Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν ο διαιτητής απέβαλε δύο φορές τον ίδιο παίκτη σε ελληνικό γήπεδο!
| 2018-07-07 23:27:00

Όταν ο διαιτητής απέβαλε δύο φορές τον ίδιο παίκτη σε ελληνικό γήπεδο!

Sportdog Team
Όταν ο διαιτητής απέβαλε δύο φορές τον ίδιο παίκτη σε ελληνικό γήπεδο!

Μια ιστορία που όλοι πρέπει να διαβάσετε.

Πολλά περίεργα και παράξενα έχουμε δει στα ποδοσφαιρκά γήπεδα, αυτό που έγινε όμως στη Δράμα πριν από 54 χρόνια, ίσως να μην είχε προηγούμενο, για επόμενο δεν ξέρουμε. Πώς ο Ελβετός διαιτητής Χέιμαν απέβαλε από το γήπεδο δύο φορές τον ίδιο παίκτη!

Την 1η Μαρτίου 1964 η Δόξα Δράμας υποδέχεται τον Άρη σε ένα παιχνίδι που βρίσκει τους γηπεδούχος να καίβονται για τη νίκκη, αφού είναι κοντά στην ουρά. Ο Άρης φιλοδοξεί για ψηλά. Τόσο ο Πάνος Μάρκοβιτς όσο και ο Μπέλα Παλφι έχουν ανανεώσει μέσα στη σεζόν τις ενδεκάδες τους.

Με μια κεφαλιά του Σάββα Τσοκαταρίδη η Δόξα προηγείται και σταδιακά ο Άρης ανεβαίνει. Στο 82′ ο Κώστας Χατζηκώστας κερδίζει πέναλτι, που δίνει ο Ελβετός διαιτητής Γιόζεφ Χέιμαν. Ο παθών αναλαμβάνει να εκτελέσει, αλλά γίνεται παρεξήγηση ανάμεσα σε παίκτες, ο Βούλης Σπανόπουλος δίνει μια γροθιά στον Τάσο Φωτιάδη. Αμέσως ο διαιτητής αποβάλει τον παίκτη του Άρη.

Ο Χατζηκώστας εκτελεί, αλλά το λασπωμένο έδαφος τον κάνει να στείλει τη μπάλα άουτ. Στην επόμενη φάση ο Βασίλης Ψηφίδης, που φοράει τη φανέλα με το 10, τραυματίζεται στο πρόσωπο και βγαίνει από το γήπεδο. Του προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες και το 10άρι του Άρη γυρίζει στο γήπεδο.

Περνούν ακόμα ένα δύο λεπτά και οι παίκτες της Δόξας τρέχουν στον Χέιμαν και προσπαθούν να του πουν ότι το 10 ξαναμπήκε στο γήπεδο, αλλά μέσα στη φανέλα δεν είναι ο Ψηφίδης, αλλά ο Σπανόπουλος που είχε αποβληθεί. Είχαν δει από τον πάγκο του Άρη ότι ο Ψηφίδης δεν μπορούσε να συνεχίσει και έδωσαν τη φανέλα του στον Βούλη, αλλά τους πήραν χαμπάρι.

Ο Ελβετός με τα πολλά καταλαβαίνει τι του λένε οι Δραμινοί, αναγνωρίζει ότι παίζει πάλι αυτός που απέβαλε και βγάζει για δεύτερη φορά τον Σπανόπουλο από το γήπεδο! Ο Άρης τελειώνει με εννέα παίκτες και η Δόξα κρατά το πολύτιμο 1-0!

 

Στη φωτογραφία αριστερά ο Βασίλης Ψηφίδης και δεξιά ο Βούλης Σπανόπουλος, με φόντο το ρεπορτάζ του αγώνα.

ΠΗΓΗ: soccerbase.info

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags