Facebook Pixel Sportdog.gr | Επαλέ: «Η αγάπη του κόσμου του Ηρακλή θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου»
| 2018-07-17 06:35:00

Επαλέ: «Η αγάπη του κόσμου του Ηρακλή θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου»

Sportdog Team
Επαλέ: «Η αγάπη του κόσμου του Ηρακλή θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου»

Για την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Γαλλία αλλά και για τον Ηρακλή, μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των "κυανόλευκων", Ζοέλ Επαλέ.

Aναλυτικά όλα όσα δήλωσε στον Arena:

Για τους πανηγυρισμούς στο Παρίσι και την παρουσία της Γαλλίας στο Μουντιάλ: «Στο Παρίσι έγινε χαμός χθες. Το Σαντ Ελιζέ ήταν γεμάτο κόσμο. Αυτό είχε γίνει πρώτη φορά πριν 20 χρόνια, όταν η Γαλλία κέρδισε το Μουντιάλ του ’98. Χθες ήταν κάτι πολύ σημαντικό αυτό που κάναμε, γιατί πριν από δυο χρόνια χάσαμε από την Πορτογαλία στο Euro και όλος ο κόσμος φέτος ήθελε το Μουντιάλ, για να έχει δυο αστέρια στην μπλούζα πια η ομάδα. Ήταν ένα από τα φαβορί η Γαλλία, αλλά η ομάδα έχει μικρούς παίκτες χωρίς μεγάλη εμπειρία. Ο Ντεσάμπ έκανε προετοιμασία για να έχει φυσική κατάσταση μετά τον όμιλο η ομάδα, γιατί ήξερε ότι αν περάσει θα παίξει με μεγάλες ομάδες. Ξεκίνησαν σιγά σιγά και φόρτσαραν μετά οι παίκτες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ο Ντεσάμπ ξεκίνησε με άλλη τακτική στον πρώτο αγώνα όμως αν συνέχιζε να παίζει έτσι κατάλαβε πως θα είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια για την ομάδα. Μπήκε μέσα ο Ζιρού από το επόμενο ματς και άλλαξαν πράγματα. Παρόλο που δεν έβαλε γκολ, έπαιζε μεγάλο ρόλο στην ισορροπία της ομάδας. Από την τηλεόραση το έβλεπα το ματς χθες, ήθελα να πάω στο Σαντ Ελιζέ να το δω, όμως ήξερα ότι αν κερδίσει η Γαλλία θα ήταν δύσκολο να φτάσω σπίτι μετά και για αυτό έμεινα με την οικογένειά μου σπίτι, κάναμε μπάρμπεκιου και είδαμε το ματς. Όλοι μετά τον αγώνα ήταν έξω με σημαίες και ήταν πολύ ωραίο».

Για την προπονητική του καριέρα: «Εγώ είμαι προπονητής εδώ, έχω ανέβει τέσσερις κατηγορίες με την ομάδα μου. Είμαστε στην πιο μεγάλη κατηγορία του ερασιτεχνικού τώρα. Αν συνεχίσουμε έτσι και ανέβουμε κι άλλη κατηγορία, θα βρεθούμε στην… ελληνική τέταρτη κατηγορία, για να σας δώσω να καταλάβετε. Είναι πολύ δύσκολο στην Γαλλία το ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες παρόλο που δεν είναι επαγγελματικές, έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες και είναι δύσκολο να παίζεις και να είσαι προπονητής εκεί. Είμαι νέος προπονητής ακόμη, δουλεύω σκληρά και δεν είμαι 100% έτοιμος. Κάθε χρόνο κερδίζω εμπειρία και θα δούμε μετά τι θα γίνει».

Για τον Ηρακλή: «Έμαθα ότι ο Ηρακλής ανέβηκε και ότι ο Τάσος ο Κατσιαμπής είναι στην ομάδα και κάνει καλή δουλειά. Αν συνεχίσουμε έτσι, θέλω να δω τον Ηρακλή να γυρίσει και πάλι στην Α’ εθνική. Μακάρι να τελειώσουν τα οικονομικά προβλήματα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Θέλω να φέρω παίκτες από εδώ στον Ηρακλή, αλλά πρέπει να μιλήσω με τον Τάσο και τον προπονητή πρώτα. Δεν ξέρω σε ποια θέση θέλουν παίκτες και θα δω μετά αν μπορούν να παίξουν στο επίπεδο του Ηρακλή. Έχει πάντως καλούς παίκτες που αν πάρουν δυο-τρεις μήνες προπονήσεων για να πάρουν ρυθμό, θα βοηθήσουν. Η αγάπη του κόσμου του Ηρακλή δεν μπορεί να αγοραστεί από κανέναν, αν έχει αγάπη ο κόσμος σε κάποιον, σημαίνει ότι έκανε αυτό που έπρεπε και αυτό θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου, γιατί ένιωσα σαν το σπίτι μου εκεί. Αν θα ξαναγυρίσω στην Ελλάδα, μακάρι να γυρίσω στον Ηρακλή και να δουλέψω μέσα στην ομάδα».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags