Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες για ΠΑΟΚ: «Ποιο Champions League; Δε χάνει τον τίτλο - Καμία πρόταση για τον...»
| 2018-07-15 15:45:00

Φοβερές ατάκες για ΠΑΟΚ: «Ποιο Champions League; Δε χάνει τον τίτλο - Καμία πρόταση για τον...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερές ατάκες για ΠΑΟΚ: «Ποιο Champions League; Δε χάνει τον τίτλο - Καμία πρόταση για τον...»

Ασπρόμαυρος ρεπόρτερ αναλύει τα του Δικεφάλου του Βορρά.

Πεπεισμένος ότι ο τίτλος της σεζόν 2018-2019 δεν χάνεται με τίποτα από τον ΠΑΟΚ είναι ο Γιώργος Κουβεντίδης. Ο διευθυντής της εφημερίδας «Forza» μίλησε στο sportdog για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό, τις προσθαφαιρέσεις και όσα ζητήματα καίνε τους Θεσσαλονικείς.

Ο ασπρόμαυρος ρεπόρτερ τόνισε, ότι ο Δικέφαλος θα είναι καλύτερη ομάδα, επειδή διατήρησε τον περσινό κορμό. Παράλληλα ξεκαθάρισε, ότι στην ομάδα δεν τρέφουν αυταπάτες. Θεωρούν, ότι μπορούν να κάνουν καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία σε σχέση με πέρσι, δεν βλέπουν όμως συνέχεια στο Champions League.

Συν τοις άλλοις ο συνάδελφος απάντησε στο δίλημμα του ρεπορτάζ. Ουάρντα ή Ενρίκε; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως έχει δει την εικόνα της ομάδας από τα φιλικά προετοιμασίας;

«Εγώ δεν δίνω τόση σημασία στα φιλικά. Το προφανές είναι, ότι δεν είναι χειρότερη ομάδα από πέρσι. Άλλωστε είναι η ίδια ομάδα σε παίκτες. Από τους βασικούς στην ουσία ο Κάμπος έφυγε. Στο συν πλην δεν είναι στο πλην ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι καλή και αν καταφέρει ο Λουτσέσκου να τη φέρει στο επίπεδο που ήταν στο δεύτερο μισό της τελευταίας σεζόν, νομίζω, ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος».

Το Ζαμπά πως τον βλέπεις για αντί-Κάμπος;

«Θεωρητικά είναι καλύτερος παίκτης. Το θέμα είναι, ότι ο Κάμπος ήταν κομμάτι της ομάδας. Χάνει μία σταθερά ο ΠΑΟΚ με την αποχώρησή του. Ο Ζαμπά είναι καινούριος, τεχνικά είναι καλύτερος, αλλά θέλει προσαρμογή. Το ότι έχασε τον Κάμπος μπορεί να είναι απώλεια για τον ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση. Σε τρεις μήνες μπορεί να μην είναι».

Η εικόνα του Ελ Καντουρί στα χαφ ικανοποιεί τους ανθρώπους της ομάδας;

«Ο Ελ Καντουρί είναι καλός παίκτης. Πολλές φορές ξεχνάμε, ότι πολλοί παίκτες έρχονται στο τέλος των μεταγραφών. Πέρσι ήρθαν τελευταίοι ο Ελ Καντουρί, ο Μαουρίσιο και ο Βιεϊρίνια. Ο Καντουρί είχε έρθει στη ρεβάνς με την Έστερσουντ. Οι άλλοι ήρθαν 10 ημέρες αργότερα, δηλαδή προετοιμασία δεν έκαναν, μπήκαν κατευθείαν να παίξουν σε μία ομάδα που είχε πρόβλημα εκείνη την εποχή. Αυτοί είναι καλοί παίκτες όλοι. Είναι δεδομένο, ότι με προετοιμασία θα είναι καλύτεροι φέτος. Δεν είναι έκπληξη ότι ο Ελ Καντουρί είναι καλός αυτήν την εποχή. Στον ΠΑΟΚ φαίνεται σαν μια ακόμα προσθήκη. Πέρσι δεν μπόρεσε να προσφέρει».

Με το θέμα αριστερό μπακ τι γίνεται; Θα παραμείνει ο Βιεϊρίνια;

«Το έχει πει και ο Λουτσέσκου σε ανύποπτη στιγμή, ότι και φέτος ο Βιεϊρίνια θα είναι αριστερό μπακ. Ο ΠΑΟΚ κάποια στιγμή θα πάρει αριστερό μπακ, όχι όμως πρώτης γραμμής. Θα πάρει κάποιον στιλ Αζεβέδο, δηλαδή ένας παίκτης που θα αποκτηθεί και θα ξέρει ότι έρχεται ως μπακ απ. Δεν νομίζω, ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει πολλά λεφτά για να πάρει αριστερό μπακ, πρωτοκλασσάτο. Θα πάρει ρεζέρβα».

Φέτος στην προετοιμασία υπάρχει μάχη ανάμεσα σε Ουάρντα και Ενρίκε; Ποιος από τους δύο προβλέπεις, ότι θα παραμείνει;

«Αν δεν αποκτηθεί ο Βερνμπλουμ θα μείνει ένας. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ πάρει Βέρνμπλουμ θα τεθεί αμέσως θέμα αποχώρησης του Σάκχοφ. Άρα έτσι μπορεί να αδειάσει θέση ξένου. Το ερώτημα είναι όντως Ουάρντα ή Ενρίκε. Μαντεύω, ότι σε αυτή τη φάση έχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα να μείνει ο Ουάρντα. Γιατί ο Βραζιλιάνος φαίνεται πως δεν προσαρμόζεται στα θέλω του Λουτσέσκου. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι στην πορεία».

Δεν υπάρχει κάποια καλή πρόταση για τον Ουάρντα, μιας και ήταν Μουντιαλικός;

«Αν είχε συμφέρουσα πρόταση ενδεχομένως και να τον είχε πουλήσει τώρα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προτάσεις για παίκτες του, ούτε για τον Ουάρντα, ο οποίος εξ αρχής ήταν προς πώληση. Πριν την προετοιμασία ήταν γνωστό ότι ο Ενρίκε θα μείνει για τον Ουάρντα θα γίνονταν προσπάθειες να πωληθεί. Προφανώς δεν βρέθηκε πρόταση. Σε αυτή τη φάση ο Ουάρντα είναι προς την παραμονή, χωρίς να είναι σίγουρο».

Έτσι όπως είναι ο ΠΑΟΚ τώρα θεωρείς, ότι μπορεί να περάσει τη Βασιλεία;

«Όπως είναι ο ΠΑΟΚ σήμερα, επειδή είναι η περσινή ομάδα, νομίζω, ότι είναι ανοικτό παιχνίδι. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ μπορεί έτσι να αποκλείσει τη Βασιλεία. Και σίγουρα μπορεί να προχωρήσει. Αν με ρωτούσατε για μακροχρόνια θα έλεγα, ότι με βάση την ομάδα που έχει, τις μεταγραφές των ανταγωνιστών του και το κλίμα που διαμορφώνεται, νομίζω, ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην καινούρια σεζόν ως το πρώτο και μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, δεν βλέπω πως μπορεί να το χάσει το πρωτάθλημα και ας ξεκινά με -2 βαθμούς. Με την ομάδα που έχει νομίζω, ότι μπορεί να κάνει και κάτι καλό στην Ευρώπη. Εγώ δεν ακούω όσα λέγονται για πορείες στο Champions League. Θεωρώ ότι το μονοπάτι του ΠΑΟΚ είναι δύσκολο.Δεν θα κρεμαστεί στα προκριματικά, αν και φυσικά θέλει να περάσει τη Βασιλεία. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν χτίζει ομάδα για να περάσει τη Βασιλεία, αλλά για να πάρει το πρωτάθλημα και να κάνει καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Εφόσον πάρει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, ο δρόμος είναι ανοικτός για το Champions League. Οι προκριματικοί των πρωταθλητών είναι διαφορετικοί άλλωστε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags