Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ - Αυτό είναι το προφίλ της Σπαρτάκ Μόσχας
Ποδόσφαιρο
| 2018-07-23 14:15:00

Πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ - Αυτό είναι το προφίλ της Σπαρτάκ Μόσχας

Sportdog Team
Πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ - Αυτό είναι το προφίλ της Σπαρτάκ Μόσχας

Θα αντιμετωπίσει τους Ρώσους, αν περάσει τη Βασιλεία.

 

Το προφίλ

H Σπαρτάκ Μόσχας, ιδρύθηκε στις 22 Απριλίου 1922 ως αθλητικός σύλλογος. Ιστορικά ήταν μέρος της αθλητικής κοινωνίας Σπαρτάκ. Στις άλλες ομάδες της κοινωνίας περιλαμβάνεται η Σπάρτακ Μόσχας στο χόκεϊ επί πάγου. Σήμερα, ο σύλλογος δεν είναι συνδεδεμένος με την αθλητική κοινωνία της Σπαρτάκ, καθώς αποτελεί ανεξάρτητη ιδιωτική οργάνωση.

Η ομάδα έχει ως χρώματα το κόκκινο και το λευκό και ως έμβλημα το "С", αρχικό γράμμα της ρωσικής λέξης «Спартак» (Σπάρτακος). Το ψευδώνυμο της ομάδας είναι «Ερυθρόλευκοι». Επίσης, απαντώνται τα ψευδώνυμα «Κρέας» και «Γουρούνια», επειδή στις απαρχές της, τη δεκαετία του '20, η ομάδα υποστηριζόταν οικονομικώς από μια βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος.

Η Σπαρτάκ αποτελεί έναν από τους πολυνίκες συλλόγους της Ρωσίας. Έχει κατακτήσει 12 Πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης και 10 Πρωταθλήματα Ρωσίας. Επίσης, 10 Κύπελλα Ε.Σ.Σ.Δ. και 3 Κύπελλα Ρωσίας. Έχει δε κατά καιρούς διακριθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Το γήπεδο

Η Σπαρτάκ δεν είχε ποτέ ιδιόκτητο γήπεδο. Αγωνιζόταν σε διάφορα στάδια της Μόσχας. Έχει αγωνιστεί ακόμα και στην Κόκκινη Πλατεία σε ένα φιλικό αγώνα επίδειξης.

Σήμερα χρησιμοποιεί το «Λουζνίκι», το οποίο ανήκει στην Τορπέντο Μόσχας. Τελευταία, γίνεται μια προσπάθεια να χτιστεί στάδιο της ομάδας στην ιστορική περιοχή Τούσινο, στα βόρεια της Μόσχας.

Πλέον, η Σπαρτάκ έχει καινούργιο γήπεδο που χτίστηκε για το Παγκοσμίο Κυπέλλο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, το Otkritie Arena, χωρητικότητας 45.360 θέσεων.

Τι έκανε πέρσι

Tην περσινή σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας 56 βαθμούς, με απολογισμό, 16 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το αστέρι

Ο κινητήριο μοχλός της Σπαρτάκ, είναι ο 25χρονος Ολλανδός, Κουΐνσι Προμς, ο οποίος αποτελεί τον ηγέτη της μεσοεπιθετικής γραμμής των Ρώσων, μετρώντας σε 128 συμμετοχές από το 2014 που πήρε μεταγραφή από την Τβέντε στον σύλλογο της Μόσχας, 64 γκολ και 33 ασίστ!

Ο προπονητής

Ο 54χρονος Ιταλός, Μάσιμο Καρέρα, βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το καλοκαίρι του 2016, με τους Μοσχοβίτες να κατακτούν υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού, ένα πρωτάθλημα και ένα Super Cup Ρωσίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags