Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρέλα στον Αστέρα με τους Αργεντινούς – Τόσοι έχουν παίξει σε όλη την Ελλάδα
| 2018-07-04 23:54:00

Τρέλα στον Αστέρα με τους Αργεντινούς – Τόσοι έχουν παίξει σε όλη την Ελλάδα

Sportdog Team
Τρέλα στον Αστέρα με τους Αργεντινούς – Τόσοι έχουν παίξει σε όλη την Ελλάδα

Ομάδες που παίζουν μισό αιώνα επαγγελματικά, δεν έχουν ούτε τους μισούς!

Ο Πατρίσιο Ματρικάρντι είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που απέκτησε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης. Από που λέτε να είναι; Εύκολο να το καταλάβετε από το όνομα. Από την Αργεντινή! Την αγαπημένη χώρα εισαγωγής ποδοσφαριστών της ομάδας της Τρίπολης. Ρωτάμε λοιπόν, όπως ρωτούσε ο Βαγγέλης τον Παπαγιαννόπουλο στην ταινία.. “πατέρα έχει η Αγγλία Καλαμάτα;”… “έχει η Αργεντινή Τρίπολη;”

Και αυτό γιατί μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να είναι λίγα χρόνια επαγγελματική ομάδα, αλλά από το 2005, αρχής γενομένης με τον Κάρλος Μασάρα, φτάνει τους 41 Αργεντίνους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από το δυναμικό του!

Ομάδες που παίζουν μισό αιώνα επαγγελματικά, δεν έχουν ούτε τους μισούς! Για παράδειγμα η ΑΕΚ και ο ΠΑΣ, μετρώντας και τους ελληνοποιημένους έχουν φέρει από 23 Αργεντίνους και είναι οι περισσότεροι μετά τον Αστέρα. Η έρευνα δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ αποφεύγει τους Αργεντίνους, αλλά και ο Πανιώνιος, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν φέρει από 20.

Οι Αργεντίνοι που έχουν διατελέσει ποδοσφαιριστές σε κάθε ομάδα όχι μόνο στην Σούπερ Λιγκ, αλλά σε όλες τις κατηγορίες. Το σύνολό τους δεν αποτελεί το σύνολο των παικτών που έχουν παίξει στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει σε περισσότερες ομάδες.

Αστέρας Τρίπολης 41

ΑΕΚ 23

Γιάννινα 23

Ολυμπιακός 20

Παναθηναϊκός 20

Ξάνθη 19

Λάρισα 17

Άρης 17

Ατρόμητος 16

Παναιτωλικός 16

Ηρακλής 13

Λεβαδειακός 12

Απόλλων 11

ΟΦΗ 10

ΠΑΟΚ 7

Πανιώνιος 7

 

 

ΠΗΓΗ: soccerbase.info

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags