04/07/18 - 14:52

Απόφαση Παϊρόζ: Ενας μήνας «συνδιοίκηση» και μετά η απόκτηση των μετοχών!

Οι τρεις αποφάσεις του Παϊρόζ για την «παράδοση/παραλαβή» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός...

Sportdog Team
Απόφαση Παϊρόζ: Ενας μήνας «συνδιοίκηση» και μετά η απόκτηση των μετοχών!
1.027views 0shares

ρώτα «συνδιοίκηση» -για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα- με το υπάρχον διοικητικό σχήμα και εν συνεχεία απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου έως του ποσού των 20.000.000 ευρώ, είναι η απόφαση που πάρθηκε για την «παράδοση/παραλαβή» του συλλόγου στις τελευταίες επαφές των εμπλεκόμενων πλευρών, όπως αποκαλύπτει ο Κώστας Μανωλιουδάκης στο sdna.gr.

Ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ βρίσκεται στην Αθήνα από την Τρίτη και όπως προέκυψε μετά τις πρόσφατες επαφές του Ταϊλανδού επιχειρηματία και του οικονομικού/νομικού επιτελείου του που βρίσκεται στη χώρα μας από την περασμένη Παρασκευή, η απόφασή τους είναι να προχωρήσουν με πιο αργά βήματα το πλάνο υλοποίησης της αλλαγής σκυτάλης στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδρομή που επιλέχθηκε να ακολουθηθεί από τους εκπροσώπους της «Pan Asia» είναι η εξής:

Α)να βοηθήσουν στην ομαλή (οικονομική) λειτουργία του συλλόγου για το προσεχές διάστημα που μπορεί να είναι έως και ένας μήνας από σήμερα, εκτιμώντας ότι δεν έχει ουσία να κάνουν άμεσες παρεμβάσεις και ότι είναι προτιμότερο να αφήσουν τους Νταμπίζα και Δώνη να προχωρήσουν το αρχικό πλάνο τους, εξασφαλίζοντας την οικονομική σταθερότητα της ΠΑΕ, σε συνεργασία με τη διοίκηση Αλαφούζου.

Β)Να δοθούν κάποια πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των (άμεσων) χρεών και να προχωρήσει το πλάνο του Νταμπίζα με τη λίστα των Ελλήνων παικτών Κ23 που έχει ήδη καταρτίσει, όντας σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιώργο Δώνη και στη συνέχεια να γίνει το καλύτερο δυνατό για την απόκτηση αξιόλογου ξένου επιθετικού που θα επιθυμούσαν να συνδυαστεί χρονικά με την επίσημη είσοδό τους στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Γ)Η Γ.Σ. της Παρασκευής που θα προκηρύξει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως του ποσού των 20.000.000 ευρώ αφήνει χρονικό περιθώριο κάλυψης βάσει νόμου έως και πέντε μήνες για πάσα ενδιαφερόμενο νέο ή παλαιό μέτοχο και άρα δεν πρόκειται να έχουμε… μετοχικές εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα έως και τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που αποφασίστηκε τα τελευταία βήματα της αλλαγής σκυτάλης να γίνουν σε πιο αργούς ρυθμούς.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι προφανές ότι δημιουργούν προβληματισμό και εντείνουν την ανασφάλεια για το εν λόγω εγχείρημα από τη στιγμή που η απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ προβλέπεται να πάει (περί τον ένα μήνα) πίσω χρονικά, πλην όμως το ουσιώδες (με δεδομένους τους μεταγραφικούς περιορισμούς και τις εν γένει συνθήκες που επικρατούν στο σύλλογο από τον περασμένο Σεπτέμβρη) είναι να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έστω κι αν αυτό συμβεί λίγες εβδομάδες αργότερα από το αρχικό MoU των δύο πλευρών και την προκήρυξη της Γ.Σ. για την ΑΜΚ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ