Facebook Pixel Sportdog.gr | Τέλος στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟ - Τι συνέβη με την ΑΜΚ;
| 2018-07-06 15:28:00

Τέλος στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟ - Τι συνέβη με την ΑΜΚ;

Sportdog Team
Τέλος στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟ - Τι συνέβη με την ΑΜΚ;

Ολοκληρώθηκε με ρυθμούς... εξπρές.

Λίγο μετά τις 15:00 ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού, στην οποία εγκρίθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου εώς και 20 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ.

Όπως μάλιστα σημείωσε με προσωπική του δήλωση χθες, ο Γιάννης Αλαφούζος θα αναλάβει να καλύψει ο ίδιος αυτό το ποσό, προκειμένου να δώσει χρόνο στον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ να ολοκληρώσει το deal με την πράσινη ΠΑΕ.

Tα χρήματα που θα μπουν βάσει νόμου δεν θα γίνουν άμεσα διαθέσιμα, αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 ημέρες, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους παλαιούς μετόχους. Οι συμβάσεις της ΠΑΕ καταψηφίστηκαν από Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και Συμμαχία, ωστόσο, «πέρασαν» με την ψήφο της πλευράς Αλαφούζου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αλαφούζος εκπροσωπήθηκε από τον Στράτο Σωπήλη, ενώ το «παρών» στη γενική συνέλευση έδωσαν ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Μπόμης, αλλά και η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Τατιάνα Πιτυχούτη.

Αναλυτικά η Γ.Σ. αποφάσισε:

α) Tην διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ  με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018  & με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018.

Ο μέτοχος Iωάννης  Αλαφούζος εξέφρασε την  δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του. 

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεγκμποσαντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών. 

(γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη.

Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags