδώ και πολλούς μήνες. Το όραμα και η όρεξη να συνεχίσω είναι απόλυτα, αλλά πάντα έλεγα ότι θα σταματούσα κάνοντας το καλύτερο για την εθνική. Το μέλλον είναι φανταστικό, με μία ομάδα ποδοσφαιριστών που είναι απίστευτοι και από τώρα και στο εξής θα με έχουν ως οπαδό που θα τους υποστηρίζει άνευ όρων. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό που έρχεται είναι θαυμάσιο και με πολλές επιτυχίες. Η ομάδα που υπάρχει είναι εντυπωσιακή. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για όλη τη στήριξη και όλα όσα μου έδωσαν τα τελευταία 19 χρόνια. Σε όλους τους Προέδρους, τους διευθυντές και τους εργαζόμενους με τους οποίους συνυπήρξα όλα αυτά τα χρόνια. 

Είχα την τύχη να έχω σπουδαίους προπονητές όλη αυτή την περίοδο, με ιδιαίτερη αγάπη για τον Λουίς Αραγονές που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω ντεμπούτο και με τον οποίο κατακτήσαμε το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο σε ένα ονειρεμένο τουρνουά. Σε όλους αυτούς που πίστεψαν σε εμένα, για την εμπιστοσύνη σας και για το ότι αλλάξατε το νόημα του ισπανικού ποδοσφαίρου: Λουίς, Βιθέντε, Τζουλέν, Φερνάντο και επίσης τον Χουάν Σαντιεστεμπάν, Ινιάκι Σάεθ, Ουφάρτε και Γκινές. 

Σε όλους εσάς, τους οπαδούς, πολλά ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη σας. Πάντα με την ROJA! 
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την οικογένειά μου: ευχαριστώ για την άνευ όρων στήριξή σας, που ήσασταν πάντα δίπλα μου. Κυνηγήσαμε ένα όνειρο και το κατακτήσαμε. 

Μία πολύ δυνατή αγκαλιά, 
Αντρές Ινιέστα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags