Facebook Pixel Sportdog.gr | Καραγεωργίου: "Πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ"
| 2018-07-19 01:15:00

Καραγεωργίου: "Πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ"

Sportdog Team
Καραγεωργίου: "Πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ"

Μίλησε για τα τεκταινόμενα στον Δικέφαλο ο έμπειρος τεχνικός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τον περσινό κορμό κόντρα στη Βασιλεία: «Είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει ο ΠΑΟΚ αυτή τη χρονική στιγμή. Ξεκίνησε μία προετοιμασία για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, που μπορεί να αλλάξει την τύχη του. Ο ΠΑΟΚ έχει την ώριμη σκέψη να παραταχθεί σχεδόν με την ίδια ομάδα, η οποία τα πήγε πολύ καλά στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει τη δυνατότητα να πετύχει μία μεγάλη πρόκριση επί ενός πολύ μεγάλου αντιπάλου. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο προπονητής δε θα είχε τη δυνατότητα να εντάξει τους νέους παίκτες. Τώρα γίνεται μία στοχευμένη μίνι προετοιμασία ειδικά για τα παιχνίδια με τη Βασιλεία».

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι οι παίκτες διατήρησαν ένα καλό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και ήρθαν έτοιμοι στην προετοιμασία. Από ό,τι έχω δει και ακούσει, οι περισσότεροι είναι συνειδητοποιημένοι. Μαζί με το κομμάτι της γνωριμίας με τον προπονητή, η ομάδα είναι πολύ πιο έτοιμη από την αντίπαλό της, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα με τη φυγή βασικών παικτών. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο προπονητής ξέρει σε τι επίπεδο βρίσκεται ο κάθε παίκτης, μέσα από τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων. Πάντως, πιστεύω ότι δουλεύει σωστά».

Για τις θέσεις στις οποίες ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση: «Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σέντερ μπακ, που πιστεύω ότι είναι έμπειρος παίκτης (σ.σ. Χατσερίδης). Αυτή την κίνηση τη χρειαζόταν και την έχει κάνει. Έκανε προσπάθειες για ένα χαφ, που θεωρώ ότι το χρειάζεται, χωρίς όμως να ευοδωθούν με επιτυχία. Παράλληλα, νομίζω ότι χρειάζεται και έναν άλλον σέντερ φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Πρίγιοβιτς. Να μπορεί να καλύπτει τα κενά, να είναι πιο γρήγορος και πιο κινητικός. Και μιλάω είτε για αντικατάσταση του Πρίγιοβιτς στο αρχικό σχήμα είτε για το ενδεχόμενο να παίζουν και οι δύο μαζί».

Για το επίπεδο των υπόλοιπων ομάδων: «Αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Το οικονομικό σκέλος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην έλευση καλών παικτών και προπονητών. Δυστυχώς βλέπουμε ότι κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται χειρότερα από πλευράς ποιότητας. Κι αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στο οικονομικό κομμάτι. Οι προπονητές που βρίσκονται στην Α’ και στη Β’ Εθνική είναι προσαρμοσμένοι ανάλογα με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο νέο πρωτάθλημα: «Αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, θα έχουν ευθύνη όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Έχει μία καλή ομάδα, η οποία ενισχύθηκε. Δε βλέπω κανένα λόγο για να μην πάει καλά στο πρωτάθλημα. Τον θεωρώ ως πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα, αρκεί να μη συμβούν όσα συνέβησαν πέρσι».

Για το αν η Γαλλία κέρδισε δίκαια τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Με την εικόνα που παρουσίασε σε ολόκληρο το τουρνουά, πήρε δίκαια τον τίτλο. Σε όλα τα ματς ήταν καλή, χωρίς να λέω πολύ καλή. Η Κροατία, από την πλευρά της, ήταν στην… τσίτα στον τελικό, καθώς προερχόταν από τρεις παρατάσεις. Δε λέω ότι δεν ήταν καλή ομάδα, όμως οι Γάλλοι ήταν ανώτεροι».

Πηγή: FAIR PLAY FM 96,1

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags