Facebook Pixel Sportdog.gr | Aπίθανη ατάκα Σιμόες για την ΑΕΚ και το νέο πρωτάθλημα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-07 13:52:00

Aπίθανη ατάκα Σιμόες για την ΑΕΚ και το νέο πρωτάθλημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Aπίθανη ατάκα Σιμόες για την ΑΕΚ και το νέο πρωτάθλημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πορτογάλος άσος έδωσε ρέστα!

Μεταξύ άλλων, ο Σιμόες σχολίασε σε δηλώσεις του ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα υπεραπιστούν τον τίτλο σαν τη ζωή τους!

Αναλυτικά όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Πριν έρθω, εγώ γνώριζα πολύ περισσότερα για την ΑΕΚ από ότι η ΑΕΚ για εμένα. Φυσικά και ήρθαν όλα πολύ γρήγορα. Όταν υπέγραψα η ομάδα ήταν στη Β Εθνική αλλά δε με απασχολούσε αυτό διότι ήξερα ότι ερχόμουν σε μεγάλο κλαμπ. Έπειτα, ενω στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα γιατί ήρθα σε μια άλλη χώρα με διαφορετική φιλοσοφία, προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και κατέκτησα τη θέση μου. Στον πρώτο μου χρόνο κερδίσαμε το κύπελλο, στο δεύτερο προσπαθήσαμε να περασουμε στο Champions League και στον τρίτο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα που ήταν ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας. Τώρα πλέον θα χρειαστεί να προστατεύσουμε αυτόν τον τίτλο σαν να ήταν η ζωή μας.

H περασμένη σεζόν ήταν η καλύτερη, τόσο για την ομάδα όσο και σε προσωπικό επίπεδο, γιατί ήταν η πρώτη φορά που κατέκτησα έναν τίτλο και πρώτη φορά που έπαιξα σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση όπως αυτή του Europa League. Αυτό όμως συμβαινει κάθε χρόνο. Αυτή η σεζον δηλαδή, ήταν καλύτερη από την προηγούμενη κι ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη από την φετινή. 

Πιστεύω ότι ποτέ δε θα θεωρήσουμε τους αντιπάλους μας ότι είναι πιο "μικρές" ομάδες από εμάς, αλλά ναι αισθανόμαστε, ως πρωταθλητές, πιο δυνατοί, πιο μεγάλοι και πιο σεβαστοί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ήταν πολύ διαφορετικά για έναν παίχτη στο να είναι στην ΑΕΚ πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τώρα πλέον, είμαστε πιο δυνατοί και πιο αναγνωρίσιμοι ως ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη. Αυτό μας κάνει να βελτιωνόμαστε, αλλά όχι να είμαστε υπερόπτες σε επαγγελματικό επίπεδο. Η ευθύνη είναι μεγαλύτερη αλλά ταυτόχρονα αισθανόμαστε ότι μας σέβονται περισσότερο. 

Περίμενα την ευκαιρία να παίξω στο champions league εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό είναι που θέλουν όλοι οι παίκτες. Είναι η μεγαλύτερη "βιτρίνα" στο ποδόσφαιρο. Το να παίζεις απέναντι σε άλλες μεγάλες ομάδες είναι κάτι το μεγαλειώδες και σημαίνει πολλά στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Θεωρώ ότι στα 28 μου το να συμμετέχω στο champions league θα μου δώσει περισσότερη εμπειρία, γνώση του ποδοσφαίρου και ηρεμία. Σε καμία περίπτωση δε θα νιώθω πιο μεγάλος ή κουρασμένος. Με κάνει να νιώθω πιο ώριμος. Για αυτό το λόγο δε βλέπω αν οι άλλοι παίχτες είναι καλύτεροι ή χειρότεροι από εμένα. Αν βρεθώ εκεί, μπορώ να κάνω το ίδιο και έχω πάρα πολλή όρεξη να παίξω και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό τόσο για εμενα όσο και για την ομάδα.

Δεν μπορώ να πω αν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι αλλά αν δούμε την Εθνική Πορτογαλίας έχουμε μια ομάδα καταπληκτική, μια ομάδα θαυμάσια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ανήκουν σε ομάδες παγκόσμιας κλάσεως, βρίσκονται από πιο πριν στην εθνική και για αυτό σέβομαι τόσο τους ίδιους όσο και τον προπονητή. Αυτή τη στιγμή η Εθνική Πορτογαλίας είναι από τις πιο δυνατές στην Ευρώπη και αυτό το κάνει πιο δύσκολο για κάποιον να μπει. Είναι φυσιολογικό πως αν εμείς παίξουμε στο Champions League τότε θα υπήρχε μια πιθανότητα να κληθώ. Όλα είναι πιθανά...

Στην αρχή τα πράγματα μου φαίνονται πολύ καλά με τον νέο προπονητή. Είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο να γνωρίζουμε και άλλους προπονητες. Είχαμε ακούσει κάποια πράγματα όταν ακόμη βρισκόταν στην προηγούμενη του ομάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που είχαν δουλέψει μαζί του, μας λέγανε πολύ καλά λόγια. Ένας προπονητής κοντά στους παίχτες, που του αρέσει η τακτική, γνώστης του ποδοσφαίρου. Ήδη στις πρώτες προπονήσεις βλέπουμε πολύ καλά στοιχεία. Δουλεύουμε πάνω στην επιθετική ανάπτυξη, ασκήσεις με βασικό στόχο την ανάπτυξη. Μου φαίνεται πολύ καλο το ότι βρίσκεται στην ΑΕΚ διότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα. 

Το 2018 ήταν η καλύτερη χρονιά για εμένα και για τον τον λόγο ότι απέκτησα αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή, το να γίνεις πατέρας. Μετά από αυτό, αποκτάς μια ωριμότητα διαφορετική. Πλέον όλα στη ζωή μας έρχονται σε δεύτερο ρόλο, διότι τον πρώτο πλέον τον παίζει η ευτυχία της οικογένειας και του μωρού. Αλλά πιστεύω ότι φέτος ήταν όντως η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Η κόρη μου που είναι λίγων μηνών βρέθηκε στο ΟΑΚΑ να γιορτάζει την κατάκτηση ενός τίτλου και αυτό για εμένα σημαίνει πολλά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags