Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρελή ατάκα από Τζανακάκη: «Φτιάχνομαι με Άρη στη Super League»
| 2018-07-09 22:15:00

Τρελή ατάκα από Τζανακάκη: «Φτιάχνομαι με Άρη στη Super League»

Sportdog Team
Τρελή ατάκα από Τζανακάκη: «Φτιάχνομαι με Άρη στη Super League»

Ψημένος για μεγάλα πράγματα ο άσος των Θεσσαλονικιών.

Από τους πρώτους που υπέγραψαν την ανανέωση της συνεργασίας με τον Αρη και διανύει πλέον την τρίτη σεζόν στους κιτρινόμαυρους. Ο Μανώλης Τζανακάκης ανήκει δηλαδή στην κατηγορία των «παλιών», που σημαίνει ότι θα κληθεί να επωμιστεί μεταξύ άλλων και την όσο γίνεται πιο γρήγορη ενσωμάτωση, στη φιλοσοφία και την πίεση του συλλόγου, των καινούργιων. Ειδικά των ξέων που βρίσκονται… καθ’ οδόν.

Δεν τον ανησυχεί, ούτε τον φοβίζει η παρουσία τους. Ισα-ίσα μας λέει πως ο ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει σε μία ομάδα όπως ο Αρης. Το ξεκίνημα της προετοιμασίας στο βουνό, βρίσκει τον Κρητικό μπακ… φτιαγμένο. Όχι τόσο για την πολλή δουλειά που περιμένει άπαντες το επόμενο διάστημα, αλλά γιατί η επιστροφή του στην Super League συνδυάζεται με του Αρη. Μία... ιδέα που τον εξιτάρει.

- Μανώλη, ήσουν από τους πρώτους που υπέγραψαν την ανανέωση τους. Πόσο σε βοήθησε αυτό να αποβάλλει το όποιο άγχος είχες;

“Το ήθελα πολύ. Το είχα πει στον πρόεδρο. Στη διάρκεια της σεζόν μάλιστα μού είπε ότι εφόσον πάνε όλα καλά, θα είμαι από τους πρώτους που θα ανανεώσουν. Μέχρι όμως να υπογράψω, είναι φυσιολογικό να είχα άγχος. Τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα είναι τα δύσκολα. Υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις και πρέπει να τα δώσω όλα”.

-Μαζί με τον Αρη, επιστρέφεις και εσύ στη Super League. Σε… φτιάχνει η ιδέα αυτή;

«Εννοείται ότι με φτιάχνει. Για αυτό ήρθα άλλωστε. Οταν αποκτήθηκα επί Αναστόπουλου, στόχος μου ήταν να παίξω έναν χρόνο στη Football League και μετά στη Super League. Πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε βλέποντας εκείνη την ομάδα. Αργήσαμε έναν χρόνο, αλλά τα καταφέραμε. Εχω δεθεί με την ομάδα. Θα πηγαίνουμε να τους... χτυπάμε όλους. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Σε κάθε ματς, πρέπει να πηγαίνουμε για τη νίκη. Αυτό με εξιτάρει».

-Τις κέρδισες αγωνιστικά στον Αρη από την τελευταία διετία;

«Ωρίμασα. Πέρασα δύσκολες καταστάσεις. Στιγμές τις οποίες δεν έχω ξαναζήσει στο ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει και μία διαφορετική πίεση. Ειδικά την πρώτη χρονιά που δεν ανεβήκαμε, ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Ολα αυτά σε κάνουν καλύτερο. Ωριμάζεις, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προσωπικότητα, αντιμετωπίζεις διαφορετικά τις καταστάσεις. Μέσα στην πίεση γίνεσαι καλύτερος, και έτσι αισθάνομαι».

-Πώς θα χαρακτήριζες τον προπονητή Πάκο Ερέρα;

«Δουλεύουμε μόνο μπάλα, κάτι που μας αρέσει πολύ. Ούτε τρέξιμο γύρω-γύρω, ούτε τίποτα. Ο,τι παίρνεις όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, γίνεται μέσα από τη μπάλα. Αυτό είναι πολύ καλό. Ο νέος προπονητής θέλει να έχουμε συνέχεια τη μπάλα στα πόδια, λίγες επαφές και να πιέζουμε ασφυκτικά για να την κερδίσουμε όταν την έχει ο αντίπαλος».

-Σε ανησυχεί καθόλου το γεγονός ότι φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος;

«Καθόλου. Ισα-ισά μέσα από τον ανταγωνισμό γίνεσαι καλύτερος. Ολοι θα κερδίσουμε φέτος και θα βελτιωθούμε. Πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να παίξουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα, ώστε να πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία».

-Είπες νωρίτερα ότι ‘’ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίζει παντού για τη νίκη’’. Αυτό σημαίνει ότι κοιτάτε ψηλά, ας πούμε την πεντάδα; Αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο από τώρα...

«Δεν θα μου άρεσε να πω κάτι τέτοιο τώρα. Με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά η προετοιμασία, να είμαστε έτοιμοι και να πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Να... δαγκώνουμε για τη νίκη και στο τέλος μακάρι να έχουν πάει όλα καλά. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία μας. Εισαι Αρης και δεν γίνεται να πας να σωθείς. Μία καλή αρχή φέτος είναι το πιο σημαντικό και συγκεκριμένα τα πρώτα πέντε ματς. Οπως κάναμε και πέρυσι δηλαδή».

-Θα είναι όμως έτοιμη η ομάδα; Διότι το ρόστερ έχει καθυστερήσει να σχηματοποιηθεί και χρειάζεται χρόνος για να επιτευχθεί η απαραίτητη ομοιογένεια…

«Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς όμως που είμαστε εδώ, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα ένα παιδιά για να ενταχθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ομάδα».

-Τα δύο προηγούμενα χρόνια, η πλειοψηφία των παικτών του ρόστερ ήταν Ελληνες. Φέτος αυτό θα αλλάξει. Πώς νιώθετε ως Ελληνες τον δικό σας ρόλο;

«Ο ρόλος μας θα είναι να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες να αντιληφθούν τι σημαίνει Αρης. Τι εστί ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ, για παράδειγμα. Εμείς θα πρέπει να αναλάβουμε αυτό τον ρόλο, να τους βάλουμε στο κλίμα και να αντιληφθούν την πίεση που υπάρχει. Οι ξένοι θα δώσουν ποιότητα. Και είναι απαραίτητοι. Αμα δημιουργήσουμε ένα καλό… μείγμα, θα έχουμε και ένα καλό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags