Facebook Pixel Sportdog.gr | Kιτρινόμαυρες ρουκέτες: «Κωμικό ο Λάζαρος να...-Λουντ αντί Γιόχανσον-Γιατί δεν πληρώνει ο Τίγρης»
| 2018-07-08 12:20:00

Kιτρινόμαυρες ρουκέτες: «Κωμικό ο Λάζαρος να...-Λουντ αντί Γιόχανσον-Γιατί δεν πληρώνει ο Τίγρης»

του Γιώργου Κτενά
Kιτρινόμαυρες ρουκέτες: «Κωμικό ο Λάζαρος να...-Λουντ αντί Γιόχανσον-Γιατί δεν πληρώνει ο Τίγρης»

Πολύπειρος ρεπόρτερ ΑΕΚ σε συνέντευξη-φωτιά.

Στο ενδεχόμενο ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπορεί να μην αποδώσει αγωνιστικά στον Ολυμπιακό όπως το έκανε στην ΑΕΚ, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Διονύσης Αβούρης.

Ο ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας Ώρα, σχολίασε ακόμα στην απόφαση του παίκτη να τραγουδήσει στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού τον ύμνο της νέας του ομάδας, αλλά και στο ενδεχόμενο η ΑΕΚ να του κατέθεσε χαμηλή πρόταση ακριβώς για να τον «στείλει» στο Λιμάνι.

Τέλος, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τα στοχευμένα χρήματα που βάζει στην ομάδα.

«Δεν είμαι νομικός και δεν θα σταθώ σε αυτό το κομμάτι, αλλά στο γεγονός ότι ο Λάζαρος μέχρι πρόσφατα αποθεωνόταν από τον κόσμο της ΑΕΚ και θεωρούνταν αναπόσπαστο μέλος της. Δεν ξέρω πόσο αδικήθηκε οικονομικά, αλλά δεν δικαιώνεται αν νομίζει ότι αυτό συμβαίνει με το να τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια του συλλόγου. Τι παριστάνει, ότι είναι περισσότερο Ολυμπιακός από τους παίκτες που πήγε και βρήκε στην ομάδα; Είναι κωμικό αυτό. Όσον αφορά τη διαδικασία, το δικαστήριο δηλαδή, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει», ήταν το αρχικό σχόλιο του Δ. Αβούρη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Σε συνάντηση που είχε με τον Μελισσανίδη, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ τού εξήγησε ότι η ομάδα τον ανέστησε. Θεωρώ ότι και ο Λάζαρος θα μπορούσε να το παίξει πιο διπλωματικά. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να έχει στον Ολυμπιακό την ίδια προσφορά που είχε στην ΑΕΚ. Υπάρχει περίπτωση η περσινή σεζόν του να ήταν το κύκνειο άσμα του».

Θεωρείτε ότι μπορεί να μην έχει την ίδια αγωνιστική εικόνα στον Ολυμπιακό, όπως αυτή που είχε στην ΑΕΚ;

«Έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει: Ένας παίκτης πραγματοποιεί καταπληκτική σεζόν σε μια ομάδα, κάνει μια μεγάλη μεταγραφή σε άλλη ομάδα και έπειτα είναι αγνώριστος. Επειδή δεν τον σηκώνει το κλίμα, επειδή δε βρήκε χημεία στη νέα του ομάδα κ.α. Αλλά υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος: Πριν ακόμα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα είχε επαφές με τον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να του έκανε χαμηλή προσφορά, θέλοντας ίσως να του πει με τον τρόπο της να αποχωρήσει από την ομάδα. Ακριβώς γιατί γνώριζε τις επαφές με τον Ολυμπιακό».

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, το όνομα του Ρόμπιν Λουντ βρίσκεται στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, όπως εκείνο του Νίκου Καρέλη - Αν και για τον τελευταίο δεν επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον.

«Για την ΑΕΚ θα μπορούσε να γίνει πολύ χρήσιμος παίκτης ο Λουντ. Έχει ανάγκη έναν τέτοιο παίκτη μετά την αποχώρηση του Γιόχανσον. Σε κάθε περίπτωση θα έχει σημαντικότερη προσφορά αν έρθει σε σχέση με τον Καρέλη. Το λέω αυτό γιατί στα αριστερά η ΑΕΚ μπορεί να τα βολέψει, με τον Λιβάγια ή κάποιον άλλο. Έναν χαφ χρειάζεται, έναν σέντερ φορ και δεξί εξτρέμ».

Υπήρξαν αρκετές αλλαγές στην ΑΕΚ, εκκινώντας από τον προπονητή μέχρι, φυσικά, βασικά στελέχη της 11άδας. Είστε αισιόδοξος για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Όταν φεύγουν πρωτοκλασάτοι παίκτες από μια ομάδα, δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Από την ΑΕΚ έφυγαν 5 παίκτες και δεν είναι εύκολο να βρεις ισάξιους. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξοδευτούν μεγάλα ποσά, κάτι που δεν το καλεί η εποχή για καμία ομάδα, αλλά πολύ περισσότερο χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα πιάσουν τόπο τα χρήματα που θα ξοδευτούν. Η ΑΕΚ, όπως και ο Ολυμπιακός, είναι συγκρατημένη και δεν σκορπίζει χρήματα σε μεταγραφές. Άλλωστε, ακόμα και 20 εκατ. ευρώ να ξοδέψει, κανείς δεν εγγυάται ότι θα βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, η αναφορά μου δεν είναι μόνο για την ΑΕΚ. Ίσως για αυτό να είναι συγκρατημένοι όλοι, θα είναι θαύμα να μπει η ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Περισσότερο ενδιαφέρει την ομάδα να κατακτήσει και την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα».

Τέλος, θέλω να κάνετε ένα σχόλιο για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ και το γεγονός ότι ανήκει πλέον στην ομάδα και, φυσικά, θα αναβαθμιστεί.

«Αυτά είναι για όσους θεωρούν ότι ο Μελισσανίδης δεν βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με τα χρήματα που έδωσε για το προπονητικό θα μπορούσε να είχε φέρει παίκτες και να τον αποθέωναν όλοι. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτά τα χρήματα θα έπιαναν τόπο, ότι θα "έβγαιναν" οι μεταγραφές. Με το να αποκτήσει το προπονητικό και να το δώσει στην ΠΑΕ, έδειξε ότι βάζει το χέρι στην τσέπη και, μάλιστα, βαθιά. Απλώς το βάζει όταν πρέπει και εκεί που πρέπει. Γιατί το προπονητικό θα μείνει για πάντα στην ομάδα. Επίσης θα βάλει χρήματα και για τη δημιουργία του γηπέδου, μην το ξεχνάμε κι αυτό». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags