Facebook Pixel Sportdog.gr | Με το... αριστερό ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός - Πού προβλήματισε, γιατί τρίβει τα χέρια του ο Δώνης
| 2018-07-18 22:24:00

Με το... αριστερό ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός - Πού προβλήματισε, γιατί τρίβει τα χέρια του ο Δώνης

Sportdog Team
Με το... αριστερό ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός - Πού προβλήματισε, γιατί τρίβει τα χέρια του ο Δώνης

Ήττα από την Άλκμααρ στο πρώτο φιλικό με 2-0.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους ηττήθηκε με 2-0 από την ανώτερη Άλκμααρ παρουσιάζοντας καλή εικόνα ανασταλτικά με προβλήματα όμως στο δημιουργικό κομμάτι.

Σε ένα αρκετά δύσκολο δεδομένης της ποιότητας αλλά και του βαθμού ετοιμότητας του αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από την ολλανδική Άλκμααρ στην πρεμιέρα του στα φετινά φιλικά προετοιμασίας. Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν καλοί σε γενικές γραμμές στον αμυντικό τομέα, ωστόσο, έδειξαν πως χρειάζονται αρκετή δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι. Ξεχώρισαν για την ομάδα του Γιώργου Δώνη οι Έργκους Κάτσε και Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Το πρώτο μέρος κύλησε με την Άλκμααρ να είναι ανώτερη στο πρώτο μισάωρο και να καταφέρνει να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ στο 17’ όταν ο Μποαντού αξιοποίησε αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού. Στο 26’ οι πράσινοι είχαν την πρώτη τους αξιόλογη φάση στο ματς μετά από προσπάθεια των Κουλιμπαλί και Μουνιέ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φραϊντέι σούταρε όμως ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Δώνη ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να απειλήσουν περισσότερο την ολλανδική εστία. Στο 38’ Ρεγκάκος και Μουνιέ συνδυάστηκαν, όμως το σουτ του Γάλλου κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χατζηγιοβάνης βρέθηκε σε καλή θέση όμως τον πρόλαβε ο αμυντικός της Άλκμααρ.

Μάλιστα, κόντρα στη ροή του ματς η Άλκμααρ έφτασε και σε δεύτερο γκολ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45’ όταν ο Φραϊντέι μετά από σέντρα από αριστερά έκανε το πλασέ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο ματς τους Κότσαρη, Στάικο, Μαυρομμάτη και Τζανδάρη στις θέσεις των Διούδη, Ινσούα, Κάτσε και Δώνη. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 48’ μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Κουλιμπαλί. Ο παίκτης από το Μάλι ήταν γενικότερα από τους διακριθέντες για τον Παναθηναϊκό βοηθώντας σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στην δημιουργία κάποιων φάσεων.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν και για τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα ο ρυθμός της αναμέτρησης να πέσει αισθητά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως έπρεπε να φτάσουμε στο 76’ για να δούμε κάποια τελική προς μία από τις δύο εστίες όταν ο Μπελ Χασάνι έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Κότσαρη να κάνει μία ωραία απόκρουση. Στο 80’ ο Μπουζούκης δοκίμασε το πόδι του όμως δεν βρήκε στόχο.

Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Παναθηναϊκό όταν στο 90’ ο Πίσπας έκανε την κεφαλιά από καλή θέση όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Έτσι το 2-0 ήταν το τελικό σκορ, ενώ για τον Παναθηναϊκό πλέον ακολουθεί το φιλικό με την Άντβερπ το απόγευμα της Κυριακής.

Παναθηναϊκός: Διούδης(46' Κότσαρης), Γιόχανσον(63' Θεοχάρης), Ινσούα(46' Μαυρομάτης), Οικονόμου(71' Οικονομόπουλος), Κολοβέτσιος(80' Κουντουριώτης), Κουλιμπαλί(70' Αποστολάκης), Κάτσε(46' Στάϊκος), Δώνης(46'Τζανδάρης), Μουνιέ(57' Mπουζούκης), Χατζηγιοβάνης(57' Χαντζάρας), Ρεγκάκος(63' Πίσπας).

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags