Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη-βόμβα για την Επιτροπή που θα κρίνει την υπόθεση Λάζαρου: «Είναι παράνομη γιατί...»!
| 2018-07-22 23:22:00

Αποκάλυψη-βόμβα για την Επιτροπή που θα κρίνει την υπόθεση Λάζαρου: «Είναι παράνομη γιατί...»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αποκάλυψη-βόμβα για την Επιτροπή που θα κρίνει την υπόθεση Λάζαρου: «Είναι παράνομη γιατί...»!

Νομικός για το θέμα που είναι στα μαχαίρια ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της προσφυγής της ΑΕΚ κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ. Η υπόθεση αναβλήθηκε μετά από αίτημα των Πειραιωτών, οι οποίοι κατέθεσαν προσφυγή εις βάρος της Ένωσης.

Το sportdog.gr ζήτησε από τον Γιώργο Παναγόπουλο, δικηγόρο και πρόεδρο του «Ινστιτούτου Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου» ένα σχόλιο, προκειμένου να μας διαφωτίσει ενόψει της εκδίκασης.

«Αυτές οι περιπτώσεις δεν χωρούν προβλέψεις. 50-50 είναι. Έτσι και αλλιώς δεν κρίνονται πρωτοβάθμια. Η υπόθεση στην ουσία θα κριθεί στο διαιτητικό δικαστήριο. Όποιος κάνει ενστάσεις μπορεί να τραβήξει και στα πολιτικά δικαστήρια η υπόθεση», ήταν το αρχικό σχόλιο του νομικού.

Τις προηγούμενες ημέρες προκλήθηκε τεράστιος σάλος με την παραίτηση του μέλους της ΕΕΟΔ της ΕΠΟ, Γιάννη Χατζησαββάογλου, προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπιση του Ολυμπιακού στην υπόθεση. Ο Γιώργος Παναγόπουλος ήταν ξεκάθαρος για το ζήτημα.

«Ο Χατζησαββάογλου είναι δικηγόρος, εφόσον παραιτήθηκε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι καθαρά ηθικό. Είναι αυτονόητο αυτό. Η ΕΠΟ είναι ένα μπάχαλο και δεν υπάρχουν διατάξεις να λένε ποιοι δικαιούνται να εκπροσωπήσουν νομικά μία ομάδα και ποιοι όχι... Φταίει το καθεστώς της Ομοσπονδίας και η δικονομία της», υπογραμμίζει.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος εκπροσώπησε τον Πλατανιά σε υπόθεση με πολλές ομοιότητες με αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Η κρητική ΠΑΕ μάλιστα αιτήθηκε την ακύρωση της απόφασης της απόφασης της Επιτροπής για την περίπτωση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Στάμου.

«Εγώ έχω προσβάλλει σαν Πλατανιάς την Επιτροπή. Τη θεωρώ παράνομη. Έχω υποβάλλει ενστάσεις. Έχουμε και εμείς μια περίπτωση αντίστοιχη με του Χριστοδουλόπουλου. Είχαμε κάνει και εμείς τα ίδια πράγματα. Zητήσαμε αποζημίωση και απαγόρευση μεταγραφών. Σαν διαδικασίες έμοιαζαν, δεν ήταν όμοιες υποθέσεις», υποστηρίζει ο Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος στην αίτηση επανασυζήτησης της υπόθεσης, όπως θα δείτε και στο σχετικό έγγραφο, ανάμεσα στους πολλούς λόγους που ζητά ακύρωση της απόφασης είναι και το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Βασιλειος Ανδρόνικος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, όπως επιτάσσει ο ισχυων Νόμος ΚΟΝΤΟΝΗ, ο Ν. 2725, ο Δικονομικος Κανονισμός αλλά και το άρθρο 22 του ισχύοντος ΚΙΜΠ.

«Γι' αυτό θεωρώ ότι η ΕΕΟΔ είναι αναρμόδια και οι αποφάσεις της είναι άκυρες», αναφέρει ο Γιώργος Παναγόπουλος.

Δείτε τι αναφέρει το έγγραφο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags