Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες που πωρώνουν: «Παίρνει... Μιραλάς ο Ολυμπιακός - Θα τον σταματούν μόνο με φάουλ»!
| 2018-07-08 11:00:00

Ατάκες που πωρώνουν: «Παίρνει... Μιραλάς ο Ολυμπιακός - Θα τον σταματούν μόνο με φάουλ»!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες που πωρώνουν: «Παίρνει... Μιραλάς ο Ολυμπιακός - Θα τον σταματούν μόνο με φάουλ»!

Ο αρχισυντάκτης της A' Bola αποκλειστικά στο Sportdog.

 

Τον Κέβιν Μιραλάς θυμίζει στο παιχνίδι του ο Ντάνιελ Ποντένσε, καθώς μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα πλάγια όσο και πίσω από τον επιθετικό, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Μίγκελ Κορέια.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας A΄ Bola συμπλήρωσε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να πάρει το 100% από τον Ποντένσε, έναν παίκτη που υποστηρίζει κυρίως τη δημιουργία και όχι το σκοράρισμα. Τόνισε το πόσο σημαντική είναι η ταχύτητά του, το απρόβλεπτο το κινήσεών του, συμπληρώνοντας ότι οι αντίπαλοι αμυντικοί μπορούν να τον σταματήσουν μόνο με φάουλ. 

«Ο καινούργιος πρόεδρος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον ήθελε στην ομάδα και ο Ποντένσε ήταν κοντά στο να γυρίσει. Αλλά δεν το έκανε και θα πάει στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός θα πληρώσει κάτι για την απόκτησή του, αλλά δεν έχει συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ, δε νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είχε δείξει και η Νότιγχαμ Φόρεστ, που επίσης ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά δεν ξέρουμε αν έγινε κάτι περισσότερο», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Μ. Κορέιρα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχει ως παίκτης;

«Είναι παίκτης που μπορεί να παίζει στα πλάγια καθώς είναι πολύ γρήγορος ή και πίσω από τον επιθετικό. Θυμίζει τον Μιραλάς στον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά δίνει πολλές μπαλιές στον επιθετικό. Όταν έπαιξε στη Σπόρτινγκ έκανε καλό δίδυμο με τον Μπας Ντοστ, έπαιζαν με κλειστά μάτια, λες και ήταν για χρόνια συμπαίκτες. Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα βάλει πολλά γκολ, του αρέσει κυρίως να δίνει μπαλιές από το να σκοράρει. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα δυσκολέψει πολύ τους αμυντικούς, είναι δύσκολο να τον αποτρέψουν. Κι αν το καταφέρουν, θα είναι μόνο με φάουλ».

Ποια είναι τα υπόλοιπα στοιχεία του;

«Είναι τεχνίτης ως παίκτης, κάνει γρήγορες κινήσεις, οι αντίπαλοι αμυντικοί δεν γνωρίζουν αν θα κάνει κίνηση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Δεν επιτρέπει στον αμυντικό να γνωρίζει με τον τρόπο παιχνιδιού που έχει. Είναι ποδοσφαιριστής που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, είναι και μικρός στην ηλικία άλλωστε. Δεν έχει δώσει ποτέ μια μεγάλη συνέντευξη σε εφημερίδα, δεν ξέρουμε αν έχει φίλη, αν έχει αδέρφια, τίποτα για τη ζωή του. Είναι σημαντικός για το παιχνίδι της ομάδας του, αλλά δεν είναι σταρ».

Μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό;

«Μπορεί να πιάσει, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον Ολυμπιακό υπάρχει και ο Πέδρο Μαρτίνς που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Με τον Ποντένσε μαζί του θα μπορούσε να το κάνει πιο εύκολα. Από ό,τι έχω δει ο Ολυμπιακός έχει δύο παιχνίδια στα προκριματικά, ενώ διαθέτει νέα ομάδα. Ο Μαρτίνς γνωρίζει καλά τον Ποντένσε, από τη συνύπαρξή τους στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, μιλούν την ίδια γλώσσα, πιστεύω ότι θα καταφέρει να πάρει από εκείνον το 100%».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags