Facebook Pixel Sportdog.gr | Δυο παίκτες αποθέωσε ο Λουτσέσκου: «Ήταν τέλοιοι»
| 2018-07-24 23:38:00

Δυο παίκτες αποθέωσε ο Λουτσέσκου: «Ήταν τέλοιοι»

Sportdog Team
Δυο παίκτες αποθέωσε ο Λουτσέσκου: «Ήταν τέλοιοι»

Πού στάθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της Βασιλείας;

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-1 επί της Βασιλείας ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει στην Ελβετία για τη νίκη στη ρεβάνς, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους νεαρούς Λέο Ζαμπά και Δημήτρη Λημνιό, υποστηρίζοντας ότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια και ήταν τέλοιοι σε επίπεδο τακτικής.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για το συναίσθημα που έχει μετά το σημερινό αποτέλεσμα: "Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου, αλλά ναι υπάρχει κι απογοήτευση για το γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος. Παρόλα αυτά, πήραμε τη νίκη και να είστε σίγουροι πως θα πάμε στην Ελβετία, όχι για να προκριθούμε, αλλά για να κερδίσουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία μας, αυτό ξέρουμε να κάνουμε και κάθε παίκτης ξέρει ότι θα πάμε να πάρουμε τη νίκη, ακόμη κι αν αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και μία καυτή ατμόσφαιρα".

Για το αν αλλάζει το σημερινό σκορ τα πλάνα του και για την απόδοση των Λημνιό-Ζαμπά: "Θα ξεκινήσω από τη δεύτερη ερώτηση. Και οι δύο παίκτες τακτικά ήταν σχεδόν τέλειοι. Έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια στο πλάι και δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. Πρέπει και οι δύο να ξέρουν ότι στο ποδόσφαιρο όταν σου δίνεται μία ευκαιρία, θα πρέπει να την αρπάξεις. Και με τη θέληση και την αποφασιστικότητα σου, μπορείς να έχεις πολύ καλά παιχνίδια.

Δεν είναι μία δραματική αλλαγή μετά από αυτό το σκορ. Παρόλα αυτά πρέπει να ξέρουμε ότι σε αυτό το επίπεδο, το παραμικρό λάθος, μπορεί να σου στοιχίσει. Η Βασιλεία είχε 2 μεγάλες ευκαιρίες, μία από ένα δικό μας λάθος και μετά ήρθε και το γκολ, σε μία χαζή κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε και ήμασταν πραγματικά άτυχοι. Γενικά νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες και είχαμε καλό τρανσίσιον, όσον αφορά στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Ήταν φυσιολογικό το 2-0 και μιλάω για τη συνολική εικόνα του αγώνα, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε και τον αντίπαλο κι εννοώ ότι σε μία φάση που μπορεί να είσαι χαλαρός, μπορεί να το πληρώσεις".

Για την αντίδραση των παικτών του μετά το τέλος του αγώνα: "Ναι, 1-2 παίκτες έδειξαν απογοητευμένοι, αλλά δεχόμενος ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, είναι λογικό να υπάρξει απογοήτευση. Αλλά στα αποδυτήρια τους είπα ότι θα πάμε στην Ελβετία, για να κερδίσουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία μας, είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο κι αν κάποιος δεν το πιστεύει αυτό, θα πρέπει να μου το πει αυτό και να μείνει στην Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας, δεν θα πάμε να παίξουμε μόνο άμυνα, θα πάμε να προκριθούμε".

Για την αλλαγή Πρίγιοβιτς-Ουάρντα: "Ήταν το τέλος του παιχνιδιού για τον Πρίγιοβιτς, οπότε έτσι κι αλλιώς θα γινόταν σε εκείνο το χρονικό σημείο. Δεν είχε άλλες ανάσες".

Για το αν υπάρχει παίκτης πίσω από τον Πρίγιοβιτς: "Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για αυτό. Παρόλα αυτά με την ποιότητα τους ο Ελ Καντουρί, ο Ουάρντα και ο Πέλκας δημιούργησαν πολύ καλές ευκαιρίες. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μία ασυνήθιστη κίνηση, αλλά βρήκαμε χώρους ανάμεσα στις γραμμές και μπορέσαμε να φέρουμε την μπάλα στην επίθεση".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και την αλλαγή στο δεύτερο: "Προς το τέλος του αγώνα σκοράραμε το 2-0 με τους ίδιους παίκτες. Δεν ξέρω αν οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν νωρίτερα. Θυμάμαι και τις τελευταίες ενέργειες και του Ζάμπα, άσκησε μεγάλη πίεση στην αμυντική γραμμή της Βασιλείας. Είχαμε απέναντι μας μία πολύ καλή ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε αιφνιδιάσει και να πιέσει, γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags