Facebook Pixel Sportdog.gr | Εθνική Κροατίας: Διαφθορά και φασισμός αμαυρώνουν την ομάδα
| 2018-07-06 11:02:00

Εθνική Κροατίας: Διαφθορά και φασισμός αμαυρώνουν την ομάδα

Εθνική Κροατίας: Διαφθορά και φασισμός αμαυρώνουν την ομάδα

Έχει καταφέρει σε αυτό το Μουντιάλ να γοητεύσει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. αλλά...

 

H Κροατία θεωρείται κρυφό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Μουντιάλ. Ωστόσο για πολλούς η ταύτιση με την ομάδα είναι μια δύσκολη υπόθεση μια και παίκτες της ενέχονται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Πάθος και καλό ποδόσφαιρο. Η εθνική Κροατίας έχει καταφέρει σε αυτό το Μουντιάλ να γοητεύσει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο ένα σκάνδαλο διαφθοράς και ένα φασιστικό τραγούδι που ακούστηκε στα αποδυτήρια ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην ομάδα. Η ταύτιση με την ομάδα του σούπερ σταρ Λούκα Μόντριτς δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο Μόντριτς αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται αναμεμειγμένος σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς. Κατηγορείται για ψευδή κατάθεση και απειλείται με ποινή φυλάκισης έξι ετών. Ο Μόντριτς δήλωσε το 2008 ότι μοιράστηκε το ποσό της μεταγραφής του από τη Δυναμό Ζάγκρεπ στην Τότεναμ με τον τότε αρχηγό της Δυναμό Ζντράβκο Μάμιτς. Αργότερα ο Μόντριτς απέσυρε την κατάθεση του.

Ο Ζντράβκο Μάμιτς αλλά και ο αδελφός του Ζόραν που έπαιζε στη Λεβερκούζεν και στο Μπόχουμ καταδικάστηκαν στις αρχές Ιουνίου. Ο πρώτος σε κάθειρξη 6½ χρόνων και ο Ζάραν σε φυλάκιση 4 χρόνων και 11 μηνών. Γενικότερα η ομάδα υπό τον Ζντράβκο Μάμιτς φέρεται να ιδιοποιήθηκε 17 εκατομμύρια ευρώ σε μια σειρά μεταγραφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags