Facebook Pixel Sportdog.gr | Ζόρια για ΑΕΚ - Τα προφίλ των Σέλτικ και Ρόζενμποργκ
Ποδόσφαιρο
| 2018-07-23 15:15:00

Ζόρια για ΑΕΚ - Τα προφίλ των Σέλτικ και Ρόζενμποργκ

Sportdog Team
Ζόρια για ΑΕΚ - Τα προφίλ των Σέλτικ και Ρόζενμποργκ

Καθόλου εύκολη η δουλειά της Ένωσης με όποιον αντίπαλο και να της τύχει.

 

Το προφίλ της Σέλτικ

Μία εκ των Σέλτικ και Ρόζενμποργκ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Οι δύο τους τέθηκαν αντιμέτωπες και πέρυσι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και η Σέλτικ προκρίθηκε αφού στο πρώτο παιχνίδι στη Γλασκώβη ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, ενώ στο δεύτερο επικράτησε στη Νορβηγία με 1-0. 

Οι Σκοτσέζοι πέρυσι κατέκτησαν πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ Σκωτίας ενώ έφτασαν μέχρι τους ομίλους του Champions League, όπου τερμάτισαν τρίτοι πίσω από την Μπάγερν Μονάχου και την Παρί Σεν Ζερμέν. Στο Europa League αποκλείστηκαν στους 32 από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. 

Φέτος προκρίθηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού κέρδισε δύο φορές την Άλασκερτ με 3-0. 

Προπονητής της είναι ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος λίγο έλλειψε να πάρει το πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ τη χρονιά 2013-14. 

Βασικός και αναντικατάστατος κάτω από το τέρμα είναι ο Κρεγκ Γκόρντον. Την άμυνα αποτελούν οι Μίκαελ Λούστιγκ, Ντέντρικ Μπογιάτα, Κρίστοφερ Άτζερ και Κίεραν Τιέρνεϊ. Στο κέντρο παίζει ο αρχηγός Σκοτ Μπράουν, με τον Κέιλουμ ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος πέρυσι πέτυχε 12 τέρματα σε 52 συμμετοχές. Ως εξτρέμ αγωνίζεται ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Σκοτ Σίνκλερ, που σκόραρε 18 φορές σε 52 συμμετοχές και ο Τζέιμς Φόρεστ, ο οποίος πέτυχε 17 γκολ τις 58 φορές που αγωνίστηκε. 

Στην επίθεση αγωνίζονται ο Λέι Γκρίφιθς και ο 20χρονος Μούσα Ντεμπελέ, που αγωνίστηκαν αμφότεροι 39 φορές και με τον Σκοτσέζο να πετυχαίνει 13 τέρματα και τον Γάλλο 16. 

Το δυνατό όπλο των Σκοτσέζων είναι η επιθετική τους γραμμή, ενώ καταφέρνουν να παίρνουν πολλά γκολ από τους εξτρέμ τους. Το αδύνατο σημείο τους είναι οι αργοί κεντρικοί αμυντικοί. 

Η μόνη σημαντική αποχώρηση είναι αυτή του Στιούαρτ Άρμστρονγκ, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Σαουθάμπτον για 8 εκατ. ευρώ και πέρυσι μέτρησε 41 συμμετοχές με τη φανέλα της Σέλτικ, σκοράροντας 5 φορές, ενώ δεν έγινε κάποια σημαντική προσθήκη.

Το προφίλ της Ρόζενμποργκ

Δυναμικά έχει αρχίσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Ρόζενμποργκ, καθώς στο πρωτάθλημα Νορβηγίας, το οποίο είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Μπράν έχοντας 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 16 αγωνιστικές. 

Η ομάδα του Κερ Ινμπεργιστέν, ο οποίος βρίσκεται στο σύλλογο από το 2014, έχει ενεργητικό 26 γκολ υπέρ και 11 γκολ κατά. 

Την περσινή χρονιά η Ρόζερμποργκ έκανε επίδειξη δύναμης στην Νορβηγία κάνοντας το νταμπλ, παίρνοντας το πρωτάθλημα εύκολα με διαφορά 12 βαθμών και κατακτώντας και το Κύπελλο με νίκη στον τελικό επί της Σάρπσμποργκ. Χάρη σε αυτήν την εξαιρετική χρονιά η Ρόζενμποργκ συμμετέχει στα προκριματικά του φετινού Champions League. 

Μάλιστα αυτό το νταμπλ ήταν το 8ο στην ιστορία της, ενώ το πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι ήταν το πρώτο μετά από πέντε χρόνια, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα. 

Για να βρεθεί στον 2ο προκριματικό γύρο απέκλεισε την σουηδική Νόρκεπινγκ νικώντας τη στο Lerkendal Stadium με 3-1, αλλά χάνοντας στην Σουηδία με 1-0. 

Αρχηγός της ομάδας ο Δανός Μάικ Γένσεν, ο οποίος είναι στον σύλλογο από το 2013 και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Νίκλας Μπέντνερ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Άρσεναλ, ενώ σε εξαιρετική κατάσταση είναι ο 23χρονος Μπίργκερ Μίλινγκ, ο οποίος έχει μοιράσει ήδη έξι ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα. 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags