Facebook Pixel Sportdog.gr | Για αυτόν ρώτησε η ΑΕΚ – Φορ εξίσου ποιοτικός με Πόνσε, ξεκίνησε από Μπαρτσελόνα
| 2018-07-07 22:33:00

Για αυτόν ρώτησε η ΑΕΚ – Φορ εξίσου ποιοτικός με Πόνσε, ξεκίνησε από Μπαρτσελόνα

Sportdog Team
Για αυτόν ρώτησε η ΑΕΚ – Φορ εξίσου ποιοτικός με Πόνσε, ξεκίνησε από Μπαρτσελόνα

Ποιον επιθετικό τσέκαρε η Ένωση;

Ο Εζεκιέλ Πόνσε παραμένει ο υπ΄αριθμόν ένα μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Κι αν δεν υπήρχαν οι ενστάσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του Αργεντινού επιθετικού για το ελληνικό πρωτάθλημα, που η αλήθεια είναι πως δεν φημίζεται για τα…αστέρια της ποιότητας του, τότε ο 21χρονος ποδοσφαιριστής θα είχε ήδη ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα», δεδομένης της συμφωνίας που υπάρχει με την Ρόμα για τον ετήσιο δανεισμό του.

Η αναποφασιστικότητα του Πόνσε και οι ενστάσεις από την πλευρά του πατέρα του, που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό και ως εκπρόσωπός του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής στην Ένωση, μοιραία έχουν προκαλέσει καθυστέρηση στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης.

Κι όσο κι αν η Ρόμα διαβεβαιώνει τους ανθρώπους της ΑΕΚ πως είναι καθαρά θέμα χρόνου να μπει ο ποδοσφαιριστής στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα, οι «κιτρινόμαυροι» είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα κουμάντα τους και να σκέφτονται και το κακό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο ποδοσφαιριστής θα στυλώσει τα πόδια και εν τέλει θα ακυρώσει την μετακόμιση στην Ελλάδα.

Εφόσον τελικά επικρατήσει το κακό σενάριο, η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να πάει σε άλλη λύση για τον παίκτη που θα κληθεί να παίξει το ρόλο του…αντι – Αραούχο στο ρόστερ της νέας σεζόν. Αυτός ο επιθετικός θα πρέπει να είναι εξίσου ποιοτικός, μεγάλου αγωνιστικού…βεληνεκούς και ικανός να κάνει τη διαφορά στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ.

Ένας παίκτης που διαθέτει το συγκεκριμένο…πακέτο κι έχει «σκαλίσει» η ΑΕΚ τον φάκελό του – σύμφωνα με πληροφορίες της «ΩΡΑΣ» - είναι ο Σάντρο Ραμίρες.

Το who is who

Και μόνο η παρουσία του για ένα χρόνο (2015-16) στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα, με το κοντέρ να γράφει 20 παιχνίδια, 3 γκολ και 2 ασίστ με τους «μπλαουγκράνα», ασφαλώς και δίνουν άλλο…χρώμα στο βιογραφικό του εν λόγω ποδοσφαιριστή, που σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt η χρηματιστηριακή αξία του κυμαίνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Γεννημένος στις 9 Ιουλίου του 1995, ο Ισπανός επιθετικός (διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας) ανήκει στην Έβερτον, έχοντας αγωνιστεί ως δανεικός στο δεύτερο εξάμηνο της περασμένης σεζόν με την Σεβίλλη (18 συμμ.). Το πρώτο εξάμηνο της θητείας του στα «ζαχαρωτά» δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σαμ Αλαρντάις και να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Η κακή πορεία της Έβερτον και οι χαμηλές πτήσεις της, παρέσυραν και τον ίδιο.

Αφού αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας, επέστρεψε στην Ισπανία - μεσούσης της χρονιάς - για λογαριασμό της Σεβίλλης.

Παρεμπιπτόντως, η αγγλική ομάδα ξόδεψε 6 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2017 για να αγοράσει τα δικαιώματά του, έχοντας γοητευτεί από την εξαιρετική χρονιά (31 συμμετοχές – 16 γκολ – 5 ασίστ) που έκανε στη Μάλαγα.

Ο Ραμίρεζ γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα την σεζόν 2015-16, έχοντας συνολικά με την «Μπάρτσα» 10 συμμετοχές στην Primera Division, 4 παιχνίδια στο Copa del Rey, 3 ματς στο Champions League, 2 ματς στο Σούπερ Καπ Ισπανίας κι ένα ματς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.

Το συμβόλαιο και το exit από την Έβερτον

Ο άλλοτε προπονητής της Έβερτον και μεγάλη δόξα του ολλανδικού ποδοσφαίρου Ρόναλντ Κούμαν, ήταν αυτός που εισηγήθηκε την μεταγραφή του Σάντρο Ραμίρες το καλοκαίρι του 2017 και επί της ουσίας τον έφερε στο Νησί.

Το συμβόλαιο του Ισπανού επιθετικού λήγει το 2021, ωστόσο δεν υπολογίζεται από τα «ζαχαρωτά» με τη νέα τάξη πραγμάτων στον πάγκο και τον ερχομό του Μάρκο Σίλβα.

Έτσι βρίσκεται μαζί με τους (Μιραλάς, Κλάασεν και Μπέσιτς) στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών.

Παρά το γεγονός πως κάποιοι φίλοι της Έβερτον έδειξαν αρχικά ενθουσιασμένοι στην προοπτική της επιστροφής του και της δεύτερης ευκαιρίας για την καθιέρωσή του στην αγαπημένη τους ομάδα, ο Πορτογάλος κόουτς δεν έβγαλε τον ίδιο ενθουσιασμό και εσχάτως δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Ραμίρες.

Κρούση μέσω του agent Παστορέλο

Η ΑΕΚ έφτασε μέχρι το…κατώφλι της Έβερτον, προκειμένου να ρωτήσει σε πρώτο χρόνο υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να έρθει ο Σάντρο Ραμίρες στην Ελλάδα και πόσο εφικτός θα ήταν ένας δανεισμός με μεγάλη οψιόν αγοράς (α λα Πόνσε) για το ερχόμενο καλοκαίρι. Εκπρόσωπος του 23χρονου ποδοσφαιριστή είναι ο Χινές Καρβαχάλ.

Πρόκειται για παλιά…σειρά στην ισπανική πιάτσα των agents, έχοντας στο παρελθόν συνεργαστεί με σπουδαίους ποδοσφαιριστές (Ραούλ, Κασίγιας, Βίκτορ Βαλντέζ, Μοριέντες) και διατηρώντας αυτή την στιγμή κάτω από την μανατζερική στέγη του, μεταξύ άλλων τους Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζέραρντ Ντεουλοφέου (Γουότφορντ), Ζεσέ Ροντρίγκες Ρουίς (Παρί Σεν Ζερμέν).

Ο agent Καρβαχάλ διατηρεί πολύ καλό κανάλι επικοινωνίας με τον μάνατζερ Φεντερίκο Παστορέλο, εκ των εκπροσώπων του Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ. Και στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με την ΏΡΑ, η Ένωση επιχείρησε μέσω του agent Παστορέλο (με τον οποίο τα…λέει πολύ καλά) να διερευνήσει τις προθέσεις και της Έβερτον και του Ραμίρες, αναφορικά με την προοπτική της μετακόμισης του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα.

Το προφίλ του Ραμίρες

Το αγωνιστικό προφίλ του Σάντρο Ραμίρες…κολλάει με τα «θέλω» του Μαρίνου Ουζουνίδη και της ΑΕΚ σχετικά με τον «αντι – Αραούχο». Έχουμε και λέμε: ο Ισπανός επιθετικός (με ύψος 1,75μ.) δεν είναι ο κλασικός καθαρόαιμος φορ, αλλά παίζει πολύ εκτός περιοχής, είναι ταχύτατος, ντριμπλαδάρος με καλή πάσα και αποτελεσματικές εκτελέσεις. Αρκεί κανείς να σερφάρει στο Διαδίκτυο, προκειμένου να απολαύσει ορισμένα από τα εξαιρετικά γκολ που έχει σημειώσει με τις φανέλες των Μπαρτσελόνα και Μάλαγα.

Δεν είναι στατικός ποδοσφαιριστής, αρέσκεται να κινείται στο χώρο και να πρεσάρει τους αντιπάλους. Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και στα φτερά, χρησιμοποιώντας εξίσου καλά και τα δύο πόδια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags