13/07/18 - 20:30

Άγνοια Ουζουνίδη για τα μεταγραφικά – Εκεί θέλει δουλειά η ΑΕΚ

Αποκαλυπτικός ο τεχνικός της ΑΕΚ μετά το φιλικό με τη Λάρνακα.

Sportdog Team
Άγνοια Ουζουνίδη για τα μεταγραφικά – Εκεί θέλει δουλειά η ΑΕΚ
582views 0shares

Στο πρώτο του σχόλιο μετά τη λευκή ισοπαλία της ΑΕΚ με την ΑΕΚ Λάρνακας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμφανίστηκε προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας του. Αργότερα, στη συνομιλία που είχε με τους ανθρώπους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ένωσης δικαιολόγησε την εμφάνιση αποδίδοντας κάποια κακώς κείμενα στην κούραση. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Στο τεχνικό – τακτικό κομμάτι χρειαζόμαστε ακόμη πράγματα. Εκεί θέλει να έχεις φρεσκάδα, θέλει να έχεις την κίνηση, να έχεις καθαρό μυαλό... Όταν είσαι κουρασμένος το μυαλό σου δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Τα παιδιά ήταν πολύ φορτωμένα από τις διπλές προπονήσεις της Δευτέρας και της Τρίτης, όμως προσπαθούν, θέλουν, έχουν διάθεση. Έχω υπομονή να περιμένω να βγάλουν τα πράγματα που θέλω. Παρότι παίρνουν τις θέσεις, οι επιλογές τους δεν είναι αυτές που πρέπει. Είναι φυσιολογικό όμως για μένα, το έχω πει ότι δεν είναι εύκολο μέσα σε δύο εβδομάδες να αλλάξεις το άμεσο παιχνίδι και να το πας σε παιχνίδι κυκλοφορίας από πίσω...

Σιγά σιγά, με τις υπόλοιπες προπονήσεις νομίζω θα 'ρθούν αυτά που θέλω, γιατί έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες, είναι καλοί παίκτες, έχουν ποιότητα, οπότε όταν θα λυθούν λίγο τα πόδια τους θα τα βγάλουν αυτά. Από εκεί και πέρα, θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί και κάποιο γκολ, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει κι εμείς, αλλά σας είπα ότι για μένα δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία τα αποτελέσματα σε αυτά τα παιχνίδια. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε μια προσπάθεια να κάνουν πράγματα. Υπήρχαν διαστήματα που πραγματικά προσπάθησαν, ανεξάρτητα αν δεν βγήκαν, και ξαναλέω για μένα είναι λογικό σε αυτό το σημείο, είμαστε δύο εβδομάδες από την αρχή της προετοιμασίας, και κυρίως όταν παίζεις με αντιπάλους που είναι πιο φρέσκοι και η ΑΕΚ Λάρνακας είναι μια ομάδα που έχει συνοχή, είναι ακόμη πιο δύσκολο. Αλλά είναι καλό να παίζεις με ομάδες που αυτή την περίοδο είναι μια ταχύτητα πάνω από σένα, γιατί πιέζεσαι και εσύ, κάνεις τα τρεξίματα που θέλεις και, όπως είπα, κάνεις και τα λάθη που πρέπει να βελτιώσεις στην πορεία».

Για το πρόβλημα που είχε η ΑΕΚ όταν πιεζόταν ψηλά να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή: «Σας είπα ότι οι παίκτες παίρνουν τις θέσεις αλλά ακόμη δεν έχουν τις επιλογές που πρέπει. Αυτά είναι κάποια πραγματάκια που πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο, να τα βελτιώσουμε... Θα έρθουν... Δεν ανησυχώ. Σας είπα ότι αυτά τα παιχνίδια είναι καλά να βλέπεις τα λάθη σου, για να τα διορθώσεις στην πορεία».

Για τα μεταγραφικά: «Δεν έχω κάποια νεότερη ενημέρωση».

Για το αν το πρόσημο από τις προπονήσεις είναι θετικό: «Ακόμη θέλουμε πολύ για να φτάσουμε στον τρόπο που θέλω εγώ να αναπτυχθεί η ομάδα. Θέλει πολλή δουλειά, θέλει πολλή προπόνηση, θέλει πολύ χρόνο. Σας είπα ότι τα παιδιά υπάρχουν σημεία που παίρνουν τις σωστές θέσεις, αλλά όταν όλο το κορμί σου είναι κουρασμένο, είναι λογικό να μην έχεις τη σωστή λύση. Σε πρώτη φάση ότι προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα είναι καλό. Το ότι ακόμη δεν μπορούμε είναι για μένα φυσιολογικό. Θέλει υπομονή από όλους μας, κι από εμένα και από τους παίκτες, για να το βγάλουμε αυτό μέσα στο γήπεδο. Και κυρίως θέλει ξεκούραστο κορμί, για να έχεις τις καλύτερες επιλογές, τις καλύτερες πάσες... Είχε φάσεις που πραγματικά βλέπατε ότι κάναμε κάποιο κοντρόλ και η μπάλα έφευγε, από πάικτες που φημίζονται για την τεχνική τους».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ