Facebook Pixel Sportdog.gr | Έξυπνες βόμβες από Μαρινάκη - Έτσι φτιάχνει ομαδάρα και τους αφήνει όλους άφωνους
| 2018-07-22 09:05:00

Έξυπνες βόμβες από Μαρινάκη - Έτσι φτιάχνει ομαδάρα και τους αφήνει όλους άφωνους

του Παναγιώτη Νικολάου
Έξυπνες βόμβες από Μαρινάκη - Έτσι φτιάχνει ομαδάρα και τους αφήνει όλους άφωνους

Άλλα κόλπα φέτος από το αφεντικό του Ολυμπιακού...

Διαφορετικό σε μεγάλο βαθμό είναι το φετινό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος χτίζεται σε νέες βάσεις και σε διαφορετική φιλοσοφία, αν κρίνουμε από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο θέμα των μεταγραφών.

Οι Πειραιώτες, για την ώρα τουλάχιστον, έχουν αφήσει στο παρελθόν τις κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως ήταν για παράδειγμα τα προηγούμενα καλοκαίρια η απόκτηση παικτών τύπου Καρντόσο – Εμενίκε και συζητούν – φέρνουν στο λιμάνι ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην τρελαίνουν τον κόσμο, αρέσουν όμως στον Πέδρο Μαρτίνς και ταιριάζουν στα πλάνα του.

Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει ήδη προχωρήσει σε αρκετές προσθήκες ενόψει της νέας σεζόν και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να… σπάσει τον κουμπαρά, καθώς οι περισσότερες μεταγραφές του μέχρι τώρα, είναι έξυπνα deals, με παίκτες που είτε ήρθαν ως ελεύθεροι είτε με λίγα χρήματα, καθώς ήθελαν να φύγουν από τις ομάδες τους για να έρθουν στους Ερυθρολεύκους.

Μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ως ελεύθερο τον Μάνο που έκανε τρομερή σεζόν με τον ΟΦΗ και ήδη έχει ξεκινήσει δυνατά στην προετοιμασία, επίσης ως ελεύθερους τους γνωστούς από την εν Ελλάδι καριέρα τους Φετφατζίδη – Χριστοδουλόπουλο, ενώ γύρισαν στην ομάδα «ψημένοι» και έτοιμοι να βοηθήσουν και να δώσουν λύσεις οι Μπουχαλάκης και Τσιμίκας.

Επίσης, μία έξυπνη κίνηση ήταν και η μεταγραφή του Γιαννιώτη, για την απόκτηση του οποίου παραχωρήθηκε στον Ατρόμητο ο Ρισβάνης, ενώ ως ελεύθερος ήρθε και ο Ποντένσε, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τελείως η κατάσταση με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία δείχνει αποφασισμένη να κυνηγήσει δικαστικά την υπόθεση για να μην χάσει «τζάμπα» τον Πορτογάλο 22χρονο εξτρέμ.

Συνολικά λοιπόν, οι Πειραιώτες για όλες αυτές τις κινήσεις έχουν δαπανήσει λιγότερα από όσα έδωσαν πέρυσι μόνο για τον Οφόε, περίπου 2.1 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ήδη… τρέχει η μεταγραφή του Αχμέτ Χασάν ή αλλιώς Κόκα της Μπράγκα για την επίθεση, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό και πιέζει για να προχωρήσει το deal, εξέλιξη που σαφώς βολεύει τους Ερυθρολεύκους.

Έτσι λοιπόν, στα μέσα Ιουλίου ο Ολυμπιακός έχοντας κινηθεί μεθοδικά και με συγκεκριμένο πλάνο, πάντα μετά από συζήτηση με τον προπονητή, έχει ολοκληρώσει 11 μεταγραφές και μόλις μία από αυτές με αγορά (του Κόκα εφόσουν κλείσει, με την τιμή του στα 2 εκατ. ευρώ). Οι Πειραιώτες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ τους, ψάχνουν δύο χαφ και ένα στόπερ μετά το ναυάγιο με τον Μεριά (δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανατροπή στην υπόθεσή του) και μετά μόνο κάποιες «έξτρα πινελιές».

Έχοντας κλείσει βέβαια όλες τις τρύπες, θα περάσει σε εφαρμογή άμεσα και το πλάνο των αποχωρήσεων αφού όπως σας ενημέρωσε και την Παρασκευή το spοrtdog.gr, μέσα στις επόμενες ημέρες θα σκάσει πώληση, πιθανότατα αμυντικού. Στο Λιμάνι θέλουν να κάνουν ένα γερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ τους και έχοντας φέρει τους παίκτες που θέλουν για την επόμενη σεζόν, θα πάρουν την σκούπα χωρίς δεύτερες σκέψεις και συναισθηματισμούς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags