Facebook Pixel Sportdog.gr | Σύλληψη για βανδαλισμό αγάλματος του Τσερενκόφ
| 2018-07-05 01:30:00

Σύλληψη για βανδαλισμό αγάλματος του Τσερενκόφ

Sportdog Team
Σύλληψη για βανδαλισμό αγάλματος του Τσερενκόφ

Η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην σύλληψη ενός ατόμου, που προκάλεσε ζημιές σε άγαλμα ενός γνωστού σοβιετικού ποδοσφαιριστή έξω από το στάδιο Σπάρτακ, όπου η Αγγλία αντιμετώπισε και νίκησε στα πέναλτι την Κολομβία σε αγώνα της φάση των «16».

Έγραψε, σύμφωνα με εικόνες που εμφανίστηκαν στα social media κατά τη διάρκεια του αγώνα, την λέξη «Αγγλία» με κόκκινο χρώμα στο στήθος του αγάλματος του Φιόντορ Τσερενκόφ, πρώην μέσου της Σοβιετικής εθνικής ομάδας και παίκτη της Σπαρτάκ Μόσχας που πέθανε το 2014. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε και συνέλαβε τον φίλαθλο, που βανδάλισε το άγαλμα, το οποίο βρίσκεται κοντά στην κύρια είσοδο του σταδίου.

Οι πρώην παίκτες της Σπαρτάκ και τα μέλη της Ακαδημίας Νέων του συλλόγου αφήνουν συχνά λουλούδια από το άγαλμα του Τσερενκόφ, τιμώντας έτσι έναν από τους πιο αγαπημένους πρώην παίκτες της ομάδας. Η αστυνομία δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του φιλάθλου, ούτε έκανε γνωστό εάν είναι Βρετανός υπήκοος. Λίγο αργότερα πάντως το άγαλμα καθαρίστηκε. Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι εξετάζει την υπόθεση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags