Facebook Pixel Sportdog.gr | Πούτιν και Ινφαντίνο πιστεύουν ότι η δοργάνωση βελτίωσε την εικόνα της Ρωσίας
| 2018-07-06 19:12:00

Πούτιν και Ινφαντίνο πιστεύουν ότι η δοργάνωση βελτίωσε την εικόνα της Ρωσίας

Sportdog Team
Πούτιν και Ινφαντίνο πιστεύουν ότι η δοργάνωση βελτίωσε την εικόνα της Ρωσίας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στη χώρα του, βοήθησε να απομυθοποιηθούν τα στερεότυπα που υπήρχαν γι΄ αυτήν.

Η φιλοξενία της διοργάνωσης στη Ρωσία είχε αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση κάποιων στη Δύση που υποστήριζαν ότι το τουρνουά θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο και να γίνει πολιτικό παιχνίδι στα χέρια του Πούτιν, ο οποίος κατηγορείται από την Ουάσινγκτον ότι διεξάγει «κακοήθεις δραστηριότητες» σε όλο τον κόσμο.

Αλλά στο τουρνουά, διάρκειας ενός μήνα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου, δεν έχει μέχρι στιγμής σημειωθεί κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό ασφαλείας. Μάλιστα οι ανησυχίες σχετικά με τον ρατσισμό και τη βία των χούλιγκαν που συζητήθηκαν αρκετά πριν την έναρξη, δεν έχουν επιβεβαιωθεί και οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν μιλήσει για μια θετική εμπειρία.

Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και πρώην παλιούς ποδοσφαιριστές στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε ότι το τουρνουά και η κάλυψή του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης «βοήθησαν να σπάσουν πολλά στερεότυπα για τη Ρωσία». Τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι είδαν ότι η Ρωσία είναι μια φιλόξενη χώρα, μια φιλική χώρα προς όλους εκείνους που έρχονται εδώ. Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ήρθαν, θα φύγουν με τα καλύτερα συναισθήματα και αναμνήσεις από τη χώρα μας και θα έρθουν και πάλι πολλές φορές».

Οι πεζόδρομοι της Μόσχας έχουν πλημμυρίσει από ξένους αλλά και ντόπιους φιλάθλους, που γιορτάζουν το πιο μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά στον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. «Μου είπαν οι άνθρωποι, ότι η αστυνομία στην Κόκκινη Πλατεία χαμογελά», είπε ο Ινφαντίνο στον Πούτιν, χαμογελώντας. «Όταν τους ζητηθεί κάποια πληροφορία, είναι πολύ φιλικοί, κάτι που είναι σπουδαίο, αυτό ακριβώς είναι και η Ρωσία, αυτή είναι η νέα εικόνα που έχουμε για τη Ρωσία».

Η απροσδόκητη επιτυχία της Ρωσικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει επίσης συμβάλει στην καλή εικόνα της χώρας. Η Ρωσία έφτασε για πρώτη φορά στη φάση των νοκ άουτ αγώνων στη μετα-σοβιετική ιστορία της, όπου απέκλεισε την Ισπανία στη φάση των «16» και στα προημιτελικά θ΄ αντιμετωπίσει την Κροατία το Σάββατο στο Σότσι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags