Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτός είναι ο Νο1 στόχος του Ολυμπιακού για στόπερ – Δεν υπάρχει θέμα Μαρτίνς – Πλάκα με τον…»
| 2018-07-29 10:05:00

«Αυτός είναι ο Νο1 στόχος του Ολυμπιακού για στόπερ – Δεν υπάρχει θέμα Μαρτίνς – Πλάκα με τον…»

του Γιώργου Κτενά
«Αυτός είναι ο Νο1 στόχος του Ολυμπιακού για στόπερ – Δεν υπάρχει θέμα Μαρτίνς – Πλάκα με τον…»

Ποιοι ξεχωρίζουν, τι μεταγραφές χρειάζονται οι Ερυθρόλευκοι.

 

Δεν υπάρχει θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό, παρά τους ψιθύρους που έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω κάποιων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στα φιλικά, σύμφωνα με όσα σχολίασε ο Σπύρος Γρομητσάρης στο sportdog.gr.

Ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε, ακόμα, στο ενδεχόμενο να φύγει από την ομάδα ο Μιράντα, αλλά και στο πώς έχει διαμορφωθεί η σχέση των Πειραιώτων με τον μεγαλομάνατζερ Ζόρζε Μέντες.

Ακόμα, μας μίλησε για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την περίπτωση του Μολέντο ο Ολυμπιακός, τους παίκτες που ξεχωρίζουν στην προετοιμασία αλλά και σε ποιες θέσεις περιμένει να κάνουν μεταγραφές οι Ερυθρόλευκοι.

«Ειλικρινέστατα τον πρώτο καιρό άκουγα τα καλύτερα για τον Μαρτίνς και τη δουλειά του. Μου έλεγαν άνθρωποι που βρίσκονται χρόνια στην ομάδα και είναι σε θέση να γνωρίζουν, ότι έκανε ποιοτική και αρκετή δουλειά. Μάλιστα, είχε και ποικιλία στο προπονητικό του πρόγραμμα στην έναρξη της προετοιμασίας. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι κάποιοι τον έβλεπαν καλύτερο από τον Μάρκο Σίλβα, που είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις σε όλους στο Λιμάνι. Η πίεση στον Ολυμπιακό, όμως, είναι τεράστια, ειδικά επειδή βρισκόμαστε σε καλοκαίρι μετά από μια κακή χρονιά», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σ. Γρομητσάρη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Οι αντοχές όλων είναι περιορισμένες, αν ήμασταν μετά από ένα νταμπλ θα υπήρχε περισσότερη υπομονή, λιγότερη ανησυχία. Είμαστε, όμως, μετά από μια κακή χρονιά, με κακή απόδοση, πολλές αλλαγές και υπάρχει ανησυχία. Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό».

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στο να διώξει τον Μιράντα, αλλά και ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Ζόρζε Μέντες που είχε αρκετές δουλειές με τον Ολυμπιακό. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

«Ο Μιράντα έτσι κι αλλιώς δεν ήρθε για να γίνει ηγέτης στην άμυνα του Ολυμπιακού. Τον έχουμε δει ως τώρα, στο λίγο που τον έχουμε δει, να μην ενθουσιάζει με την απόδοσή του. Λογικό είναι να υπάρχουν αμφιβολίες. Όντως φαίνεται ότι ο δανεισμός του μπορεί να μην μακροημερεύσει και να φύγει, ενδεχομένως, νωρίτερα. Το αναφέρω αυτό γιατί δεν είναι εύκολο να διώξεις έναν παίκτη τόσο γρήγορα. Όσον αφορά τον Μέντεζ, είναι ο μάνατζερ που έφερε στον Ολυμπιακό τόσο τον Μιράντα όσο και τον Ποντένσε. Υπάρχει ένα θέμα, από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα αγκαθάκι στις σχέσεις. Άλλες φορές ξεπερνιέται κι άλλες όχι. Υπάρχει και το παράδειγμα του Ραμαντάνι που μέχρι πέρσι ήταν στα καλά τους οι σχέσεις μεταξύ ομάδας-μάνατζερ, αλλά μετά πάγωσαν. Σε τέτοιες περιπτώσεις όσο εύκολο είναι να 'ναι καλά τα πράγματα και έπειτα να παγώσουν, άλλο τόσο εύκολο είναι και το αντίστροφο».

Σε ποιες θέσεις να περιμένουμε ενίσχυση από τον Ολυμπιακό;

«Ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση στην άμυνα, αλλά και στον κέντρο του άξονα. Χρειάζεται δηλαδή έναν στόπερ αλλά και παίκτες στις θέσεις 6 και 8. Κυρίως στη θέση 6 θα έλεγα εγώ, καθώς στη θέση 8 ο Καμαρά έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις. Αλλά χρειάζεται ικανό συνεργάτη πλάι του. Πολύ πιθανό να αποκτηθεί κι ένας ακόμα εξτρέμ και, ίσως, να αποκτηθεί ένας επιθετικός. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να υπάρξει καλή πρόταση για την παραχώρηση του Ανσαριφάρντ, και με δεδομένο ότι ο Τζούρτζεβιτς είναι εκτός ομάδας. Ανάλογα με τις εξελίξεις, λοιπόν, είναι πιθανό να υπάρξει θέμα ενίσχυσης στην επίθεση».

Στα ονόματα των στόπερ που υπάρχουν στο προσκήνιο, είναι και εκείνο του Μολέντο. Τι περισσότερο μπορούμε να πούμε;

«Από τον περασμένο Φλεβάρη-Μάρτη είναι ο Νο1 στόχος για το κέντρο της άμυνας. Τον ήθελε ο Ολυμπιακός ως οργανισμός και υπήρχε η εικόνα ότι η τιμή του ήταν στα 2-3 εκατ. ευρώ. τελικά πήγε στα 5 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι απαγορευτικό για την πραγματικότητα της χώρας αλλά και για έναν παίκτη που είναι 31 ετών. Ωστόσο, μέχρι να πάρει άλλον αμυντικό ο Ολυμπιακός, στο δικό μου μυαλό πάντα θα υπάρχει σε μια γωνία ο Μολέντο. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι είναι ένας από τους καλύτερους για τη θέση του αμυντικού».

Τέλος, θέλω να μου πεις ποιοι παίκτες είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής στην προετοιμασία του συλλόγου.

«Θετικός πολύ είναι ο Γκερέρο, που έχει ξεχωρίσει ήδη. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Καμαρά. Έχω πάθει πλάκα με τον Μασούρα. Δεν ξέρω αν θα είναι βασικός στον Ολυμπιακό, αλλά ίσως έχει προβάδισμα. Για τον Λάζαρο είναι περιττό να πούμε ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής, ξέρουμε την αξία του και τι θα προσφέρει. Έχει κάψα να πετύχει στον Ολυμπιακό ο Λάζαρος, γιατί έχει συναίσθημα με την ομάδα. Θα πάει καλά, είμαι βέβαιος. Ο Γιαννιώτης, επίσης, επιβεβαιώνει ότι είναι πολύ καλός και είναι ξεκάθαρο ότι σε πρώτη φάση ο Ολυμπιακός θα του δώσει φανέλα βασικού. Αν στην πορεία δεν τα πάει καλά, θα το δούμε. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι ο Νο1, ενώ υπάρχει και ο Χουτετσιώτης που είναι πολύ ικανός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags