10/07/18 - 10:34

Πικραμένος γνωστός Έλληνας διαιτητής - Τι σχολίασε για τη διαγραφή του από τους πίνακες

Θεωρούσε ότι μπορούσε να προσφέρει κι άλλο.

Sportdog Team
Πικραμένος γνωστός Έλληνας διαιτητής - Τι σχολίασε για τη διαγραφή του από τους πίνακες
430views 0shares

Ο Γιώργος Μπλάνας δεν έκρυψε την πικρία του για τη διαγραφή του από τους πίνακες διαιτησίας, ενώ αναφέρθηκε στην προοπτική να αναλάβει ρόλο στο Video Assistant Referee.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μεσσήνιου διαιτητή στην τοπική εφημερίδα “Ελευθερία”: 

- Ποια ήταν η αντίδραση σου μόλις πληροφορήθηκες ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ, σε έθεσε εκτός πινάκων της Super Leauge;
“Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι πίνακες ανακοινώθηκαν Ιούνιο κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Αρα ξαφνιάστηκα με αυτό το γεγονός γιατί με βρήκε σε περίοδο που ήμουν πολύ καλά σε αγωνιστικό επίπεδο, κάνοντας προπονήσεις, αλλά και διαβάζοντας τον κανονισμό διαιτησίας για τις εξετάσεις που είχαμε μπροστά μας. Σίγουρα στενοχωρήθηκα, αλλά αυτή είναι η μοίρα του διαιτητή, να σταματά όταν δεν τον περιμένει”.

- Πιστεύεις ότι ήταν μια άδικη απόφαση;
“Θεωρώ ότι μπορούσα να προσφέρω ακόμη πολλά, αλλά οι αποφάσεις των οργάνων είναι αποδεκτές, όσο δύσκολες και να είναι αυτές".

- Ακούγεται ότι τον Αύγουστο λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική περίοδος, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα προχωρήσει σε μια μικρή διόρθωση στους πίνακες των εθνικών κατηγοριών. Ελπίζεις σε αλλαγή της απόφασης και παραμονή σου στους πίνακες;
“Ναι αυτό το θέμα ακούγεται χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο. Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσα να παραμείνω για 1-2 χρόνια στους πίνακες και να προσφέρω”.

- Αν παραμείνει ως έχει η απόφαση, τι σκέφτεσαι για το μέλλον; Θα παραμείνεις στο χώρο, σφυρίζοντας σε αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων ή θα σταματήσεις τη διαιτησία;
“Επειδή οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και ξαφνιάστηκα με αυτό το γεγονός, ακόμη δεν έχω πάρει κάποια απόφαση για το αν θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε τοπικό επίπεδο ή αν θα δώσω εξετάσεις για παρατηρητής-εκπαιδευτής. Είναι μια απόφαση που θα παρθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα".

- Υπάρχει προοπτική να μείνεις στο χώρο ως μέλος του Video Assistant Referee (VAR);
“Στο σεμινάριο που έγινε τον Μάρτιο για τους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ, ο κ. Ντέιβιντ Ελερέι ως υπεύθυνος του VAR μας είπε μεταξύ άλλων ότι το VAR θα απαρτίζεται από διαιτητές προσφάτως αποχωρήσαντες και παρατηρητές. Υπάρχει μια προοπτική γι’ αυτό”.
 
- Θεωρείς σωστή την απόφαση που υπάρχει για τους διαιτητές να μην κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ;
“Οχι δεν τη θεωρώ σωστή όπως οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι παράγοντες μιλούν και προστατεύουν τον εαυτό και τα συμφέροντα των ομάδων τους, έτσι και ο διαιτητής θα πρέπει να μιλά για το πως είδε ένα παιχνίδι, το πως σκέφτηκε για μια δύσκολη απόφαση και γενικά οτιδήποτε έχει σχέση με τη διαιτησία".

- Πιστεύεις πως υπάρχουν διαιτητές από τη Μεσσηνία, που έχουν τις δυνατότητες να ανέβουν τα επόμενα χρόνια στη Super League;
“Σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες να έχουμε τα επόμενα χρόνια διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες. Ομως για να γίνει αυτό χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά, τόσο από τους ίδιους, όσο δε και από την επιτροπή διαιτησίας για να μπορέσουμε να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε διαιτητή στις εθνικές κατηγορίες. Πιστεύω ότι και η ΕΠΣΜ και η Επιτροπή Διαιτησίας θα δουλέψουν πάνω σε αυτό το κομμάτι”.

- Οι σχέσεις σου με τον τοπικό σύνδεσμο πως είναι;
“Οι σχέσεις μου με τον τοπικό σύνδεσμο είναι άριστες. Ηταν, είναι και θα παραμείνουν άριστες. Υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός στο πρόσωπο του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου”.

- Ολα τα χρόνια στο χώρο της διαιτησίας έζησες πολλά πράγματα. Τι θα κρατήσεις απ’ όλα αυτά, ποιο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου;
“Πιο έντονα μου έρχονται στο μυαλό δύο στιγμές ή μία αρνητική και η άλλη θετική. Το καλοκαίρι του 2005 περιμένοντας τις αξιολογήσεις, καθώς είχα πολύ καλές βαθμολογίες στη Β' εθνική, μετά από 4 χρόνια παρουσίας, είχα την ελπίδα ότι θα ανέβω στην Σούπερ Λιγκ. Τότε ενημερώθηκα ότι αλλάζουν τα όρια ηλικίας για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, χάνοντας για 6 μήνες την είσοδο μου στους πίνακες της Σούπερ Λιγκ. Ηταν ένα πράγμα που με στενοχώρησε αφάνταστα.

Από τα θετικά αυτά που μου έχει μείνει αξέχαστο είναι το πρώτο μου παιχνίδι στη Σούπερ Λιγκ. Ηταν το παιχνίδι ΑΕΚ - Ηρακλής στο ΟΑΚΑ, παρουσία 27 χιλιάδων φιλάθλων. Αν και σφύριξα για πρώτη φορά, είχα καλή απόδοση και ήταν ένα ευχάριστο γεγονός".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ