Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γι’ αυτό θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ – Tρέλανε την Τούμπα ο μικρός – Όλοι τον βλέπουν φαβορί για τίτλο»
| 2018-07-29 18:49:00

«Γι’ αυτό θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ – Tρέλανε την Τούμπα ο μικρός – Όλοι τον βλέπουν φαβορί για τίτλο»

του Γιώργου Κτενά
«Γι’ αυτό θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ – Tρέλανε την Τούμπα ο μικρός – Όλοι τον βλέπουν φαβορί για τίτλο»

Ποιον αποθεώνει ρεπόρτερ των ασπρόμαυρων και τι συνέβη με Βασιλεία.

Την άποψη ότι ο Ζαμπά είναι ένας παίκτης που φτιάχνει τον κόσμο αλλά, παράλληλα, φτιάχνεται στο γήπεδο μέσα στη διάρκεια του αγώνα, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Δικέφαλου στο Έθνος, σχολίασε ακόμα ότι ο Λουτσέσκου έκανε πολύ καλή διαχείριση εναντίον της Βασιλείας και πήρε ο,τι καλύτερο μπορούσε από τον Πρίγιοβιτς.

Ακόμα, χαρακτήρισε φαβορί τον ΠΑΟΚ για το φετινό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια που έχει προσαρμοστεί στον ρόλο του μπακ και στον Δικέφαλο.

«Το σκορ είναι δίκαιο, αν και η διαμόρφωσή του είναι άδικη. Μπορεί οι τελικές να έχουν καταγραφεί 13 για τον ΠΑΟΚ και 4 για τη Βασιλεία, αλλά η Βασιλεία έκανε μεγάλες ευκαιρίες. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η Βασιλεία έχασε ευκαιρία στο 0-0, έχασε ευκαιρία στο 1-0 και πέτυχε γκολ στο 2-0. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο για τον ΠΑΟΚ που δέχτηκε γκολ στο 2-0 από το να γινόταν το σκορ 0-1 ή να ισοφαριζόταν σε 1-1 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Α. Τσακαλέας και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε το μέτριο πρώτο ημίχρονο, που η Βασιλεία δεν τον άφησε να πατήσει το γκάζι. Έκανε σχεδόν τέλεια διαχείριση από το 46ο λεπτό μέχρι το 80ο και δέχτηκε ένα "φτηνό" γκολ ενώ όπως προείπα θα μπορούσε να είχε δεχτεί δύο "ακριβά" γκολ στην αρχή του αγώνα ή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου».

Πώς είδες την παρουσία του Πρίγιοβιτς;

«Ο ΠΑΟΚ πήρε το τέλειο από τον Πρίγιοβιτς, ειδικά όταν μιλάμε για έναν παίκτη που έκανε μόλις 10 μέρες διακοπές και πήγε στο Μουντιάλ για να κάνει άλλες 10 μέρες διακοπές και να ξαναμπεί στο γήπεδο. Δε νομίζω ότι μπορείς να ζητήσεις κάτι περισσότερο από όσα έκανε στο γήπεδο εναντίον της Βασιλείας».

Πολύ ενδιαφέρον είχε, για αρκετούς λόγους, η πρώτη παρουσία του Ζαμπά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

«Ο Ζαμπά είναι αυτό που υπόσχεται: Έχει θράσος, αλλά το ερωτηματικό ήταν πώς θα αντιδρούσε ένας τέτοιος παίκτης στην πρώτη κακή φάση στην Τούμπα. Δεν είναι από εκείνους που τους παίρνει από κάτω. Η σωματοδομή του είναι αυτή που θα πρέπει να τη φωτογραφήσουν και να την μοιράσουν στις ελληνικές ακαδημίες για το πόσο χτισμένο θα πρέπει να είναι ένα σώμα από τα 19 του. Αν ένα παιδί θέλει να φύγει από τα ελληνικά όρια. Συνολικά για τον ΠΑΟΚ ήταν ο,τι καλύτερο που είχε δύο 19χρονους στις πτέρυγές του που δεν έδειχναν με τον τρόπο παιχνιδιού τους καθόλου την ηλικία τους. Καταπληκτική ήταν η στιγμή για τον Ζαμπά στο τάκλιν που έκανε στο 70ο λεπτό και το πανηγύρισε λες και ήταν γκολ. Υπάρχουν παίκτες που φτιάχνουν τον κόσμο αλλά φτιάχνονται κιόλας. Ο Ζαμπά ανήκει σε αυτή την κατηγορία».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Βιεϊρίνια;

«Έδειξε ότι έχει προσαρμοστεί στο 100% στον ρόλο του και αυτό δεν είναι εύκολο, κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Γιατί μπορεί να έπαιζε ως μπακ στη Γερμανία αλλά στο μυαλό του δεν είχε ότι θα είναι μπακ και στην Ελλάδα. Το υπηρετεί όμως με ευλάβεια».

Η διαχείριση του Λουτσέσκου πώς σου φάνηκε;

«Δεν ξέρω αν περίμενε ο Λουτσέσκου ότι θα παίξουν με τριάδα στην άμυνα, αλλά ο τρόπος που ζητούσε από τον Πρίγιοβιτς να παίξει, να βοηθήσει εκτός περιοχής, έβγαζε έναν από τους τρεις αμυντικούς εκτός περιοχής συνεχώς. Φάνηκε διαβασμένος από την άποψη ότι διαπίστωσε από το σκάουτινγκ που είχε γίνει στη Βασιλεία τα προβλήματα που υπήρχαν στα άκρα και αποφάσισε να ρίξει από την αρχή τον Ζαμπά και τον Λημνιό. Γιατί όλα έδειχναν ότι θα έπαιζε ο ένας από τους δύο. Αυτές τις πληροφορίες πήρε από το σκάουτινγκ και βάσει αυτών δόμησε την 11άδα. Ο Λουτσέσκου ξέρει τον ΠΑΟΚ που έχει χτίσει τους τελευταίους 8 μήνες, κι ενώ μπορεί για κάποιους να φαίνεται υπερβολική η δήλωσή του ότι θα πάει στην Ελβετία για τη νίκη και αν κάποιος παίκτης του δεν το πιστεύει να τον ενημερώσει για να τον αφήσει στη Θεσσαλονίκη, θεωρώ όμως ότι πρώτα το είχε πει στους παίκτες του και έπειτα το είπε στον Τύπο. Ο λόγος που το έκανε αυτό είναι γιατί πιστεύει στην ομάδα του, την ξέρει».

Τι κρατάς από το παιχνίδι με τη Βασιλεία;

«Το στοιχείο που κρατάω από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία είναι τα πόσα πέτυχε ο ΠΑΟΚ όταν πίεσε από τη μεσαία γραμμή και κάτω. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να έχει γράψει 8 κλεψίματα κάτω από τη μεσαία γραμμή και δεν είναι τόσο εύκολο να έχει κάνει τόσα λίγα φάουλ όσα ο ΠΑΟΚ σε 90 λεπτά».

Τέλος, υπάρχει ένα γενικευμένο κλίμα που θέλει τον ΠΑΟΚ φέτος φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι ισχύει κάτι τέτοιο;

«Το πρωτάθλημα, προφανώς, έχει πολύ δρόμο δεδομένου ότι δεν έχει αρχίσει καν. Ο ΠΑΟΚ όμως ξεκινάει ως φαβορί, κι αυτό είναι κάτι που δεν το αμφισβητεί κανείς. Το καλό είναι ότι δεν είναι για πρώτη φορά φαβορί. Γιατί το μεγάλο ζητούμενο ήταν το πώς θα διαχειριστεί και πώς θα νιώσει όταν θα είναι φαβορί. Με όλα όσα έγιναν πέρσι, θεωρώ ότι αυτό το πέρασε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο».

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags